ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας συμμετέχει στην απεργία της 3ης Δεκεμβρίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:45:00 μ.μ. | |
ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 10:30πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

Να μη δουλέψει κανένας χώρος δουλειάς και διακίνησης τροφίμων την Πέμπτη!
Όλοι απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια στο νέο προϋπολογισμό που ψηφίζει η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας ενάντια στα δικαιώματα μας που τσακίζουν το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση και στη σύνταξη.

Το ασφαλιστικό μας αγγίζει όλους! Είτε εργαζόμενους με αρκετά χρόνια δουλειάς , είτε νέους εργαζόμενους , είτε αυτούς που υπολόγιζαν να βγουν στη σύνταξη ή ακόμα και τους συνταξιούχους.
Αυξάνουν τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση και ειδικά οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές και οι εργολαβικοί εργάτες δε θα βγουν στη σύνταξη ποτέ. Αλλά και οι «τυχεροί» θα παίρνουν σύνταξη πείνας παρά τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ εισφορών που έχουν δώσει.
Το ασφαλιστικό μας αγγίζει όλους ακόμα και στην παροχή υγείας καθώς κόβονται 2.500 εξετάσεις και φάρμακα από τις λίστες. Δηλαδή με την εντατικοποίηση της δουλειάς όλοι οι εργαζόμενοι που θα έχουν αργά ή γρήγορα μυοσκελετικά προβλήματα ούτε για εξετάσεις και φάρμακα δε θα τους φτάνουν.

Ήδη ο κλάδος είναι χωρίς συλλογική σύμβαση από το 2009, η απληρωσιά δίνει και παίρνει, οι μειώσεις μισθών και η κατάργηση της σύμβασης μέσω εργολαβιών ή οι νέες προσλήψεις γίνονται με το καθεστώς των 511-586 ευρώ, θα μας έχουν να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς δημόσια υγεία και σύνταξη...

Την ίδια στιγμή που χαρίζουν τις εισφορές στους εργοδότες και σφυρίζουν αδιάφορα για τα χρέη τους στα ταμεία. Συνεχίζοντας την πολιτική του κουρέματος των αποθεματικών, των δομημένων ομολόγων και του τζογαρίσματος.

Συνάδελφοι-σσες
Μόνο η οργανωμένη πάλη και η αλληλεγγύη των εργατών θα δώσει τη λύση στην κατάσταση. Την ώρα που παίρνονται αυτά τα μέτρα εκατομμύρια ευρώ από τον ιδρώτα των εργατών παίζονται στις αγοροπωλησίες μονοπωλίων, όπως και συγχωνεύσεις εργοστασίων με σκοπό εκατοντάδες απολύσεις.

Αυτά είναι τα βασικά που σχεδιάζει η «αριστερή» κυβέρνηση μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο σε ευθεία γραμμή με την ευρωπαϊκή ένωση και τα αφεντικά τους, τους βιομήχανους, έχοντας από κοντά τους εργατοπατέρες του νέου και παλιού κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

1. Σύνταξη στα 67
2. Πλήρη σύνταξη μόνο με 40 συναπτά έτη εργασίας
3. Δραστική μείωση των κύριων συντάξεων αφού θα υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο των χρόνων εργασίας και όχι του τελευταίου μισθού.
4. Κατάργηση του ΕΚΑΣ, νέα μείωση του ΕΦΑΠΑΞ
5. Θεσμοθετεί μια «εθνική σύνταξη» κάτι σαν φιλοδώρημα και πάνω σ' αυτή θα προστίθεται μια «αναλογική σύνταξη» ανάλογα με τα αποθεματικά των ταμείων, το εισόδημα, το ύψος του μισθού και με ρήτρα ανάπτυξης. (3ο μνημόνιο)
6.Ενοποιεί όλα τα ταμεία σε ένα
7. Το ποσοστό αναπλήρωσης από το 80% με 35 έτη εργασίας μειώνεται στο 48% και 40 έτη εργασίας.
8. Επανυπολογισμός των συντάξεων με νέο μαθηματικό τύπο που θα οδηγεί σε νέα δραστική μείωσή τους.
9. Θεσμοθετείται νέος φόρος για την ασφάλιση
10. Απαλλάσσει το κράτος και τους εργοδότες από την ασφαλιστική εισφορά, αυξάνει την εισφορά των εργαζομένων. Μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υπόθεση.
11. Με τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας ουσιαστικά καταργεί την σύνταξη και την ασφάλιση για τους νέους.
12. Τσακίζει την προστασία της μητρότητας, καταργεί πάνω από 2.500 ιατρικές εξετάσεις, αυξάνει τη συμμετοχή στα φάρμακα.
13. Διατηρεί όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Βάση των αντιασφαλιστικών ανατροπών είναι ο ν. 3863/2010 (Λοβέρδου – Κουτρουμάνη) και το 3ο μνημόνιο.
14. Μέσω του κρατικού προϋπολογισμού μειώνονται παραπέρα οι δαπάνες για την ασφάλιση την ίδια στιγμή που κράτος και εργοδοσία χρωστούν στα ταμεία 80δις!!!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΣΤΙΣ 10:30


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ