ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Συγκέντρωση τροφίμων άμεσης κατανάλωσης για τους πρόσφυγες στο Ναύπλιο

 Με μεγάλα τμήματα της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής να έχουν μετατραπεί σε πολεμική κόλαση ή σε σωρούς ερειπίων από τη δράση των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των περιφερειακών τους συμμάχων στην περιοχή, ένα τεράστιο κύμα προσφυγιάς έχει δημιουργηθεί. Εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις πατρίδες τους, να βαδίσουν χιλιάδες χιλιόμετρα, να μπουν σε σαπιοκάραβα και να αντιμετωπίσουν τεράστιους κινδύνους στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειές τους.


Αφού κατέστρεψαν με τις επεμβάσεις τους ή καταλήστεψαν για τα κέρδη των εταιρειών τους τις χώρες των προσφύγων και των μεταναστών, οι χώρες της Ευρώπης επιδίδονται σε ένα διαγωνισμό βαρβαρότητας, κάνοντας ό,τι μπορούν για να μην τους επιτρέψουν να μπουν στην Ευρώπη-Φρούριο. Θα μπει μόνο μια χούφτα μετά από αυστηρή διαλογή – οι Σύροι έχουν εξάλλου πολύ καλό μορφωτικό επίπεδο και υψηλό βαθμό εργασιακής εξειδίκευσης, θα φέρουν καλά κέρδη στους εργοδότες τους, θα ενισχύσουν το ασφαλιστικό σύστημα των διάφορων χωρών στις οποίες θα εγκατασταθούν συμβάλλοντας θετικά και στο δημογραφικό ζήτημα της ολοένα και πιο γερασμένης Ευρώπης. Οι υπόλοιποι είναι καταδικασμένοι να παλέψουν για την επιβίωση τους έξω από τα σύνορα της «Νέας Ρώμης» ή, ακόμα χειρότερα, να γυρίσουν πίσω στον πόλεμο και στα ερείπια που ήταν κάποτε το σπίτι τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει για άλλη μια φορά, ίσως με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, το πραγματικό της πρόσωπο – το πρόσωπο μιας κυνικής δικτατορίας του χρηματιστικού κεφαλαίου. Ο λούστρος του «ανθρωπισμού», των «πανανθρώπινων» και «ευρωπαϊκών αξιών» ξεφτίζει, αποκαλύπτοντας τη σαπίλα και τη βαρβαρότητα που βρίσκεται από κάτω. Την ίδια στιγμή, οι κλιμακούμενες αντιπαραθέσεις μεταξύ των εθνικών κρατών στην Ευρώπη αποδεικνύουν πως η ενοποίηση της ηπείρου στο έδαφος του καπιταλισμού είναι μια αντιδραστική ουτοπία. Σε αυτή την κατάσταση αναδύονται οι βρικόλακες της ακροδεξιάς και του φασισμού σε όλη σχεδόν την ήπειρο, που ασκούν από τα δεξιά κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί είναι δήθεν… υπερβολικά φιλική με τους μετανάστες. Ανοιχτά ρατσιστικές και κανιβαλικές ιδέες, που θεωρούνταν περιθωριακές μέχρι πρόσφατα, νομιμοποιούνται στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό και σε πλατιά ακροατήρια, με την ισλαμοφοβία να βρίσκει τη θέση της στο βασικό μέτωπο της ρατσιστικής προπαγάνδας και να συμπληρώνεται από την παρουσίαση των μεταναστών ως «υπανθρώπων», «εγκληματιών», «τζιχαντιστών» κοκ. Οι ίδιοι βέβαια αδυνατούν να εξηγήσουν πως πέρσι από την Ελλάδα πέρασαν σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι και δε διέπραξαν κανένα έγκλημα.

Η επίθεση ενάντια στους μετανάστες είναι ενδεικτική της αντιμετώπισης που επιφυλάσσουν οι άρχουσες ελίτ της Ευρώπης και για τους «δικούς τους» λαούς. Στην Ελλάδα, οι συνήθεις υποστηρικτές αυτής της πολιτικής, όπως ο Πορτοσάλτε, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το προσφυγικό, μιλούν ανοιχτά για αντιδραστικές λύσεις που περιλαμβάνουν την «περαιτέρω ενεργοποίηση του στρατού», ενώ δεν λείπουν κι εκείνοι που μιλούν για «εθνικό κίνδυνο» που νομιμοποιεί την επιβολή ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης. Ας μην έχει κανείς αμφιβολία ότι το προσφυγικό είναι απλώς το πρόσχημα. Για να προχωρήσουν τα μνημονιακά μέτρα και η ισοπέδωση των κοινωνικών κατακτήσεων και για να σωθεί ο ελληνικός καπιταλισμός (σε βάρος των υποτελών τάξεων) απαιτείται σιδερένια πυγμή – και η αστική «μας» τάξη το ξέρει καλά αυτό.

Η υπεράσπιση των μεταναστών ενάντια στο κράτος και τους φασίστες, πέρα από αλληλεγγύη στους πιο καταπιεσμένους των καταπιεσμένων, είναι και πάλη ενάντια στις αντιδημοκρατικές εκτροπές που σχεδιάζονται. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος από τον οποίο περνάει η πάλη ενάντια στη λιτότητα, την αστική «μας» τάξη και την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή τη στιγμή. Και εδώ ο καθένας επιλέγει την πλευρά του. Ή με τους ρατσιστές ή με την ταξική αλληλεγγύη. Ή με τους κατατρεγμένους ή με τους νεοαποικιοκράτες

- Καλοδεχούμενοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες! Έξω η FRONTEX!

- Κάτω τα χέρια από τις δημοκρατικές ελευθερίες!

- Καμιά περαιτέρω επέμβαση της Δύσης στη Μέση Ανατολή και την Αφρική – να εκδιωχθούν τα νατοϊκά στρατεύματα! Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο!

- Ενεργή κινητοποίηση για την ήττα κάθε περαιτέρω δυτικής επέμβασης, υπεράσπιση των χωρών που δέχονται επίθεση από τον ιμπεριαλισμό!

-Το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό μέτωπο Αργολίδας συγκεντρώνει το Σάββατο , 5 Μαρτίου ,6.30-9.30μμ, , στην πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης για τους πρόσφυγες : κονσέρβες (όχι χοιρινό),ξηροί καρποί, ξερά φρούτα, μπάρες δημητριακών, μπισκότα, κρουασάν , παστέλια , παξιμάδια, ατομικοί χυμοί σε κουτάκια και αντιπυρετικά / αναλγητικά φάρμακα (τύπου Depon) . 

Να τους βοηθήσουμε να μείνουν ζωντανοί και να φτάσουν στον προορισμό τους!!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ