ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Άγριο σφυροκόπημα κατά της κυβέρνησης από τη Ένωση Διοικητικών Δικαστών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:11:00 π.μ. |
 Δικαιώματα και κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα έχασε τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός, υπογραμμίζει η Ενωση Διοικητικών Δικαστών σε ψήφισμα-«σφυροκόπημα» κατά της κυβερνητικής πολιτικής. 

«Οι δραματικές περικοπές μισθών και συντάξεων, η απαξίωση της στέγης και της αγροτικής γης, η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, της παιδείας και της Πρόνοιας και η ανεργία που καλπάζει συνδυάστηκαν με μια σχεδιασμένη πρωτοφανή υποβάθμιση των δικονομικών δικαιωμάτων», αναφέρουν οι λειτουργοί της Θέμιδος. 

Υπέρμετρα παράβολα, αδικαιολόγητα δικονομικά βάρη, ενδικοφανείς διαδικασίες, σε συνδυασμό με τη μεγάλη καθυστέρηση εκδίκασης υποθέσεων, δημιουργούν συνθήκες δικονομικής ασφυξίας στους πολίτες, υπογραμμίζουν οι δικαστικοί οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου περί διαμόρφωσης όρων περαιτέρω υποβάθμισης της δικαστικής προστασίας. Απευθυνόμενοι προφανώς σε κυβερνητικά ώτα, επισημαίνουν ότι «δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η θέσπιση “έκτακτων” μέτρων που κατατείνουν σε υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων». 

Επίσης, τονίζουν ότι «δεν νοείται να κληθούν άλλη μία φορά οι ασφαλισμένοι αλλά και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι κατέβαλαν τις εισφορές τους κατά τον εργασιακό βίο τους, να καλύψουν τα ελλείμματα του ασφαλιστικού συστήματος». Ζητούν, τέλος, τη λήψη μέτρων από την Πολιτεία (άρση κωλυμάτων πρόσβασης στη Δικαιοσύνη, ισότιμη αντιμετώπιση φορολογικών και εν γένει χρηματικών διαφορών κ.ά.), προειδοποιώντας ότι «περαιτέρω υποτίμηση της δικαστικής προστασίας θίγει πλέον τον πυρήνα του δικαιώματος του άρθρου 20 παρ. 1 του Συντάγματος».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ