ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ισόβια στον παιδοκτόνο του Άστρους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:08:00 π.μ. | |
  Αυλαία στην οικογενειακή τραγωδία, με το δικαστήριο να κρίνει ενόχους τόσο τη μητέρα όσο και τους θείους του θύματος. Με την ισόβια καταδίκη χωρίς ελαφρυντικά του 75χρονου πατέρα, που σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τον 39χρονο γιο του και έβαλε φωτιά στο πτώμα του, έπεσε η αυλαία στην πρωτοφανή οικογενειακή τραγωδία που συγκλόνισε το Αστρος Κυνουρίας ανήμερα της γιορτής της Παναγίας το 2014. Επιπλέον ο παιδοκτόνος καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για οπλοχρησία και δύο ετών για εμπρησμό.
Την ίδια ποινή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τριπόλεως και στον 71χρονο αδελφό του δράστη (ισόβια για την ανθρωποκτονία και δύο χρόνια για τον εμπρησμό), ο οποίος ωστόσο δεν άκουσε την ετυμηγορία, καθώς βρίσκεται στην Αυστραλία! Δικαστές και ένορκοι έκριναν ένοχες τη μητέρα του θύματος και την 70χρονη θεία του (σύζυγος του 71χρονου που βρίσκεται κι αυτή εκτός Ελλάδας) επιβάλλοντάς τους ποινή κάθειρξης 10 ετών και φυλάκισης δύο ετών, αντίστοιχα!

Ακούγοντας την απόφαση, η 67χρονη μητέρα του αδικοχαμένου γυμναστή, η οποία αντιμετώπιζε την κατηγορία της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία, ξέσπασε σε λυγμούς και άρχισε να φωνάζει ότι δεν ήταν παρούσα τη στιγμή του εγκλήματος! Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή της να έχει αναστέλλουσα δύναμη κι έτσι αφέθηκε ελεύθερη, σε αντίθεση με τον σύζυγό της ο οποίος επέστρεψε στις Φυλακές Ναυπλίου, όπου ήταν προφυλακισμένος.

Στην απολογία του ο 75χρονος δράστης υποστήριξε ότι ο 39χρονος γυμναστής αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, χτυπούσε τον ίδιο και τη μητέρα του, τους απειλούσε και τους ζητούσε χρήματα. Απειλούσε μάλιστα ότι θα σκοτώσει και τα επτά εγγόνια της οικογένειας, ενώ έφτασε στο σημείο να δέσει τους γονείς του και να τους χτυπήσει και ταυτόχρονα βιντεοσκοπούσε όσα έκανε!

Οσον αφορά τον 71χρονο θείο του θύματος, όπως εξήγησε ο ένας από τους δύο συνηγόρους υπεράσπισης, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης προς τις αυστραλιανές Αρχές και, όταν εντοπιστεί, να εκδοθεί στην Ελλάδα. Διαφορετικά έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση μέσω αντιπροσώπου και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο στο Εφετείο.

Το χρονικό της δολοφονίας του

Το οικογενειακό δράμα που προκάλεσε ρίγη ανατριχίλας στο πανελλήνιο εκτυλίχτηκε ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο του 2014. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την ημέρα εκείνη ο 75χρονος είχε ακόμη ένα φραστικό επεισόδιο με τον 39χρονο γιο του στην αυλή της πατρικής κατοικίας. Ο καβγάς ξέφυγε γρήγορα εκτός ορίων και κάποια στιγμή ο 75χρονος πήρε το κυνηγετικό δίκαννο που κατείχε νόμιμα και πυροβόλησε τρεις φορές τον γιο του. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του αδελφού του, τοποθέτησε το πτώμα στο αυτοκίνητό του, έβγαλε τις πινακίδες κυκλοφορίας και πήγαν μαζί στη χωματερή του Αστρους, όπου έβαλαν φωτιά στο όχημα για να εξαφανίσουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Ομως, οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν στο πίσω κάθισμα του φλεγόμενου αυτοκινήτου το απανθρακωμένο πτώμα του 39χρονου και έτσι ήταν θέμα ωρών να εντοπιστεί από τις Αρχές ο πατέρας και να ομολογήσει το έγκλημα! Η 67χρονη μητέρα του θύματος και η 70χρονη κουνιάδα της κατηγορούνται ότι φρόντισαν να καθαρίσουν την αυλή του σπιτιού, με σκοπό να μην αφήσουν κανένα ίχνος της δολοφονίας! Στην υπόθεση είχε εμπλακεί αρχικά και ο 53χρονος γαμπρός του θύματος, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι βρισκόταν με την οικογένειά του στο εξοχικό του στα Βέρβενα όταν έγινε το κακό. Ετσι, απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ