ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Πελοποννήσου στην απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Φεβρουαρίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:50:00 π.μ. |
 Οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικών αποφάσεών τους θα συμμετάσχουν στην Απεργιακή Κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) για την Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016.

Η κινητοποίηση αυτή:
Πραγματοποιείται ενάντια στην πρόταση της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, όπου, με τις ρυθμίσεις που εμπεριέχει δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό καθώς οδηγεί στην εξαθλίωση τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες χωρίς ταυτόχρονα να λύνει το ασφαλιστικό και το θέμα της βιωσιμότητας του αφού με τον τρόπο που έχει συνταχθεί:

1. Η βασική προτεραιότητα στη νέα πρόταση είναι η ουσιαστική αρπαγή πόρων από τους ασφαλισμένους, χρησιμοποιώντας το ασφάλιστρο ως ένα ακόμα φορομπηχτικό μέτρο που θα κλείσει τις τρύπες του χρέους.

2. Αγνοείται πλήρως η πραγματική δυνατότητα των ασφαλισμένων και των νοικοκυριών τους να σηκώσουν το οικονομικό βάρος που σχεδιάζεται.

3. Η πλημμελής ανάλυση των οικονομικών δεδομένων που επικρατούν στην Ελληνική Κοινωνία, μετά τα τόσα χρόνια των μνημονίων, θα καταστήσει εξαιτίας της αδυναμίας ανταπόκρισης στις οικονομικές απαιτήσεις του νέου νομοσχεδίου,

Ø Τον ΝΕΟ ΕΝΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, μη βιώσιμο.

Ø Τους επαγγελματίες εμπόρους και βιοτέχνες φορτωμένους με νέες υπέρογκες οφειλές

Ø Την κοινωνία σε νέο οικονομικό αδιέξοδο.

Ø Την οικονομία σε νέα υφεσιακή τάση.

Ø Την εργασία να μετράει νέες στρατιές ανέργων, τώρα πια τέως επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων που θα έχουν βάλει λουκέτο στις επιχειρήσεις τους.

4. Η προχειρολογία θα οδηγήσει σε νέες υπουργικές αποφάσεις, τροποποιητικές, ερμηνευτικές, εξαιρέσεων, που όχι μόνο δεν θα βοηθήσει, αλλά θα συμβάλλει σε άλλη μια μορφή Ελληνικής πολυνομίας, ατελέσφορης, διάτρητης και ρουσφετολογικής.

5. Η έλλειψη συνεργασίας με τους άμεσα ενδιαφερόμενους ασφαλιζόμενους εμπόρους, επαγγελματίες και βιοτέχνες, φαίνεται περίτρανα, αφού καμία από τις θέσεις και προτάσεις των Συνδικαλιστικών μας φορέων, που έχουν κατατεθεί, δεν λαμβάνεται υπ όψιν των νομοθετών.

6. Η σκληρή όψη των νομοθετών που δεν λαμβάνουν υπόψη τους την δεινή οικονομική κατάσταση που σήμερα επικρατεί, φαίνεται και από το γεγονός ότι δε προβλέπονται διευκολύνσεις στην αποπληρωμή παλαιών χρεών. Ένα ακόμα στοιχείο που θα προκαλέσει οικονομική ασφυξία στους ασφαλισμένους.

Καλούμε τα Σωματεία Μέλη των Οργανώσεών μας, τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους, αυτοκινητιστές και αυτοαπασχολούμενους της Πελοποννήσου να κλείσουν τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους και να συμμετάσχουν δυναμικά και με μαζικότητα στη Γενική Απεργία και στα Συλλαλητήρια που έχουν προγραμματισθεί να γίνουν στις Πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας και όπου αλλού, σε συμπόρευση με Εμπορικούς Συλλόγους, Επιστημονικούς Φορείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες.


Για την Ομοσπονδία Μεσσηνίας 
             ο πρόεδρος
  Αθανάσιος Βασιλόπουλος

 Για την Ομοσπονδία Κορινθίας
         η πρόεδρος
     Ταουξίδη Μαρίνα


Για την Ομοσπονδία Αρκαδίας
         ο πρόεδρος 
Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Για την Ομοσπονδία Λακωνίας 
           ο πρόεδρος
       Σωτήρης Ροϊνός

Για την Ομοσπονδία Αργολίδας
           ο πρόεδρος
     Παναγιώτης Μακρής
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ