ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Μανιάτης σε Τσίπρα: "Τρία πραγματα δεν γυρίζουν πίσω: Τα λόγια που ειπώθηκαν, το βέλος που εκτοξεύθηκε και η ευκαιρία που πέρασε και χάθηκε

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:03:00 π.μ. | |
 Κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή για την ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2016, ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Βουλευτής καθ. Γιάννης Μανιάτης, ανάμεσα στα άλλα τόνισε:

· Ο Πρωθυπουργός μετά τη συναίνεση που ζήτησε στο Συμβούλιο Αρχηγών χρησιμοποίησε στην Κ.Ο. του κόμματός του την αραβική παροιμία για τα σκυλιά που αλυχτάνε, και το καραβάνι που προχωρά. Του απαντώ με μία άλλη επίσης αραβική παροιμία: «Υπάρχουν 3 πράγματα που δεν γυρίζουν πίσω: Τα λόγια που ειπώθηκαν, το βέλος που εκτοξεύθηκε και η ευκαιρία που πέρασε και χάθηκε».Ας αναλογιστούν ο ίδιος και οι συνάδελφοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τα δικά τους λόγια, κούφια, γεμάτα ψέματα, το δικό τους βέλος γεμάτο διχαστικό δηλητήριο τα τελευταία πέντε χρόνια για την εθνική συνεννόηση, τη χαμένη εθνική ευκαιρία των 220 βουλευτών του καλοκαιριού 2015.

· Θέλετε συναίνεση σε τι; Στον εγκληματικό χειρισμό των τραπεζών που χάσαμε 25 δις ευρώ; Στις οικονομικές πολιτικές σας που οδήγησαν 41 δις ευρώ καταθέσεων στο εξωτερικό; Στην υποκρισία σας για δήθεν νοιάξιμο για τους συνταξιούχους που με τον προϋπολογισμό σας τους αφαιρείτε 1,5 δις ευρώ; Τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσατε ή την 13η σύνταξη που θα δίνατε; Τα 5 δις ευρώ που θα φέρνατε από την Ρωσία; Το 1 δις ευρώ που θα εντόπιζε από λαθρεμπόριο καυσίμων ο κ. Νικολούδης - άραγε γιατί τον αντικαταστήσατε-; Τα 400 εκατ. ευρώ από λαθραία τσιγάρα και τα 200 εκατ. ευρώ από παράνομο τζόγο; Τους αγρότες που δήθεν στηρίζετε αλλά μέσα σε 2 χρόνια τους αφαιρείτε πάνω από 2 δις ευρώ;

Το πορτοκάλι στην Αργολίδα αφήνει καθαρά 12λ το κιλό. Με αυτά, οι αγρότες πρέπει να αντιμετωπίσουν την αύξηση του Φ.Π.Α. στα φυτοφάρμακα από 13% σε 23%. Τον 3πλασιασμό των ασφαλιστικών τους εισφορών. Την αύξηση του φόρου τους. Τους οδηγείτε μαθηματικά σε καταστροφή. Εσείς δεν αναζητάτε συναίνεση. Αναζητάτε συνενόχους στο «παράλληλο πρόγραμμα» του ψέματος και της εξαπάτησης. Νομίζετε ότι η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί με τιτιβίσματα στο Twitter.

· Μόνο θλίψη και απογοήτευση προσφέρετε πια στην κοινωνία. Μια γιαλαντζί Αριστερά χωρίς κανένα ηθικό πλεονέκτημα. Μια δήθεν Αριστερά που στο αξιακό και ιδεολογικό εποικοδόμημα, έχει κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά από ότι δεξιές πολιτικές πολλών ετών. Η μόνη ελπίδα του λαού πια είναι να μετασχηματισθεί η αγωνία σε δημιουργική οικονομική και κοινωνική ανάταση. Σε ένα νέο Προοδευτικό Πατριωτισμό που να αξιοποιεί τον ορυκτό πλούτο της χώρας, τη γεωπολιτική της θέση, την ανάδειξή της ως διαμετακομιστικού κέντρου, την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων που φέρνουν έσοδα και θέσεις εργασίας. Καταστρέφετε την εθνική προσπάθεια για αξιοποίηση των Υδρογονανθράκων όταν μόνο από το οικόπεδο του Πατραϊκού το Δημόσιο μπορεί να έχει ετήσια έσοδα 400 εκατομμύρια ευρώ. Καθυστερείτε για ένα σχεδόν χρόνο τη μεγαλύτερη ενεργειακή επένδυση της Ν. Ευρώπης, τον αγωγό ΤΑP, επένδυση 2 δις € που θα δημιουργήσει 10.000 θέσεις εργασίας. Γίνεται ενεργειακή επανάσταση στην Ανατ. Μεσόγειο κι εσείς βρίσκεστε σε μακάρια χειμερία νάρκη. Παραλάβατε φακέλους για 104 έτοιμες μεγάλες επενδύσεις ύψους 6,1 δις ευρώ με 10.000 θέσεις εργασίας και τις αφήνετε στα συρτάρια των Υπουργείων σας. Καταστρέφετε την επένδυση στα Μεταλλεία Χαλκιδικής και οδηγείτε στην ανεργία 2500 εργαζόμενους.

· Στην Ειδομένη είχαμε σήμερα δυστυχώς και τον πρώτο νεκρό. Η αλόγιστη μεταναστευτική πολιτική σας, οδηγεί σε καταστροφή στις ελληνικές εξαγωγές και σπρώχνει τους μεγάλους πελάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να εγκαταλείψουν τη χώρα. COSCO, Hewlett Packard, Sony και δεκάδες άλλοι εξαγωγείς περιμένουν τα 1800 βαγόνια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προωθήσουν τα προϊόντα τους στις αγορές της Ευρώπης.

· Έχετε σταματήσει όλα τα δημόσια έργα της χώρας.

· Έχουμε τώρα και σοβαρό κίνδυνο η χώρα να βγει από τη Συνθήκη Σένγκεν. Να γίνουμε μια μεγάλη αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, ένας παρίας της Ευρώπης. Οι καθυστερήσεις σας στο μεταναστευτικό και η διαχειριστική σας ανικανότητα ενισχύουν διαπραγματευτικά την Τουρκία.

· Κι έχουμε και το κερασάκι στην τούρτα. Δεν μας έφταναν όλα τα άλλα, διπλασιάζετε τους επικεφαλής των αστικών συγκοινωνιών, διπλασιάζετε το κόστος μισθοδοσίας και ταυτόχρονα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δωρεάν μετακίνηση στις αστικές συγκοινωνίες οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί, οι στρατιωτικοί, οι ανάπηροι πολέμου, τα ΑΜεΑ.

· Υπήρξατε θιασώτες ενός ιδιόμορφου πολιτικού δαρβινισμού, σύμφωνα με τον οποίο επιβιώνει πολιτικά ο μεγαλύτερος λαϊκιστής. Σπείρατε τον οικονομικό όλεθρο σε μια καταπονημένη κοινωνία που είχε αρχίσει να ανακάμπτει έστω και αναιμικά. Το μόνο που θα θερίσετε είναι το πολιτικό σας Βατερλώ. Το «Πρώτη Φορά Αριστερά» γίνεται συνώνυμο του «Πρώτη Φορά Τέτοια Χάλια».

· Γίνεται αντιληπτό, γιατί ο πρώτος προϋπολογισμός της δήθεν Αριστεράς των δεξιών πολιτικών και της αριστερής ρητορείας δεν μπορεί να υπερψηφιστεί από εμάς.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ