ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:03:00 π.μ. |
- Την Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016, στις 6 το απόγευμα, θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Μοναδικό θέμα συζήτησης θα είναι το ζήτημα των προσφύγων και η επίσημη θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου πάνω σ” αυτό. Εν’τω μεταξύ, »τρέχει» αυτές τις ημέρες η καμπάνια της Περιφερειακής Αρχής γύρω απ” το θέμα της συγκέντρωσης βασικών ειδών για τις ανάγκες των προσφύγων.

- Όλα έτοιμα φαίνεται να είναι για να λειτουργήσει και επίσημα, η 5η Μονάδα της ΔΕΗ, στη Μεγαλόπολη. Μία μονάδα συνδυασμένου κύκλου, καθαρής ισχύος 811 MW, με καύσιμο, το φυσικό αέριο. Πρόκειται για μία άκρως σύγχρονη μονάδα, μία μονάδα που εξασφαλίζει ουκ ολίγα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης. Ένα έργο που θα στηρίξει την κάλυψη των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, αφού ενισχύει το Νότιο Ηλεκτρικό Σύστημα που έχει τη μεγαλύτερη κατανάλωση. Σύντομα, αναμένεται να γίνουν και τα επίσημα εγκαίνια της 5ης Μονάδας.

- Το διάστημα 13 – 20 Απριλίου θα γίνει το φετινό «5o Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος» στην Αρχαία Μεσσήνη. Το Φεστιβάλ επικεντρώνεται στην παρουσίαση έργων αρχαίου ελληνικού ή λατινικού δράματος (τραγωδίας ή κωμωδίας) από μαθητές και σπουδαστές – φοιτητές, δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και σκοπός του είναι η ουσιαστική – βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και με την πολιτιστική κληρονομιά.

- Την επόμενη Τετάρτη, 30 Μαρτίου, στο Εμπορικό Πάρκο MareWest της Κορίνθου, ανοίγει τις πόρτες του το νέο κατάστημα της H&M, με ένα grandopening που θα γίνει στις 5:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Θα ακολουθήσει ένα livemusicperformance των Kings, ενώ θα υπάρξουν αυτόγραφα από τους καλλιτέχνες και θα διανεμηθούν δωροκάρτες για τους πρώτους 100 πελάτες.

-  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση αντισεισμικής προστασίας – Εγκέλαδος 2016 που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Γυθείου και στο Δημαρχείο του Δήμου Ανατολικής Μάνης, υπό την αιγίδα της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λακωνίας σε συνεργασία με την Π.Υ. Γυθείου και τον Δήμο Αν. Μάνης, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ΔΕΔΔΗΕ, Α.Τ. Γυθείου και Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ