ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ημερίδα Φυσικής: "Το πείραμα του αιώνα στο σχολικό εργαστήριο" στο 3ο ΓΕ.Λ Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:48:00 μ.μ. | |
 Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 το 3ο ΓΕ.Λ Άργους διοργάνωσε σε συνεργασία με το Ε.Κ.Φ.Ε Αργολίδας, το ΕΚ.Π.Α και το Ερευνητικό κέντρο του CERN, ημερίδα μαθημάτων Φυσικής Σωματιδίων για μαθητές Λυκείου με τίτλο «Το πείραμα του αιώνα στο σχολικό εργαστήριο». Στην εκδήλωση συμμετείχαν 50 επιλεγμένοι μαθητές, θετικού προσανατολισμού Β΄ ή Γ΄ τάξης, από όλα σχεδόν τα Γενικά Λύκεια του Νομού Αργολίδας.
Εισηγητές στην Ημερίδα ήσαν η κα Χριστίνα Κουρκουμέλη, Καθηγήτρια Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, με τους συνεργάτες της Σοφία Χορίδου και Στέλιο Βουράκη. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν από έλληνες επιστήμονες-ερευνητές για τις εγκαταστάσεις και τα πειράματα που γίνονται στο μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο του κόσμου, που βρίσκεται στη Γενεύη. Μυήθηκαν σε τομείς και μεθόδους της βασικής έρευνας στην περιοχή των στοιχειωδών σωματιδίων και των δυνάμεών τους και είχαν την δυνατότητα να επεξεργαστούν οι ίδιοι πραγματικά πειραματικά δεδομένα από πειράματα φυσικής σωματιδίων, που τρέχουν στον επιταχυντή LHC στο CERN, με το λογισμικό YPATIA. 
 Κατά την διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκε ζωντανή διαδικτυακή επίσκεψη στο CERN, έγινε ξενάγηση στις υπόγειες διαδρομές των στοιχειωδών σωματιδίων και στις μεγαλύτερες ανιχνευτικές διατάξεις που έχει φτιάξει ποτέ η ανθρωπότητα, από έλληνες επιστήμονες που εργάζονται εκεί με επικεφαλής τον κ. Άγγελο Αλεξόπουλο.
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος INSPIRING SCIENCE EDUCATION, στην πλατφόρμα του οποίου συμμετέχει το 3ο ΓΕ.Λ Άργους.
Το 3ο ΓΕ.Λ Άργους ευχαριστεί την σχολική επιτροπή ΔΕ του Δήμου Άργους Μυκηνών της οποίας πρόεδρος είναι ο κ. Σκούφης Π. και τους χορηγούς της εκδήλωσης κ. Ν. Μουκουνίδη, την Ένωση Αγροτικών συνεταιρισμών ΡΕΑ και το κτήμα ΣΚΟΥΡΑ.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ