ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Η στιγμή του σεισμού των 5,2 Ρίχτερ στην Ηλεία (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:55:00 π.μ. | |
Ανησυχία προκάλεσε σε όλη την Ηλεία ο ισχυρός σεισμός των 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 20.55 το βράδυ της Δευτέρας.

Λόγω του εστιακού βάθους, που εκτιμήθηκε στα 10 χιλιόμετρα, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός.
Χαρακτηριστικά είναι τα στιγμιότυπα που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ ΑΟ Ολυμπιονίκης-Αίαντας ΑΣΑΑ της Α1 ΕΣΚΑΗ στο Κλειστό της Αρχαίας Ολυμπίας με τους θεατές έντρομους να προσπαθούν να βγουν από το γήπεδο.

Πιο ψύχραιμοι, αντίθετα, εμφανίστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι στον δήμο Τρίπολης καθώς ο σεισμός χτύπησε την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το δημοτικό συμβούλιο.
Από τη σεισμική δόνηση που είχε ως επίκεντρο την ορεινή ζώνη του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων που περικλείεται στα χωριά Γρύλος-Γραίκα-Διάσελλα, προκλήθηκαν κατολισθήσεις στα σύνορα Ηλείας – Αρκαδίας και πιο συγκεκριμένα στην εθνική οδό Πύργου- Τριπόλεως στο ύψος της γέφυρας του Ερυμάνθου αλλά και ζημιές σε παλαιά κυρίως σπίτια στην Κρέστενα.

O σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας τόνισε πως η περιοχή που έγινε ο σεισμός έχει ιστορικό και γι' αυτό παρακολουθείται στενά η εξέλιξη του φαινομένου. Στο ίδιο στοιχείο, αυτό της παρακολούθησης του φαινομένου, δεδομένου ότι η περιοχή στην οποία βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού έχει αρκετά ρήγματα, επικεντρώθηκε και ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ