ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Διήμερη διάσχιση των Αργολιδοαρκαδικών βουνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:59:00 π.μ. | |
 Στα όμορφα βουνά γύρω από τη λίμνη Στυμφαλία θα περπατήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου το επόμενο Σ/Κ (5 και 6 Δεκεμβρίου 2015). Η μεγάλη διάσχιση που έχει προγραμματίσει ο σύλλογος αφορά τα λεγόμενα Αργολιδοαρκαδικά όρη (Ολίγυρτο, Σκίαθις, Τραχύ και Λύρκειο), που οριοθετούν τους νομούς Κορινθίας, Αργολίδας και Αρκαδίας. Η διάσχιση θα ξεκινήσει το Σάββατο το πρωί από την Καστανιά Κορινθίας.

Το δάσος με τις καστανιές από το οποίο πήρε το όνομα του το χωριό Καστανιά έχει καταστραφεί εδώ και 200 χρόνια περίπου. Το τοπίο όμως παραμένει πολύ όμορφο με πλούσιες καλλιέργειες στα μικρά οροπέδια της περιοχής αλλά και ποικίλη χλωρίδα στις πλαγιές των γύρω βουνών.

Ιδιαίτερο βιολογικό ενδιαφέρον για την περιοχή παρουσιάζει ένας περίεργος κάτοικος της λίμνης Στυμφαλίας: το ψάρι Phoxinellus Stymfalicious, το οποίο καταφέρνει και επιβιώνει ακόμα και μέσα στη λάσπη του βυθού όταν τα νερά της λίμνης σχεδόν εξαφανίζονται τους καλοκαιρινούς μήνες. Τη λίμνη επίσης επισκέπτονται πολλά αποδημητικά πουλιά για να τραφούν και να αναπαραχθούν.
Η ελώδης λίμνη Στυμφαλία (φωτ.: partetavouna.blogspot.gr) | www.lightgear.gr

Από τους συμμετέχοντες (που πρέπει να είναι ή να γίνουν μέλη του συλλόγου) απαιτείται πολύ καλή φυσική κατάσταση και κατάλληλος εξοπλισμός, καθώς θα διανυθούν πολλά χιλιόμετρα μέσα σε 2 μέρες. Επιπλέον, η ανάγκη για μεταφορά κατασκηνωτικού εξοπλισμού ανεβάζει το βαθμό δυσκολίας.

Πρόγραμμα Εκδρομής

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου

Πρωί: Αναχώρηση από την Κόρινθο νωρίς το πρωί για το χωριό Καστανιά Κορινθίας (100 περίπου κατοίκων). Η πορεία θα ξεκινήσει από το διάσελο του Μαυροβουνίου (1100 m) ακολουθώντας την κορυφογραμμή του Ολίγυρτου και διασχίζοντας την κορυφή Γκριμπίνι (1831 m), τη φυσική κοιλότητα Χιονότρυπα (1794 m) και την ψηλότερη και πιο γνωστή κορυφή Σκίπιζα (1935 m). Από τη Σκίπιζα μπορείτε να θαυμάσετε τη θέα προς άλλες κορυφές της Πελοπονήσσου αλλά και της Στερεάς Ελλάδας. Στην κορυφή αυτή ο αέρας συνήθως είναι πολύ δυνατός και παγωμένος και είναι πολύ πιθανό να μην μπορείτε να κάτσετε περισσότερο από μερικά λεπτά. Ηδιανυκτέρευση θα γίνει παρακάτω, σε σκηνές, στο διάσελο Κανδήλας – Σκοτεινής.

Ώρες πορείας: 9 / Βαθμός Δυσκολίας: 3-4

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου


Πρωί: Αναχώρηση με προορισμό την κορυφή του όρους Σκίαθις (1778 m), κατάβαση στο οροπέδιο Γούπατα (1400 m) και στη συνέχεια διάσχιση της κορυφογραμμής από το Τραχύ (1808 m) ως το Λύρκειο (1755 m). Τελικός προορισμός, η Φρουσιούνα (όπου το καλοκαίρι έγινε και αγώνας ανώμαλου δρόμου) σε υψόμετρο 800 m.

Ώρες πορείας: 9 / Βαθμός Δυσκολίας: 3-4
Η διαδρομή του διημέρου όπως φαίνεται στο Google Earth (αποτύπωση: ΕΟΣ Κορίνθου) | www.lightgear.gr

Απαραίτητος εξοπλισμός
Σε όλες τις πεζοπορίες πρέπει να είστε κατάλληλα εξοπλισμένοι με ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, αντιανεμικό, αδιάβροχο, μια ή περισσότερες αλλαξιές με ρούχα, νερό, φαγητό, σνακ, χάρτη και πυξίδα, φακό, κ.α. Θυμηθείτε επίσης να προστατέψετε τον ηλεκτρονικό σας εξοπλισμό και το χάρτη σας σε αδιάβροχες θήκες ή αδιάβροχα σακουλάκια σε περίπτωση βροχής.

Επιπλέον, οι δοργανωτές της συγκεκριμένης εκδρομής προτείνουν να έχετε μαζί σας: σκούφο, αδιάβροχα γάντια, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου – μάσκα θυέλλης, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό-αδιάβροχο-διαπνέον), γκέτες, μπατόν, δεύτερο ζευγάρι κάλτσες, εφεδρικές μπαταρίες για το φακό σας, ατομικό φαρμακείο, αναπτήρα, υπνόσακο και σκηνή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδρομή, τον τόπο και την ώρα της συγκέντρωσης αλλά και τις λεπτομέρειες της συμμετοχής παρακαλούμε απευθυνθείτε στον Ορειβατικό Σύλλογο Κορίνθου.

Οι περισσότεροι σύλλογοι διοργανώνουν εκδρομές μόνο για τα μέλη τους. Συχνά όμως μπορεί να συμμετέχουν και μη μέλη, αρκεί όμως πρώτα να έχει γίνει η απαραίτητη συνεννόηση.

Για τυχόν ακυρώσεις ή αλλαγές στο πρόγραμμα, την ευθύνη έχουν οι εκάστοτε διοργανωτές σύλλογοι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ