ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Γκιόλας: Δεν γίνεται τίποτα εν κρυπτώ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:10:00 π.μ. | |
 Πρόσφατα δημοσιεύματα που απασχόλησαν τον τύπο - και την ηλεκτρονική σας εφημερίδα- προήλθαν από καταγγελία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , μέσω του υπευθύνου της για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Μανιάτη , κατά του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη. Επικοινωνήσαμε με εκπροσώπους του Υπουργείου οι οποίοι μας πληροφόρησαν τα ακόλουθα, που οφείλουμε να παραθέσουμε για δημοσίευση στην εφημερίδα σας .
1. Παρ' ότι το θέμα του ρωσοτουρκικού αγωγού, ο οποίος θα συνεχιζόταν προς Ελλάδα, έχει “παγώσει”, δεν έχει ακυρωθεί. Θα ήταν πολλαπλώς άτοπο η Ελλάδα να αποκηρύξει μονομερώς ένα σχέδιο – αυτή θα ήταν η προφανής σημειολογία της μη σύστασης της εταιρίας - που δεν έχει αποκηρυχθεί τυπικά ούτε από τις αντιμαχόμενες πλευρές. Ειδικά η ρωσική πλευρά έχει δηλώσει στην ελληνική – αυτό έχει γίνει γνωστό και με δηλώσεις του Π. Σκουρλέτη στα ελληνικά ΜΜΕ όταν επέστρεψε από το ταξίδι του στη Μόσχα- ότι ενδιαφέρεται ακόμη για το έργο εξετάζοντας μέχρι και εναλλακτικές διαδρομές, εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό να προχωρήσει μέσω Τουρκίας. Η θέση αυτή ενισχύθηκε και με νεότερες δημόσιες δηλώσεις. Ενδεικτικά:

• Στις 17 Δεκεμβρίου 2015. Σύμφωνα με το Ria Novosti, ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην ετήσια συνέντευξη Τύπου στο Κρεμλίνο, ανέφερε σχετικά με τον Turkish stream ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία δεν έχουν σταματήσει, ωστόσο η ΕΕ πρέπει να εγγυηθεί ότι θα στηρίξει το έργο.

• Στις 28 Δεκεμβρίου 2015. Σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ ανέφερε ότι «αν υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον για το έργο, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις».

Όλα αυτά κάνουν επιτακτική την ανάγκη να υπάρχει η ΔΕΠΕΝΕ και να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής στην υλοποίηση του έργου.

2. Η ΔΕΠΕΝΕ δεν έχει αποκλειστικό λόγο ύπαρξης την εμπλοκή στον συγκεκριμένο αγωγό. Έχει τη δυνατότητα συμμετοχής και σε άλλα έργα συναφή με τους σκοπούς της. Το αν χρειάζεται ή όχι, αν πρέπει να είναι δημόσια ή όχι κλπ, είναι ζήτημα πολιτικής οπτικής και αναπτυξιακού σχεδιασμού.

3. Η σύσταση της ΔΕΠΕΝΕ έχει προβλεφθεί νομοθετικά. Προχωρά σύννομα και προφανώς πρέπει να έχει μια ελάχιστη υπόσταση σε επίπεδο διοίκησης, κάτι που έχει δρομολογηθεί ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι υποψήφιοι, πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος, θα κληθούν σε ακρόαση από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής,αύριο , Παρασκευή, 8-1-16.

Δεν γίνεται τίποτα εν κρυπτώ.

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ