ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Εξαιρέθηκε το λιμανι του Πόρου από την ιδιωτικοποίηση μέσω ΤΑΙΠΕΔ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:50:00 μ.μ. | |
 Το λιμάνι του Πόρου δεν πρόκειται να πωληθεί, καθώς εξαιρέθηκε από τα 23 λιμάνια που είχαν επιλεγεί για να ιδιωτικοποιηθούν. Την είδηση αυτή μετέφερε επίσημα στον δήμαρχο του Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία επισκέφτηκε το νησί μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη, και Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρο. Οπως δήλωσε, την ενημέρωση για την εξαίρεση του λιμανιού είχε επίσημα από τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα.
Η εξέλιξη αυτή είναι μια ανατροπή στον μέχρι τώρα σχεδιασμό της πολιτείας, η οποία στις 13/8/2013 με Κοινή Υπουργική Απόφαση μετέφερε τα δικαιώματα παραχώρησης 23 λιμένων στο ΤΑΙΠΕΔ και εκείνο στη συνέχεια διενήργησε διαγωνισμό για την παραχώρηση του «πακέτου» των πρώτων τεσσάρων από αυτά (Αλιμος, Πόρος, Υδρα, Ν. Επίδαυρος).

Ο διαγωνισμός στις 4.7.2013 πέρασε στην τελική του φάση με την πρόκριση 11 μεγάλων σχημάτων ως υποψήφιων επενδυτών και έκτοτε αναμενόταν η κατακύρωσή του. Το λιμάνι του Πόρου είναι το πρώτο λιμάνι τελικά που εξαιρείται από τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης εξαιτίας της κάθετης αντίθεσης των κατοίκων και της δημοτικής αρχής του νησιού.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πόρου αναφέρεται ότι «η σπουδαία αυτή εξέλιξη, η οποία αποτελεί δικαίωση ενός πολυετούς αγώνα, μεταφέρει πλέον το βάρος της ευθύνης για την αξιοποίηση του λιμανιού και για την απόδειξη ότι ο δημόσιος τομέας μπορεί να διαχειριστεί με σοβαρότητα και αποδοτικότητα την περιουσία του πρωτίστως στον Δήμο Πόρου, αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής».

Από δω και στo εξής, όπως σημειώνει η δημοτική αρχή, θα πρέπει με νέα υπουργική απόφαση να υλοποιηθεί η επιστροφή των δικαιωμάτων παραχώρησης του λιμανιού στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου, η εκπόνηση master plan (ήδη έχει ανατεθεί σε ιδιώτη μελετητή από το ΔΛΤ), η επέκταση του τουριστικού καταφυγίου και η έναρξη λειτουργίας του.

Παράλληλα βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διαδικασία αδειοδότησης του έργου αποκατάστασης του τμήματος του λιμανιού που κατέρρευσε τον Οκτώβριο του 2012 και θα ακολουθήσουν τα έργα που θα υποδειχθούν από το master plan.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ