ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Παναγιωτοπούλου: Συνέλθετε κύριοι κυβερνώντες , είστε μόνοι σας σ΄αυτό το έργο και θα το διαπιστώσετε πολύ σύντομα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:11:00 μ.μ. | |
  Το 2015 ήταν μια πολύ ιδιαίτερη και κακή χρονιά, όπου η ανεκδιήγητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το μεν πρώτο εξάμηνο προσπαθούσε να μας βγάλει από το ευρώ, το επόμενο τρίμηνο προσπαθούσε να μας κρατήσει στο ευρώ και το τελευταίο τρίμηνο προσπαθούσε μόνο να κρατήσει τον εαυτό της …. Τα αποτελέσματα , καταστροφικά και γνωστά σε όλους μας : οπισθοδρόμηση της χώρας κατά τέσσερα χρόνια τουλάχιστον, τεράστια ζημιά σε όλους τους τομείς της οικονομίας , εμπόριο , τράπεζες, μεγάλα έργα και απασχόληση. Στο ίδιο μοτίβο κινείται και τον πρώτο μήνα του 2016, καταστρέφοντας όσες κοινωνικές κατηγορίες δεν ταιριάζουν στο προφίλ του κομματικού της στρατού.
Λοιπόν , έχουμε και λέμε :

Η κυβέρνηση πηγαίνει πρώτα στην τρόικα (θεσμούς κατά το αριστερότερον...) για έγκριση ένα ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, χωρίς διαβούλευση, πρόχειρα προετοιμασμένο και μη κοστολογημένο . Μόλις διαπιστώνει ότι ολες οι παραγωγικές τάξεις της χώρας είναι σε συναγερμό εναντίον του , τότε θυμάται τον διάλογο και κατηγορεί μάλιστα και τους αγρότες , ότι αυτοί δεν θέλουν το διάλογο, επειδή δεν εγκαταλείπουν τα μπλόκα για να μιλήσουν με τον Πρωθυπουργό!!!!!! Πρώτη μικρή λεπτομέρεια : το νομοσχέδιο αυτό δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους αγρότες και στους ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιαίτερα στους αυτοπασχολούμενους να επιβιώσουν με στοιχειώδη αξιοπρέπεια! Ασήμαντη λεπτομέρεια για μια « αριστερή» κυβέρνηση. Διότι εμφορείται από μίσος εναντίον των ανθρώπων που δουλεύουν και παράγουν και έχουν κέρδος μικρό ή μεγάλο, επειδή θέλει να εξοντώσει πλήρως όσους τολμούν να μην προστρέχουν στα κομματικά της γραφεία για « προστασία» , για διορισμούς , για βόλεμα κάθε είδους !!! Δεύτερη μικρή λεπτομέρεια : το εν λόγω νομοσχέδιο – σφαγείο οδηγεί σε μαύρη εργασία και ειςφοροδιαφυγή , θίγει περισσότερο τους συνεπείς ασφαλισμένους και τους νέους και σε καμμία περίπτωςη δεν εξοικονομεί τα 1,8 δις που ζητά η τρόικα , ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι όλα τα θύματά του θα καταφέρουν να το πληρώσουν! Γιατί λοιπόν τόση έχθρα ? Προφανώς μόνο για να βολευτεί για φετος η κατάσταση , δηλ να εξασφαλιστεί η πληρωμή κυρίως των μισθών και δευτερευόντως των συντάξεων . Ο,τι προλάβουν δηλαδή, διότι του χρόνου δεν θα είναι κυβέρνηση….

2) Επόμενος στόχος της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι οινοποιοί . Ποιος τους είπε να είναι από τους πιο εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας , και να καταγράψουν το 2014 αύξηση 15,5 % επί των πωλήσεων και 5,2% επι της καθαρής αξίας ? Ποιος τους είπε να φέρνουν κάθε χρόνο 600 εκατομμύρια ευρώ συνάλλαγμα στη χώρα ? Αφού είπαμε ότι το κέρδος μιας επιχείρησης ατομικής ή μεγαλύτερης είναι ποινικό αδίκημα στο ΣΥΡΙΖΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ!!!! Και οι πετυχημένοι επιχειρηματίες είναι εγκληματίες ! Γι’αυτό λοιπόν η παραγωγή τους επιβαρύνεται με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης , ο οποίος δυναμιτίζει το ελληνικό κρασί και τις εξαγωγές του, απειλεί με λουκέτο πολλά οινοποιεία και κυρίως τα μικρά που καλούνται να πληρώσουν λογαριασμούς χιλιάδων ευρώ , ματαιώνει εμπορικές συμφωνίες και δεν αναμένεται να φέρει τα προσδοκώμενα έσοδα . Απλώς θα αυξήσει την φοροδιαφυγή και την παραοικονομία .

3) Παράλληλα βεβαίως η κυβέρνηση , χτίζει μεθοδικά και ανερυθρίαστα στυγνό κομματικό κράτος σε όλα τα επίπεδα. Διορίζει ή κάπου « βολεύει» αυτούς που θέλει ( και όλο τους το συγγενολόι), παρακάμπτει ανθρώπους με υψηλή αξιολόγηση και ως εκ τούτου πρώτους στην ιεραρχία, για να αναδείξει τους δικούς της ,όπως στο διπλωματικό σώμα , όπου «έκοψε» 22 διπλωμάτες , μεταξύ των οποίων και τους 7 πρώτους στην κατάταξη, όπως σε διάφορες κρίσεις , όπου το κύριο βάρος έχει η συνέντευξη , ή όπου η μέτρια και η καλή βαθμολογία εξισώνονται και άξιοι παραγκωνίζονται ( αστυνομικοί , στρατιωτικοι) … Είπαμε , η αριστεία είναι ρετσινιά!!!

Κι όμως, εμείς οι « μη ΣΥΡΙΖΑ», δεν θέλουμε κοινωνικούς αυτοματισμούς, δεν θέλουμε να υπάρχουν ευνοούμενοι και μη ευνοούμενοι , θέλουμε να βγούμε ολοι μαζί από την κρίση ! Και δεν πρόκειται ποτέ να βγούμε , αν δεν παράξουμε πλούτο ! Αυτό δυστυχώς , δεν γίνεται με διορισμούς και εξοντωτική φορολόγηση . Γίνεται με μεταρρυθμίσεις, με επενδύσεις, με δουλειές ! Πρέπει να αυξήσουμε την « πίτα» , ώστε να φτάνει για όλους και όχι σε μια διαρκώς μειούμενη πίτα, να προσπαθούμε να χωρέσουμε περισσότερους δικούς μας και οι άλλοι ας πάνε να πνιγούν…
Τέλος, να μην ξεχάσουμε και την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό Μα τέλος πάντων , αυτό είναι το όραμα της αριστεράς για τη χώρα ? Να είναι ξεφραγο αμπέλι απέναντι σε ορδές εξαθλιωμένων μεταναστών , να τους εγκλωβίσει εδώ λόγω της ανικανότητάς της και να φτωχοποιήσει παράλληλα το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού , ώστε να τους απορρροφήσουμε καλύτερα ? 
 
Όχι μόνο αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε καν οι ορκισμένοι εχθροί της αριστεράς δεν μπορούσαν να διανοηθούν τέτοια καταστροφή ! Συνέλθετε κύριοι κυβερνώντες , είστε μόνοι σας σ΄αυτό το έργο και θα το διαπιστώσετε πολύ σύντομα.


Ελενη Παναγιωτοπούλου, 
Περιφερειακή Σύμβουλος Αργολίδας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ