ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Αργολίδας για το νοσοκομειο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:26:00 μ.μ. | | | |
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθώντας πιστά τις πολιτικές της Ε.Ε και έχοντας την ουσιαστική συναίνεση των υπόλοιπων κομμάτων του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, προχωρά σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση σε ότι έχει απομείνει από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της δημόσιας υγείας και στο νόμο μας, είναι δραματική βάζοντας ακόμα και σε κίνδυνο ζωές. Τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού μας υπολειτουργούν, λόγω της δραστικής περικοπής στη χρηματοδότηση και της έλλειψης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που παρά τις τεράστιες προσπάθειες του, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Αυτή είναι η πραγματικότητα που δεν μπορεί να κρυφτεί και αποδεικνύει στην πράξη τι εννοούσε η κυβέρνηση και οι εδώ διοικούντες με το δήθεν «νοικοκύρεμα».
Καθημερινά εμφανίζονται προβλήματα που ενίοτε παίρνουν οξύτερη (π.χ έλλειψη εφημερεύοντος καρδιολόγου) ή χρόνια (αδυναμία κάλυψης στην εφημερία παιδιατρικών περιστατικών) μορφή. Η τεράστια έλλειψη σε υλικοτεχνική υποδομή, σε φάρμακα, η απλήρωτη εφημερία γιατρών, τα χρωστούμενα ρεπό των νοσηλευτών, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης μένουν απλήρωτοι για μήνες.

Οι αντιθέσεις «Άργος-Ναύπλιο»,«δήμοι-κυβέρνηση»,είναι πλαστές και εξυπηρετούν τη διάσπαση και την αγωνιστική κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής.

Μπροστά σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση το Υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του νοσοκομείου κάνουν πασαλείμματα μεταφέροντας γιατρούς από το ένα νοσοκομείο στο άλλο οδηγώντας τα στη πλήρη απαξίωση.

Η κατάσταση που επικρατεί δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, όπως τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που με αφορμή τη κρίση υλοποιεί με ταχύτερους ρυθμούς μέτρα που έχουν συναποφασίσει χρόνια πριν στην Ε.Ε. Η πολιτική αυτή στοχεύει στη συρρίκνωση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία, με ασθενείς που θα πληρώνουν ακριβά και εργαζόμενους υγειονομικούς που θα στοιχίζουν φθηνά, για να εξασφαλιστούν κονδύλια για τη στήριξη του κεφαλαίου, αλλά και για να ανοίξει ακόμη περισσότερο ο δρόμος για την επιχειρηματική δράση στο χώρο υγείας.

Είναι φανερό ότι η επίθεση αυτή είναι σχεδιασμένη, ενιαία και αποτελεί σταθερή πολιτική όλων των ελληνικών και ευρωπαϊκών κυβερνήσεων επί δεκαετίες. Την ίδια στιγμή υπάρχουν αναξιοποίητες δυνατότητες (τεχνολογία, τεχνογνωσία και επιστημονικό δυναμικό) που καθιστούν την αντίφαση κραυγαλέα.

Φτάνει πια.


Είναι ώρα η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρωματά να υψώσουν το ανάστημα τους. Να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν κ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Αφήνουμε πίσω τη μοιρολατρία.

Καμία θυσία για τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα της πλουτοκρατίας. Απέρριψε τα ιδεολογήματα και τους εκβιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των κομμάτων της Ε.Ε και της πλουτοκρατίας. Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για τα σύγχρονα δικαιώματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ