ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Έρχεται το deal της Τέρνα Ενεργειακή;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:08:00 μ.μ. | | |
  Θέμα ημερών φαίνεται να είναι η τελική σύναψη της συμφωνίας για έργο ύψους σχεδόν 160 εκατ. ευρώ της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Ο λόγος για την κατασκευή δύο σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ), σε Κόρινθο και Αργολίδα και τριών μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων, αλλά και τριών χώρων υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), σε Μεσσηνία, Αρκαδία και Λακωνία ή αλλιώς, με πιο απλά λόγια, για το έργο ΣΔΙΤ της διαχείρισης απορριμμάτων της Πελοποννήσου που πέρασε από τις συμπληγάδες του Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλά και του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Ωστόσο, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου μεταξύ της εταιρείας ειδικού σκοπού Περιβαλλοντική Πελοποννήσου Α.Ε. και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Για την αποπεράτωση των εγκαταστάσεων αυτών υπολογίζεται ότι απαιτούνται 24 μήνες, ενώ 10 μήνες ύστερα από την έναρξη κατασκευής ο ανάδοχος θα αναλάβει, σε πιλοτικό στάδιο, τη διαχείριση των πελοποννησιακών απορριμμάτων.

Η χρηματοδότηση, θα προέλθει από τη συμβολή του Δημοσίου μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 ύψους 68,5 εκατ. ευρώ από τραπεζικό δανεισμό ύψους 60 εκατ. ευρώ αλλά και ίδια κεφάλαια 30 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπ. Περιβάλλοντος, κ. Τσιρώνης, είχε «μπλοκάρει» το έργο με τον ισχυρισμό, μεταξύ άλλων, ότι δεν συνάδει με τον περιφερειακό σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ωστόσο, το Ελεγκτικό Συνέδριο «άναψε πράσινο φως».

Έτσι, φτάνουμε στο αποτέλεσμα μέσα στον μήνα να προχωρούν οι διεργασίες και μαζί να έρχονται και οι υπογραφές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ