ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Επιστολή της Συντονιστικής επιτροπής για την διεκδίκηση ίδρυσης του Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Αργολίδας προς Υπουργό Παιδείας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:38:00 π.μ. | |
 Μετά από τέσσερις μήνες προσπάθειας , αλληλογραφίας , τεκμηριώσεις , και επικοινωνίας βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο αναφοράς χωρίς ουσιαστική και τεκμηριωμένη απάντηση για το αίτημα μας ,το όποιο είναι η δημιουργία Λυκειακων Τάξεων στην υπάρχουσα εκπαιδευτική δομή δηλαδή το ΕΕΓΑ

Παρά το ότι σας κάναμε κοινωνούς με το Υπόμνημα-αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνάσιου Αργολίδος , της ομόφωνης, απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (421 / 27-10-2015) και του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων και του Δημάρχου κ. Κωστούρου , την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αργολίδος (25/9/2015) Και το Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης ΕΛΜΕ Αργολίδος στης (22-10-2015).

Επίσης συμπαραστάτες και αρωγούς της προσπάθειας μας έχουμε και τους Βουλευτές του Νομού , που με αναφορά τους έφεραν το θέμα στην Βουλή τόσο ο κ. Ανδριανός Ιωάννης όσο και ο κ. Μανιάτης Ιωάννης. Φυσικά η βοήθεια του κ. Γκιολα Ιωάννη είναι πολύτιμη .

Στην αναφορά των προαναφερθέντων βουλευτών απαντήσατε με το έγγραφο σας (17-11-2015 με Αριθ. Πρωτ. 185077/φ1ΕΞ 168658 .) χωρίς όμως να απαντάτε στην αναγκαιότητα ίδρυσης Λυκειακών τάξεων στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αργολίδος .

Κατόπιν αυτού οι Βουλευτές Ανδριανος Ι και Μανιάτης Ι. επανέρχονται με ξεχωριστές ερωτήσεις (1/12/2015)

Και περιμένουμε την απάντηση σας

Για την ίδρυση των Λυκειακών τάξεων στο Ε.Ε.Γ.Α. δεν χρειάζονται χρήματα. Αρκεί η επαρκής στελέχωση της υφιστάμενης εκπαιδευτικής δομής του Ε.Ε.Γ.Α. η οποία έχει γίνει σωστά κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά (αν και με καθυστέρηση περίπου ενός μήνα).
Οι διαθέσιμες ώρες του προσωπικού αρκούν για να καλύψουν τη λειτουργία των Λυκειακών τάξεων στο Ε.Ε.Γ.Α. για το 2015-2016 ως και για το 2016-2017.

Κύριε Υπουργέ

Το αποτέλεσμα της μη ίδρυσης Λυκειακών τάξεων στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αργολίδος .

Είναι ότι οι φετινοί απόφοιτοι του ΕΕΓΑ έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχική ισορροπία τους ,με την διακοπή της ειδικής μαθησιακής δραστηριότητας τους όσο και της εξειδικευμένης γνώσης που αφορά στην ειδικότητα τους .

Ακόμη σε κοινωνικό – συναισθηματικό επίπεδο έχουν αίσθημα απώλειας , εκδηλώσεις άγχους, απουσία επικοινωνίας με ομάδα συμμαθητών και πτώση των κοινωνικών τους δεξιοτήτων.

Η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτά τα παιδιά γιατί η κοινωνικότητα θα καθορίσει τελικά σε μεγάλο βαθμό την αυτοπεποίθησή τους, τις φιλίες τους, και την προσαρμογή τους στη ενήλικη ζωή τους καθώς και την ένταξη τους στην αγορά εργασίας προφέροντας και προσθέτοντας στην Εθνική Οικονομία χωρίς επιβαρύνσεις

Σας θυμίζουμε ότι κατά τη Συνεδρίαση Ολομέλειας της Βουλής 06/10/2015 αναφέρατε τα εξής:

Θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα για την καθιέρωση ενός σύγχρονου συστήματος Ειδικής Αγωγής και παροχής εκπαιδευτικής υποστήριξης για όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, διότι αυτό σημαίνει ότι προωθούμε στην πράξη εκπαίδευση ίσων ευκαιριών για όλους και όλες.

Και τονίσατε ότι στον σχεδιασμό του υπουργείου περιλαμβάνεται, η ίδρυση και λειτουργία ενός τουλάχιστον ειδικού σχολείου ανά περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης.

Αυτό πρεσβεύουμε και εμείς Δώστε μας το δικαίωμα να κατακτήσουμε τα όνειρά μας τηρώντας απλά το αυτονόητο: Το δικαίωμά μας στην εκπαίδευση χωρίς προβλήματα και αγωνίες .

Η υλοποίηση των πιο πάνω στόχων είναι αδύνατη χωρίς τη δική σας συμβολή. Ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες που διανύουμε οι λύσεις αποκτούν μεγαλύτερη σημασία όταν βασίζονται στην αλληλεγγύη, την προσφορά, τη συλλογικότητα, την πρωτοβουλία, τη διεκδίκηση και τη δράση.

Κατόπιν τούτου ζητάμε

- Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ίδρυση των Ειδικών Λυκειακών τάξεων από το Υπουργείο Παιδείας .

- Γιατί όσο καθυστερούμε μεγαλώνουν τα προβλήματα.

- Γιατί δεν υπάρχει λόγος που να αναστέλλει την υπογραφή τους.

- Γιατί συναινούν όλοι οι παράγοντες Περιφερειακοί , Τοπικοί και Υπηρεσιακοί και υπογραμμίζουμε τους Υπηρεσιακούς για την ίδρυσή τους

- Για να μπορούν τα παιδιά μας να πατούν στέρεα πάνω σε αξίες και αρχές και να αναπτύσσουν αυτόνομη δράση

- Για να συμμετέχουν ενεργά στην οικονομική ζωή και να έχουν ίσες ευκαιρίες εργασιακής εντάξεως

Περιμένουμε την απάντηση σας είτε με ραντεβού κάτι που το επιθυμούμε είτε με αλληλογραφία ηλεκτρονική ή μη

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Μπίρταχας
birtahas@yahoo.gr τηλ. 6946124487
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ