ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Η Επιτυχία … δεν κρύβεται...

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:41:00 π.μ. |
 Η αλήθεια είναι ότι προσπαθούσαν να μας προϊδεάσουν σε ιδιωτικές συζητήσεις… Αλλά τελικά στην Οικονομική Επιτροπή στις 23-11-2015 έσκασε η βόμβα και βγήκε ανερυθρίαστα η αλήθεια για τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής.
Πως θα αντιμετωπίσει το μεγάλο άνοιγμα των τελευταίων τριών (!!!) ετών προς την ΔΕΗ που ξεπερνά τις 450.000€; Μα φυσικά με τον εύκολο τρόπο! Αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας, φωτισμού και στο δημοτικό φόρο!

Ας τα δούμε, όμως, από την αρχή.

Το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή ήταν: ‘’αναπροσαρμογή τελών καθαριότητας – φωτισμού – δημοτικού φόρου’’. Η πρόταση της πλειοψηφίας; 30% αύξηση στα τέλη καθαριότητας-φωτισμού και 300% στο δημοτικό φόρο. Οι τοποθετήσεις των μελών της πλειοψηφίας μιλούν για μικρή αύξηση που με μπακαλίστικους υπολογισμούς που έκαναν επί τόπου είναι της τάξεως των 10€ το δίμηνο. Είναι όμως έτσι; Φυσικά και όχι! Το αποτέλεσμα είναι απλό και είναι οι ποσοστώσεις που μόλις γράψαμε. Οικονομοτεχνική μελέτη πουθενά! Τι είδους αποτελέσματα θα έχουμε; Και κυρίως ποιοι άλλοι τρόποι υπάρχουν για να μην φτάσουμε στις αυξήσεις δεν συζητούνται καν, ειδικά τώρα που όλοι οι πολίτες πλήττονται από πολλαπλούς φόρους του κεντρικού κράτους.

Στο επί της ουσίας κομμάτι μας ανακοίνωσαν ότι στο τέλος του 2013 το υπόλοιπο προς τη ΔΕΗ ήταν 153.000 €, το 2014 143.00€ και ήδη μέχρι τώρα, το 2015, 185.000€, ενώ όλα τα χρόνια και από τους δύο Δήμους μέχρι το 2012 δεν ξεπερνούσε τις 93.000€ συνολικά, τα οποία και αποπληρώθηκαν με την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών το 2013. Άρα μιλάμε για νέο χρέος των τριών τελευταίων ετών που ξεπερνά τις 450.000€!

Στο πολιτικό κομμάτι, μας ζητούν να συναινέσουμε. Σε τι ακριβώς; Στην εξαπάτηση που έκαναν προεκλογικά στους δημότες μας, λέγοντάς τους ότι έχουν καταφέρει να έχουν σε άριστο επίπεδο τα οικονομικά του Δήμου μας, κάνοντάς τα προεκλογική σημαία, ενώ οι ίδιοι γνώριζαν την αλήθεια; Να συναινέσουμε στην πραγματικά αιφνίδια πρόταση της συμπολίτευσης, ενώ τόσα χρόνια δεν είχε ακουστεί τίποτα για το τόσο μεγάλο χρέος και σε ερωτήσεις μας όταν βλέπαμε τα οικονομικά στοιχεία μας απαντούσαν ότι δεν έχει γίνει ακόμα εκκαθάριση ή ότι είναι ‘’λογιστικό θέμα’’; Να συναινέσουμε σε μια δοκιμασμένη λανθασμένη πολιτική αύξησης, όπως έγινε και στην ΔΕΥΑΕΠ και το αποτέλεσμα ήταν μετά τις τρομακτικές αυξήσεις του 2011 να μην έχει ακόμα ορθοποδήσει, αντιθέτως να σχοινοβατεί η επιχείρηση; Όχι κύριοι! Δεν σας εμπιστευόμαστε! Τραβήξτε μόνοι σας το δρόμο που επιλέξατε, μιας και οι προτάσεις μας για εξοικονόμηση ενέργειας, μέσω Α.Π.Ε. ή μέσω λαμπτήρων οικονομίας, που κατά καιρούς σας κάνουμε, σας φαίνονται φαιδρές ή ακόμα και γραφικές.

Το χειρότερο όλων βέβαια είναι ότι τολμάτε να ζητάτε αύξηση σε μια περίοδο όπου και ο φωτισμός αλλά και η καθαριότητα από άποψη παροχών από τον Δήμο μας είναι σε τραγικό σημείο και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των δημοτών.

Εμείς καλούμε τον κόσμο και τους δημότες να είναι σε επαγρύπνηση, να παρακολουθήσουν το δημοτικό συμβούλιο όταν θα συζητηθεί αυτό το θέμα και με προτάσεις που θα κατατεθούν, να μην περάσει η απόφαση της οικονομικής επιτροπής για τις αυξήσεις. Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων να ενημερώσουν τους κατοίκους των περιοχών τους και να λάβουν ξεκάθαρες αποφάσεις, μακριά από κομματικές λογικές και με βάση το συμφέρον των δημοτών αλλά και του Δήμου.

Όλα μπορούν να αλλάξουν, όπως ακριβώς έγινε και με τον κανονισμό των κοιμητηρίων, όπου τουλάχιστον αποφύγαμε, μετά από την επίμονη προσπάθειά μας, να μην περάσει η τραγική πρόταση της οικονομικής επιτροπής! Το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 4-12-2015 (είναι 3ο θέμα στην ημερήσια διάταξη).

Τάσος Χρόνης
επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης
Δήμου Επιδαύρου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ