ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Παραίτηση από την Ένωση Κεντρώων του υποψ. βουλευτή Αργολίδος Απόστολου Κολοβού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:43:00 π.μ. |
5 Ιανουαρίου 2016

Αγαπητοί Αργείτες και Αργίτισσες.

Η εμπειρία της ζωής μού έμαθε τρία πράγματα:

1. Ποτέ μην είμαι προκατειλημμένος αρνητικά απέναντι σε κάθε τι καινούργιο που υπάρχει υπόνοια ότι θα οδηγήσει σε αποτυχία. Είναι λάθος τακτική, γιατί αφενός οδηγεί σε απομόνωση και αφετέρου υπάρχει η πιθανότητα να υποτιμήσεις και αδικήσεις το καινούργιο.
2. Αξιοποίησε την εμπειρία σου έτσι ώστε σε κάθε τι καινούργιο να μη δώσεις περισσότερα από ό,τι θα πάρεις, έτσι ώστε αν αυτό αποδειχτεί απάτη να μη βγεις χαμένος είτε οικονομικά είτε ηθικά απέναντι κυρίως σε όλους όσοι σε εμπιστεύτηκαν.

3. Αν κάνεις τα δύο προηγούμενα σίγουρα θα βγεις κερδισμένος.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν έναν πρόλογο που δικαιολογούν απολύτως την άρση της εμπιστοσύνης μου προς το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων και προσωπικά προς τον Βασίλη Λεβέντη.

Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω εκφράσεις όπως "κωλοτούμπα", "συνθηκολόγηση", "εξαπάτηση" κ.λπ. ούτε να αντιπαρατεθώ σε συζητήσεις με τους Ιεχωβάδες της πολιτικής, που αποτελούν αυτή τη στιγμή το φανατικό κοινό του Λεβέντη.

Άλλωστε (και είναι δημοσιευμένο αυτό), από τότε που ο Γιώργος Μητσικώστας βγήκε και υποστήριξε τον Λεβέντη, εγώ γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά τον χώρο των MME είχα πει:

"Το σύστημα δια μέσου του κατεξοχήν γελωτοποιού του, έδωσε διαβατήριο εισόδου στον επί δεκαετίες κρούοντα την πόρτα των σαλονιών της διαφθοράς. Αυτά που λέει ο Μητσικώστας είναι θεατρινισμοί".

Παρ' όλ' αυτά υποστήριξα το κόμμα της Καρόλου, αφενός γιατί στον πολιτικό ορίζοντα δεν υπήρχε τίποτε καλύτερο ενόψει του 3ου Μνημονίου το οποίο κυοφορείτο και τελικά έγινε πράξη, και αφετέρου γιατί η ενεργοποίησή μου με την Ε.Κ. στη συγκεκριμένη περιφέρεια (Ν. Αργολίδος), όπου είχα και έχω δύναμη ως προσωπικότητα, θα στερούσε από τη Χρυσή Αυγή την έδρα στις εκλογές, πράγμα το οποίο και έγινε.

Ακόμα και όταν απομακρύνθηκα από το Γραφείο Τύπου της Ε.Κ. και στη θέση μου βρέθηκε ο Μετεωρολόγος από το… πουθενά, δεν αποχώρησα από το κόμμα, αλλά τήρησα την υπόσχεσή μου γιατί θα ήταν πλήγμα μια αποχώρηση από ένα κόμμα που ήταν στο παρά πέντε της εισόδου του στη Βουλή για πρώτη φορά, εν μέσω προεκλογικού αγώνα.



Αυτή η… αξιοκρατική συμπεριφορά του Λεβέντη απέναντί μου, ήταν το δώρο που μου έκανε σε αντάλλαγμα της παροχής δανεικού ρεύματος (και με κίνδυνο να οδηγηθώ στο αυτόφωρο), από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Power 101,3FM το 1992 προς το Κανάλι 67, όταν η Μητσοτακική ΔΕΗ τού κατέβαζε τους διακόπτες.

Το γεγονός αυτό το αναφέρω όχι για να εμφανιστώ ως πικραμένος ή καρεκλοκένταυρος που του στέρησαν την καρέκλα, αλλά για να αποδείξω ότι το κόμμα που υπεραμυνόταν της αξιοκρατίας και κατέβηκε στο λαό με σημαία το κυνήγι της διαπλοκής ήταν μία από τα ίδια: άντρο ρουσφετιών και διαπλοκής.

Και οφείλω ένα ευχαριστώ στον κ. Καλλιάνο ο οποίος με έβγαλε από τη δύσκολη θέση να παραιτούμαι, γιατί σίγουρα αυτό θα έκανα, αφού οι πάντες γνωρίζουν ότι είμαι ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ κυρίως από πολιτικά υποπροϊόντα.

Την οριστική απόφασή μου για αποχώρηση από την Ένωση Κεντρώων, την είχα πάρει αφενός από τη στιγμή που η Ε.Κ. ψήφισε υπέρ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, των κατεξοχήν δηλαδή υπευθύνων της Ελληνικής Κρίσης αλλά και από τις επαναλαμβανόμενες "προτάσεις" του Βασίλη Λεβέντη να γίνουν Οικουμενικοί Πρωθυπουργοί οι υπαλληλίσκοι του Διεθνούς Τραπεζικού Συστήματος και Αρχιερείς της καταλήστευσης των Ασφαλιστικών Ταμείων κ.κ. Παπαδήμος, Στουρνάρας και Προβόπουλος.



Και αφετέρου από τη στιγμή που ο Βασίλης Λεβέντης συνέχιζε να περιφέρει στα κανάλια τις θέσεις του περί κοψίματος των τριπλών συντάξεων και μετά (όταν τού σφύριξαν ότι αυτό είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ) της υπερφορολόγησής τους με φόρο 98% (γελάστε άφοβα). Ασυναρτησίες δηλαδή και λόγια ασχέτων. Γιατί μπορεί το να κόψεις τις συντάξεις άνω των 2, 3 κ.λπ. να είναι πρόταση που επιφέρει τεράστια οικονομία στο ασφαλιστικό και στον προϋπολογισμό, ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ με το ισχύον Σύνταγμα. Συνεπώς η εφαρμογή της πρακτικά θα συνέβαινε κατόπιν αναθεωρητικής Βουλής και… ζήσε Μάη μου. Μέχρι τότε βέβαια θα είχαμε εισπράξει ποιος ξέρει πόσα ακόμα μνημόνια.

Και φυσικά να μην ξεχάσω να αναφέρω το φλερτ που ξεκίνησε ο Βασίλης Λεβέντης με τους μεγαλοδημοσιογράφους των συστημικών ΜΜΕ. Αυτούς που επί 25 χρόνια «στόλιζε» με τα κάθε λογής κοσμητικά επίθετα από τις τηλεοπτικές εκπομπές του.

Η Ένωση Κεντρώων ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ άμεσο, πρακτικό και εφαρμόσιμο μέτρο για ουσιαστική ΑΝΑΠΤΥΞΗ και έξοδο από την κρίση. Ολόκληρο το δημοσιευμένο στην επίσημη ιστοσελίδα της Πρόγραμμα είναι συρραφή προγραμμάτων του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ εσ. κυρίως της 10ετίας του ’80.

Όταν ο ίδιος ζήτησα μαζί με συνεργάτη και φίλο μου εξειδικευμένο στις Χρηματοοικονομικές Εφαρμογές να παρουσιάσουμε σχέδιο αυτοχρηματοδότησης της Ε.Κ. για να μην μπει στον πειρασμό και χρησιμοποιήσει τον «κρατικό κορβανά», το μόνο που εισέπραξα ήταν ένα "θα δούμε". Ούτε να το ακούσουν δεν θέλησαν.

Όπως δεν μπήκαν καν στον κόπο να ακούσουν τις προτάσεις μας για ένα Σχέδιο Νόμου το οποίο θα έφερνε άμεσα η Ε.Κ. στη Βουλή. Ένα σχέδιο που αφορούσε την πάταξη της διαπλοκής στο Δημόσιο Τομέα και εφαρμόζεται για 10ετίες στο εξωτερικό.

Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα για μια ακόμα φορά ότι η «κατάρα» του Γέρου της Δημοκρατίας Γεωργίου Παπανδρέου ότι τα κόμματα του Κέντρου θα διαλύονται «εις τα εξ ων συνετέθησαν» συνεχίζει να πλανάται και πάνω από την -υποτιθέμενη- Ένωση Κεντρώων. Θυμηθείτε: « Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις», «ΚΟΔΗΣΟ», «ΔΗΑΝΑ» κ.λπ. Κόμματα τα οποία όπως και η σημερινή Ένωση Κεντρώων ΣΤΕΡΟΥΜΕΝΑ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ λειτούργησαν ανέκαθεν είτε ως «αμορτισέρ» της λαϊκής αγανάκτησης είτε ως «πασπαρτού-χώροι» προσκολλημένοι στις εκάστοτε κυβερνήσεις, όποτε και αν διαταχθούν για να παράσχουν τις υπηρεσίες τους.

Ήδη αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές δεκάδες στελέχη της Ε.Κ. σε όλη την Ελλάδα με οδηγό τη Θεσσαλονίκη διαχωρίζουν τη θέση τους και παραιτούνται για τους ίδιους λόγους. Τα δε ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων, αντί να ανέρχονται -όπως θα ήταν φυσιολογικό να συμβαίνει για ένα κόμμα πρωτοεισερχόμενο στη Βουλή- συρρικνώνονται. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό αφού υποψήφιοί της που διορίστηκαν από τον Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή δεν ξέρουν καν πού πέφτει στο χάρτη η περιφέρειά τους. Και σε αυτό δεν φταίει η εθνικότητά τους που δεν είναι ελληνική.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ψήφισαν με τη δική μου παρότρυνση Ένωση Κεντρώων στην Αργολίδα, τους εύχομαι Καλή Χρονιά και τους επισημαίνω ότι τουλάχιστον επέλεξαν «το μη χείρον βέλτιστον», από ένα φαιδρό και αισχρό στο σύνολό του πολιτικό τοπίο. Να ξέρουν επίσης ότι σε οποιαδήποτε μελλοντική εμπλοκή μου στην πολιτική θα μιλούν με ένα άτομο που δεν θα προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνη τους, γιατί όλοι εμείς ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε οι ΥΠΗΡΕΤΕΣ του λαού.



Απόστολος Κολοβός

Υπάλληλος (ΤΕ) Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας
και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ