ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Έσβησε σε ηλικία 102 ετών ο Ιπποκράτης Δάκογλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:00:00 μ.μ. | |
Του Γιάννη Μακρή

 Έσβησε ο άγνωστος στους πολλούς Επιστήμονας ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΔΑΚΟΓΛΟΥ πατέρας του φίλου Πολύδωρα Δάκογλου, πλήρης ημερών , 102 ετών. Στη μνήμη του αφιερώνω ένα μικρό απόσπασμα από την διάλεξή του, προσκαλεσμένος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ το 2005 με Θέμα :<<Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ ο Εφευρέτης του Ελληνικού Αλφάβητου>>.

................Γνωρίζει άραγε ο Κόσμος και κυρίως οι λαοί της Ευρώπης, « Τι θα συνέβαινε, εάν δεν είχε γεννηθεί ο Παλαμήδης, ο υιός του Ναύπλιου? Σε ποια κατάσταση θα βρισκόταν ο άνθρωπος και ο πολιτισμός σήμερα εάν δεν υπήρχε ο Παλαμήδης ?»

Τούτο αποδεικνύεται αδιαφιλονίκητα από κείμενα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, ότι ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός και στη συνέχεια ο παγκόσμιος δυτικός πολιτισμός, εάν δεν είχε γεννηθεί ο Παλαμήδης, θα βρισκόταν ακόμα στην κατάσταση που ήταν τα έτος χίλια προ Χριστού. Δεν θα είχε ακόμα γραπτό λόγο, διότι δεν θα υπήρχε το Φθογγικό Αλφάβητο που χρησιμοποιεί σήμερα. Συνεπώς, δεν θα είχαμε την πολύ μεγάλη πολιτιστική πρόοδο που έχουμε και που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ύπαρξη του γραπτού λόγου.

Η Ευρώπη, και εξ αυτού του λόγου και ο υπόλοιπος δυτικός Κόσμος, χρωστάει πολλά στον Παλαμήδη. Θα έπρεπε να τον είχαν ανακηρύξει από αιώνες τώρα, « Ευεργέτη της ανθρωπότητας». Θα έπρεπε, τουλάχιστον, το όνομά του να κοσμεί τις εισόδους όλων των πνευματικών ιδρυμάτων απανταχού του Κόσμου, ως ελάχιστος φόρος τιμής προς αυτόν.

Η συνεισφορά του Παλαμήδη, στην εγγράμματο ανάπτυξη της Ευρώπης, είναι ιστορικά βεβαιωμένη και αποτελεί σταθμό στην πολιτιστική της πρόοδο.

Η αδιαφορία ημών των ιδίων εις την υποχρεωτική αποκάλυψη της ιστορικής αλήθειας, και η εσκεμμένη διαστρέβλωσή της, για την μεγίστη αυτή συνεισφορά του Παλαμήδη, είναι η βασική αιτία της άγνοιας των λαών της Ευρώπης και του υπόλοιπου Κόσμου, περί αυτού.....
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ