ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Το καθημερινό περπάτημα ασπίδα προστασίας για το διαβήτη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:40:00 μ.μ. | |
 Ακόμα και η ήπιας μορφής άσκηση, ένας απλός καθημερινός περίπατος, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη κατά 35% - 40% και αναπτερώνει τις ελπίδες για την αντιμετώπιση της πιο διαδεδομένης και «ύπουλης» μεταβολικής διαταραχής που καταγράφεται στις μέρες μας στην παγκόσμια κοινότητα.
Αν, μάλιστα, συνδυάσουμε την εύκολη για όλους αυτή φυσική δραστηριότητα με ένα γενικότερα υγιεινό τρόπο ζωής και καλύτερες διατροφικές συνήθειες, αποτελεί την καλύτερη «ασπίδα» παιδιών και ενηλίκων εναντίον του διαβήτη.

Νέα εργαλεία για την αντιμετώπιση της νόσου - «Έξυπνη Κάρτα»

Την ίδια ώρα, η σύγχρονη επιστημονική έρευνα είναι σε θέση να παρέχει σήμερα νέα πολύτιμα «εργαλεία» για την περαιτέρω κατανόηση, την πρόγνωση, αλλά και τη στενή παρακολούθηση της νόσου σε κάθε πάσχοντα από τον εξειδικευμένο θεράποντα ιατρό του. Χαρακτηριστικό τέτοιο «εργαλείο» αποτελεί η «Έξυπνη Κάρτα», ένα υπερσύγχρονο πληροφοριακό σύστημα που περιλαμβάνει ηλεκτρονικά όλα τα ιατρικά δεδομένα του διαβητικού, στην οποία μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο ο εξουσιοδοτημένος ειδικός που τον παρακολουθεί.

Η Κάρτα συνιστά έναν από τους βασικούς στόχους του Ερευνητικού Προγράμματος ARETAEUS, το οποίο διεξήγαγε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιοχημείας του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Επιπλέον, με αφορμή το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη (14 Νοεμβρίου), το Κέντρο ενώνει, για άλλη μια φορά τις δυνάμεις του στη μάχη κατά της σύγχρονης «μάστιγας» του διαβήτη με δυο εξέχοντες φορείς, που επιδεικνύουν μεγάλο κοινωνικό έργο στη δύσκολη για τη χώρα μας σημερινή συγκυρία: τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Ι.Σ.Α.) και το Δήμο Αμαρουσίου.

Ενημερωτικές δράσεις για το Διαβήτη

«Μοχλό» της συνεργασίας αυτής αποτελεί η ανάληψη σημαντικών κοινωνικών και ενημερωτικών δράσεων, που στοχεύουν στη στήριξη των Ελλήνων πολιτών και την ενίσχυση της γνώσης τους γύρω από τον σακχαρώδη διαβήτη.

Για το 2015, το Κέντρο έχει αναλάβει τη διοργάνωση τριών (3) Ενημερωτικών Εκδηλώσεων για τους ιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας, καθώς και για το κοινό, σε ισάριθμες πόλεις της χώρας μας, τη Σητεία τον Οκτώβριο, την Αθήνα το Νοέμβριο και το Ναύπλιο το Δεκέμβριο. Πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των Ελλήνων πολιτών στη σύγχρονη αυτή καλπάζουσα «επιδημία», με κεντρικό τίτλο «Η ζωή με τον σακχαρώδη διαβήτη».

Στο δεύτερο «σταθμό» του προγράμματος, την Αθήνα, την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2013, από τις 09:00 έως τις 17:00, ο Ι.Σ.Α. θα διεξαγάγει ΔΩΡΕΑΝ μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης(HbA1c) για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Συλλόγου.

Παράλληλα, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, από τις 17:30 έως τις 21:00, οι δημότες του Αμαρουσίου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις νέες εξελίξεις γύρω από το σακχαρώδη διαβήτη σε ειδική Ενημερωτική Εκδήλωση για το ευρύ κοινό στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ