ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Λαϊκή Συσπείρωση: Όχι στην ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας στο Πόρτο Χέλι στη ¨Βερβερόντα¨

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:47:00 π.μ. |
 Η κυβέρνηση πουλάει, Περιφέρεια και Δήμος στηρίζουν. Ξανά η ιδιωτικοποίηση δημόσιας έκτασης, τώρα στη θέση ¨Βερβερόντα¨ στο Πόρτο Χέλι.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανέλαβε να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, στις ιδιωτικοποιήσεις, στα πλαίσια του Ενιαίου στρατηγικού σχεδιασμού της Ε.Ε., για να περάσουν ακίνητα, υπηρεσίες και πλουτοπαραγωγικές πηγές στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων για να επενδύσουν τα συσσωρευμένα κεφάλαια τους και να αυξήσουν την κερδοφορία τους, δρομολόγησε την πώληση του συνόλου της περιουσίας του Δημοσίου.

Στο βασικό πακέτο ιδιωτικοποίησης, μαζί με τα περιφερειακά αεροδρόμια, λιμάνια , Ξενία κλπ περιλαμβάνονται και αρκετά φιλέτα γης με την Ερμιονίδα σε περίοπτη θέση.

Η κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το ξεπούλημα, παρά τις προσπάθειες των τότε τοπικών βουλευτών και υπουργών για γρήγορο ξεπούλημα της Ερμιονίδος αυτή γλίτωσε προσωρινά. Τώρα πήρε τη σκυτάλη της ικανοποίησης των διαχρονικών απαιτήσεων του κεφαλαίου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και από τη μία εντείνει τη γενικευμένη επίθεση στο βιοτικό επίπεδο του λαού (Ασφαλιστικό – φορολογικό – εργασιακά κλπ) και από την άλλη παραδίδει τη δημόσια περιουσία στους κεφαλαιοκράτες για να επενδύσουν τα κεφάλαια τους που λόγω της οικονομικής κρίσης παραμένουν αδρανή και ανεκμετάλλευτα.

Η Ερμιονίδα ξανά στο σφυρί, αυτή τη φορά με δικαιολογία τα δήθεν ανταποδοτικά οφέλη. Κυβέρνηση – Περιφέρεια – Δήμος συναγωνίζονται να μας πείσουν ότι το συμφέρον της περιοχής είναι να παραδώσουμε το φιλέτο στο Πόρτο Χέλι στο κεφάλαιο γιατί αυτό θα φέρει ανάπτυξη, θέσεις δουλειάς και ανταποδοτικά οφέλη. Τώρα έχουμε την εκποίηση δημόσιας γης στην περιοχή της «Βερβερόντας», στην Δημοτική Κοινότητα Πόρτο Χελίου. Το ακίνητο 627.417,84τ.μ το οποίο έχει περιέλθει στο «Ταμείο Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημόσιου Α.Ε» δηλαδή στο ΤΑΙΠΕΔ , προχωρούν μέσω και της έγκρισης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδος και την έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, προς πώληση σε ιδιωτική εταιρεία για την δημιουργία
σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων σε συνδυασμό με την ειδική τουριστική υποδομή γηπέδου γκολφ και τη δημιουργία ιδιωτικού αεροδρομίου τύπου Β.

Η αξιοποίηση μιας τέτοιας δημόσιας έκτασης σε μια περιοχή με μεγάλη έλλειψη νερού, θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τόσο στην ποιότητα όσο και την ποσότητα των υδατικών πόρων της περιοχής, από τη ραγδαία ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα που θα προκύψει από τη μεγάλη κατανάλωση μεγάλων επικίνδυνων ποσοτήτων φυτοφαρμάκων.

Εύλογο είναι το ερώτημα από που θα αντληθεί νερό, για την κατασκευή και συντήρηση του νέου γηπέδου γκολφ. Μια τέτοια αξιοποίηση θα δημιουργήσει ξανά τεράστια προβλήματα στους εργαζόμενους, τους κατοίκους και το περιβάλλον της περιοχής, καθώς έχοντας παράδειγμα την τουριστική μονάδα στην περιοχή "Δέλπριζα" του Δήμου Ερμιονίδας, όπου 1364,2 στρέμματα δημόσιας γης αξιοποιούνται για την κατασκευή ξενοδοχείου(721 κλινών) και γηπέδου γκολφ (18 οπών σε 600 στρέμματα), από την εταιρεία «Dolphin Capital Investors Ltd» με την συμφωνία φορέων της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης (Δήμος και ΔΕΥΑ Ερμιονίδας πρώην ΔΕΥΑ Κρανιδίου, Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου) οι οποίοι χρησιμοποιούν την ήδη επιβαρημένη περιοχή, τα Χώνια Κοιλάδας, για μονάδα αφαλάτωσης, με σκοπό την υδροδότηση των τουριστικών καταλυμάτων και του γηπέδου γκολφ.

Τοπικοί φορείς υποστηρίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις με το επιχείρημα ότι θα φέρουν ανάπτυξη, θα γίνουν επενδύσεις και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Τέτοιες ψεύτικες ελπίδες διαψεύδονται από την ίδια την πραγματικότητα. Οι ιδιωτικοποιήσεις θα ενισχύσουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, η οποία όμως απαιτεί σύγχρονους δούλους. Απαιτεί, εργαζόμενους χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες, ισοπέδωση όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, απλήρωτη εργασία, ανασφάλεια και ανεργία. Αυτά είναι το λίπασμα για τα κέρδη του κεφαλαίου.

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου δεν βλέπουν τη γη σαν πηγή ζωής και φυσικού πλούτου για το λαό αλλά ως εμπόρευμα για να θησαυρίζουν οι εκμεταλλευτές.

Προωθούν την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας προσφέροντας "γην και ύδωρ" στους επενδυτές. Ανατρέπουν κάθε περιορισμό που υπήρχε στην δόμηση και άρουν κάθε προστασία του περιβάλλοντος. Παραλίες, δάση, βουνά, περιοχές NATURA, αρχαιολογικοί χώροι όλα παραδίνονται.

Από αυτή την "ανάπτυξη" κανένα όφελος δε θα έχουν οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματίες και αγρότες, οι νέοι και οι άνεργοι.

Επιπλέον, η λειτουργία ενός ακόμη μεγάλου τουριστικού συγκροτήματος θα έχει αρνητικές συνέπειες στις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής.

Η περίφημη "ανταγωνιστικότητα" οδήγησε μικρά ξενοδοχεία και άλλες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτο τα τελευταία χρόνια και τους υπόλοιπους να συνθλίβονται από τη φοροληστεία..

Η συγκεκριμένη «επένδυση» καμία σχέση δεν έχει με τη δυνατότητα για φθηνές και ποιοτικές διακοπές των λαϊκών οικογενειών.

Η γη, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, οι τηλεπικοινωνίες, ο ηλεκτροφωτισμός και το νερό, πρέπει ν' ανήκουν στο λαό και να λειτουργούν για το δικό του συμφέρον και όχι για τα κέρδη μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών.

Καλούμε το λαό να παλέψει ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας . Να διεκδικήσει αγωνιστικά:

-- Την πραγματική προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.

--Την αξιοποίηση των ακινήτων για σχολεία, κοινωνικές υπηρεσίες, χώρους πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα.

-- Τη δημιουργία κατάλληλων και σύγχρονων υποδομών για τουρισμό και αναψυχή που να καλύπτει πρώτα από όλα τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.

-- Την ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ