ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Ανδριανός: Μετά την μεγάλη αύξηση των εισιτηρίων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, να αποδίδεται τέλος υπέρ των Δήμων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:25:00 μ.μ. | |

 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά, και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο με θέμα την απόδοση τέλους υπέρ των Δήμων από τα εισιτήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων εντός των ορίων τους, μετά την μεγάλη αύξηση των τιμών τους, για την παροχή υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Μετά και την πρόσφατη σημαντική αύξηση της τιμής των εισιτηρίων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, καθίσταται ακόμη πιο επίκαιρη η πρόταση για απόδοση τέλους υπέρ των Δήμων εντός των οποίων αυτοί οι χώροι και τα μουσεία βρίσκονται για την παροχή υπηρεσιών που προσφέρει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πρόκειται για μία ενέργεια ουσιαστικής στήριξης των Δήμων οι οποίοι αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα – ιδιαίτερα δε οι Δήμοι της περιφέρειας – ενώ την ίδια ώρα παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες όπως συντήρηση δρόμων, φωτισμός και καθαριότητα, ανάγκες οι οποίες μάλιστα αυξάνονται λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας από το θετικό γεγονός της σημαντικής αύξησης της τουριστικής κίνησης.

Η υιοθέτηση της πρότασης αυτής θα συμβάλει σημαντικά στην επίλυση αυτού του υπαρκτού προβλήματος και στην βελτίωση των παρεχόμενων από τους Δήμους υπηρεσιών.

Κατόπιν αυτών,



ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1. Μετά την μεγάλη αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με την απόδοση μέρους των εσόδων αυτών στους Δήμους εντός των ορίων των οποίων βρίσκονται”.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ