ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Κοδέλας: Η κυβέρνηση συστηματικά παραπληροφορεί

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:56:00 μ.μ. | |
 Οι αγρότες φορολογούνται και με τεκμήρια, δηλαδή όταν το εισόδημά τους είναι χαμηλότερο από τα τεκμήρια, τότε φορολογούνται με βάση τα τελευταία. Για τους ταξικά μεροληπτούντες, που θεατρίνιζαν στη Βουλή, η απουσία αφορολόγητου και η φορολογία με βάση τεκμήρια είναι εξαιρετικά μεροληπτική εις βάρος των φτωχών αγροτών.

• ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: «Έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης. Δεν φορολογούμε τους αγρότες με τεκμαρτό τρόπο, αλλά με λογιστικό, δηλαδή έσοδα μείον έξοδα και στα έξοδα περιλαμβάνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές» (http://www.avgi.gr/…/trufon-alexiadis-osoi-askoun-kritiki-s…)

• ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ:
ΠΟΛ.1116/10.6.2015 “Διευκρινίσεις σχετικά με τον προσδιορισμό του εισοδήματος που αποκτάται από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα”

“Δ. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ (ΤΕΚΜΗΡΙΑ)1. Σύμφωνα με την παρ. 1 του αρ. 34 του ν. 4172/2013 (όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 48 παρ.2β του Ν. 4305/2014), η διαφορά που προκύπτει μεταξύ του τεκμαρτού και του συνολικού εισοδήματος κατά την παράγραφο 1 του άρθρου 30, η οποία προστίθεται στο φορολογητέο εισόδημα, φορολογείται σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 29 του ν.4172/2013 με συντελεστή 13%, εφόσον ο φορολογούμενος έχει εισόδημα μόνο από ατομική αγροτική επιχείρηση ή εφόσον το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων του προκύπτει από ατομική αγροτική επιχείρηση.” (http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/21056)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ