ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου για την αύξηση των Δημοτικών τελών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:10:00 π.μ. | |
 Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ναυπλίου, η παράταξη του Δημάρχου εισηγήθηκε σε αύξηση των δημοτικών τελών. Πιο συγκεκριμένα για τα οικιακής χρήσης να αυξηθεί 1,30€/τ.μ. δηλαδή αύξηση 18,18%, για τα γενικής χρήσης από 1,90€/τμ σε 2,45€/τμ δηλαδή αύξηση 28,95% και με διαχωρισμό των βιοτεχνιών-βιομηχανιών από 4€/τμ σε 5,5€/τμ σε σούπερ μάρκετ, κέντρα διασκέδασης.
Ισχυρίστηκαν ότι για να καλύψουν το κενό 743.977€ έπρεπε να προχωρήσουν με «βαριά καρδιά» στην απόφαση αυτή. Στο κάτω-κάτω είπαν ότι ένα σπίτι 70 τμ θα πληρώνει 17 το χρόνο παραπάνω!

Ξεχνούν από ότι φαίνεται ότι η πλειοψηφία των δημοτών έχουν χτυπηθεί από τα αντιλαϊκά μέτρα όλων των προηγούμενων αλλά και των τωρινών κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια. Ότι έχουν τσεκουρωθεί μισθοί, συντάξεις συνολικά το λαϊκό εισόδημα. Ότι ο λαός πρέπει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ, την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την έκτακτη εισφορά κτλ. 

Ξεχνούν ότι η πλειοψηφία των δημοτών είναι μικρομεσαίοι αγρότες, κακοπληρωμένοι εργάτες, άνεργοι, επαγγελματίες που αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα το ρεύμα και το νερό.

Αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι η Τοπική Διοίκηση είναι το μακρύ χέρι της Κεντρικής Διοίκησης, του καπιταλιστικού κράτους, και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από το λαό. Η παράταξη της πλειοψηφίας υποκρίνεται όταν λέει ότι με βαριά καρδιά αποφασίζει την αύξηση των τελών.

Είναι ταξικά ταγμένοι με τους λίγους γιατί όταν αποδέχονται την υποχρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης, τα ανταποδοτικά τέλη, στην ουσία στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική που θέλει να φορτώνει τα βάρη στο λαό για να εξοικονομεί χρήμα για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους αγρότες , όλο το λαό να αντιπαλέψει αυτή την πολιτική στο σύνολό της, να υιοθετήσουν την πρόταση της «Λαϊκής συσπειρώσης» και να παλέψουμε για:

1. Την μείωση όλων των δημοτικών τελών στα επίπεδα της προ-Καλλικράτη εποχής.

2. Να απαλλαγούν οι ευπαθείς ομάδες, οι πολύτεκνοι, οι άνεργοι, οι νέοι επαγγελματίες από τα δημοτικά τέλη.

3. Αύξηση τελών σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα, μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ, τράπεζες, βιομηχανίες κ.λ.π.

4. Αύξηση της φορολογίας της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Κατάργηση κάθε φόρου στην πρώτη κατοικία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ