ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ο Π. Χρηστίδης στην Κοινωνία ώρα Mega για προσφυγικό, αξιολόγηση και εθνικά θέματα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:39:00 μ.μ. | |
 Ο Παύλος Χρηστίδης Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ναυπλιέων βρέθηκε σήμερα φιλοξενούμενος στην εκπομπή   Κοινωνία Ώρα Mega και μίλησε για το προσφυγικό την αξιολόγηση και τα εθνικά θέματα.


Προσφυγικό

"Όλες οι υποχωρήσεις και σε επίπεδο ρητορικής και σε επίπεδο πρακτικής πολιτικής έχουν τη σφραγίδα Τσίπρα και Καμμένου. Ενάμιση χρόνο πριν έλεγαν για τη FRONTEX ότι δεν πρέπει να έρθει στα ελληνικά σύνορα, τώρα αποδέχονται το ΝΑΤΟ. Ενάμιση χρόνο πριν έλεγαν «Go back κ. Μέρκελ», τώρα επικαλούνται την κ. Μέρκελ.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή ο κ. Τουσκ, μίλησε για ομόφωνη απόφαση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου και αυτό είναι κάτι το οποίο είναι ιδιαιτέρως προβληματικό, οφείλει η κυβέρνηση να δώσει και μία ολοκληρωμένη απάντηση όχι μέσω tweets, τα οποία ευτυχώς αυτή τη φορά, δεν διαγράφθηκαν, όπως την προηγούμενη φορά που απευθύνθηκαν στον κ. Αχμέτ Νταβούτογλου.

Τώρα, επί της ουσίας, το προσφυγικό είναι ένα τεράστιο θέμα. Η Ελλάδα έχει αποδείξει και στο παρελθόν υπό διαφορετικές οικονομικές συνθήκες ότι μπορεί να χειριστεί προσφυγικές ροές, όμως, δεν μπορεί η κυβέρνηση να κινείται μονοθεματικά, πίσω από τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη που δείχνει ο κάθε Έλληνας πολίτης και οι Μ.Κ.Ο. Και να κρύβει την ανυπαρξία ενός σχεδίου για τη χώρα, για τον Έλληνα ο οποίος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα εδώ και πολλά χρόνια τα οποία έχουν διογκωθεί με την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.

Όλοι στην Δημοκρατικη Συμπαράταξη, έχουμε αποδείξει ότι βάζουμε την εθνική στρατηγική πάνω από τα μικροκομματικά μας συμφέροντα. και αυτό, λοιπόν, σήμερα, δεν μπορεί να τορπιλίζεται με τη στρατηγική που ακολουθεί ο κ. Φάμελλος και οι υπόλοιποι Κοινοβουλευτικοί του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Επομένως, ας αφήσουν τα πολλά λόγια, ας βάλουμε μία στρατηγική και να την ακολουθήσουμε γιατί οι ευθύνες είναι στην κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ για τη δυστυχία του Έλληνα πολίτη."

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

"Εχουμε μία κυβέρνηση η οποία έχει αποτύχει, σε όλα της τα σχέδια, το 2015 ήταν το έτος Τσίπρα – Βαρουφάκη, το 2016 θα είναι το έτος Τσίπρα – Κατρούγκαλου. Όσες κόκκινες γραμμές έβαζε ο κ. Βαρουφάκης,από το σακάκι του μέχρι την πολιτική διαπραγμάτευση, τις πήρε πίσω. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Μας ακούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και όλη αυτήν την ώρα ο κ. Φάμελλος δεν έχει κάνει μία πρόταση για τον τρόπο αντιμετώπισης των ζητημάτων.

Εμείς, λοιπόν, ως Δημοκρατική Συμπαράταξη, επειδή ζητάτε προτάσεις, λέγαμε για την έγκαιρη εφαρμογή του νόμου Λοβέρδου – Κουτρουμάνη και εσείς έρχεστε εδώ και τον εφαρμόζετε επί τα χείρω. Δεύτερον, εμείς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα ψηφίσουμε στη Βουλή μείωση συντάξεων, εσείς να δούμε τι θα κάνετε. Τρίτον, ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει εκπονήσει η κυβέρνηση αυτή.

Οι νέοι άνθρωποι οι οποίοι πίστεψαν το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διαψεύστηκαν πλήρως και σήμερα ζητουν έναν άλλο δρόμο.

Είπα και προηγουμένως, δεν μπορεί το πρόβλημα του προσφυγικού, το οποίο είναι υπαρκτό και μεγάλο να μην οδηγήσει και στην αντιμετώπιση όλων των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες. Εκεί, χρειάζονται συγκεκριμένες προτάσεις και όχι ένας ψευδεπίγραφος διπολισμός με εντάσεις τις οποίες προσπαθεί να καλλιεργήσει ο κ. Φάμελλος και οι υπόλοιποι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα κανάλια. Χρειάζονται προτάσεις, όχι να πηγαινοερχομαστε στην Τουρκία, να λέμε ότι κάναμε σκληρή διαπραγμάτευση και η Τουρκία να έχει πάρει δισεκατομμύρια κι εμείς 400 εκατομμύρια μέχρι το 2020. Όχι να λέμε για το casus belli ότι το πετύχαμε με εξωτερική πολιτική και να μην ξέρουμε ότι το casus belli αποφασίστηκε το 1995 και όχι το 1960. Πρέπει να σοβαρευτούμε και να κυβερνηθεί η χώρα."

Παύλος Χρηστίδης
Γραμματέας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ
Δικηγόρος


Τοποθέτηση Παύλου Χρηστίδη στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega"
Δημοσιεύτηκε από ΠΑΣΟΚ στις Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ