Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

Εθελοντές Σαμαρείτες από την Αργολίδα σώζουν πρόσφυγες στη Λέσβο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:46:00 μ.μ. | |
 Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι πάντα παρών στις μεγάλες στιγμές της ιστορίας, όπου υπάρχει ανάγκη. βρίσκεται σήμερα στην πρώτη γραμμή ανακούφισης των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που καταφθάνουν στη χώρα μας στα νησιά του Αιγίου και τους συνοριακούς σταθμούς, από όπου περνούν στο μακρύ ταξίδι τους στην Ευρώπη.

 Σαμαρείτες από την Αργολίδα μαζί με συναδέλφους τους από τη Πάτρα και την Θεσσαλονίκη  προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στη Λέσβο. 

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επιχειρούν στις βόρειες ακτές του νησιού και ιδιαίτερα στην περιοχή του Μολύβου, όπου καταφθάνει ο μεγάλος όγκος των προσφύγων που διέρχονται από τη Λέσβο, ενώ άλλοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους καταυλισμούς στη Μυτιλήνη όπου συγκεντρώνονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προκειμένου να καταγραφούν και να λάβουν βοήθεια.

Εκατοντάδες στην κυριολεξία είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που διασώθηκαν από τους Εθελοντές Σαμαρείτες, οι οποίοι επιχειρούν υπό αντίξοες συνθήκες. Μάλιστα, το Σώμα των Σαμαρειτών είναι η μοναδική ελληνική Εθελοντική δύναμη που εργάζεται στην περιοχή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο τους έχουν δείχνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, που τους ακολουθούν.

Μπορείτε να δείτε την σχετική ανάρτηση στην διεύθυνση:http://mavrodafni.blogspot.gr/2015/11/blog-post_3.html

Οι φωτογραφίες είναι από τα διεθνή Μέσα ενημέρωσης.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ