ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Ανδριανός: Άμεση η ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των αγροτών από πρόσωπα που εμφανίζονται ως έμποροι αγροτικών προϊόντων αλλά δεν πληρώνουν τους παραγωγούς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:03:00 μ.μ. | |
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου, τον Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο, με θέμα την ανάγκη αντιμετώπισης των κρουσμάτων εξαπάτησης των αγροτών από πρόσωπα που παριστάνουν τους εμπόρους αγροτικών προϊόντων.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Κατά διαστήματα, ιδιαίτερα την περίοδο αιχμής της παραγωγής εσπεριδοειδών, αγρότες της Αργολίδας έχουν πέσει θύματα απάτης από πρόσωπα που εμφανίζονται ως έμποροι αγροτικών προϊόντων, αγοράζουν τα προϊόντα, αλλά δεν πληρώνουν τους παραγωγούς.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ φέτος που η απορρόφηση των πορτοκαλιών δεν πάει καλά, καθώς οι αγρότες αναζητούν αγοραστές ώστε να μην πάει χαμένη η σοδειά τους ώστε τουλάχιστον καλυφθούν να έξοδα παραγωγής, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τη φερεγγυότητα. Συχνά μάλιστα εταιρίες καταδικασμένες για χρέη και απάτες απλώς αλλάζουν επωνυμία και φορολογικό μητρώο και συνεχίζουν την εξαπάτηση των παραγωγών, ενώ πίσω τους κρύβονται τα ίδια φυσικά πρόσωπα.

Μάλιστα, με δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα νομίμως λειτουργούσα εταιρεία με έδρα την Πέλλα, επισημαίνει ότι στην Αργολίδα εμφανίζονται πρόσωπα που παριστάνουν τους εμπόρους αγροτικών προϊόντων, κάνοντας παρανόμως χρήση των στοιχείων της εταιρείας και εξαπατώντας τους και ενημερώνει ότι η εν λόγω εταιρεία δεν διατηρεί υποκατάστημα στην Αργολίδα ούτε δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Κατόπιν αυτών καθίσταται επιτακτική η ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την προστασία των παραγωγών, όπως η κατάρτιση μητρώου εταιρειών εμπορίας αγροτικών προϊόντων και η διεξαγωγή αυστηρών ελέγχων.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

Με ποιες άμεσες άμεσες ενέργειες θα προστατευθούν οι αγροτικοί παραγωγοί από τις ως άνω απάτες;”
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ