ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ερχεται τσιπάκι για όλα (τέλη-ΚΤΕΟ-ασφάλιση) στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:18:00 π.μ. | |
 Ένα νέο αυτοκόλλητο με τσιπάκι στο παρμπρίζ όλων των αυτοκινήτων θέλει να καθιερώσει το ΥΠΟΙΚ, προκειμένου να καταπολεμήσει το φαινόμενο της μη πληρωμής τελών κυκλοφορίας και των ανασφάλιστων ΙΧ.

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει συγκεκριμένα εντός του 2016 όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα να έχουν το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα, στο οποίο θα είναι ενσωματωμένο και τσιπάκι που θα περιλαμβάνει πληροφορίες για το αν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας, αν το όχημα είναι ασφαλισμένο και αν έχει περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ!

Ο έλεγχος του σήματος θα γίνεται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου από περιπολικά τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με ειδικές συσκευές ελέγχου.

Το σήμα θα δίνεται δωρεάν στους κατόχους των ελληνικών ΙΧ μαζί με την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας. Το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπεται να έχει θετικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, ενώ θα εφαρμοστεί και στα οχήματα με ξένες πινακίδες (όπως στα φορτηγά) που εισέρχονται στην Ελλάδα, καθώς θα υποχρεώνονται οι οδηγοί τους να το προμηθεύονται κατά την είσοδό τους.

Το αντίτιμο θα εξαρτάται από τη διάρκεια παραμονής του στην Ελλάδα (με διαφορετικό ειδικό τέλος π.χ. για την παραμονή μιας εβδομάδας, 15 ημερών ή ενός μήνα).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ