ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Το Ναύπλιο εκπροσώπησαν ο Γιώργος Γαλανόπουλος και η Ελπινίκη Σταθακοπούλου στο 4ο Μoντέλο Βουλής των Ελλήνων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:20:00 μ.μ. | |
 Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 4ου Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων από την 1η έως την 4η Απριλίου στους χώρους της παλαιάς Βουλής και πολυτελούς ξενοδοχείου της Αθήνας . Την προσομοίωση αυτή της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που έγινε θεσμός, και μάλιστα αξιοσημείωτος, δοθείσης της απουσίας οποιασδήποτε κρατικής ανάμειξης, χαιρέτισαν κατά την τελετή έναρξης οι Γ. Μανιάτης, Α. Γεωργιάδης, Ν. Μιταράκης, Σ. Θεοδωράκης, Ε. Αυλωνίτου και Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Μία πρωτοβουλία φοιτητών, πριν μερικά χρόνια, να δημιουργήσουν ένα μοντέλο προσομοίωσης, αντίστοιχο πολλών διεθνών, όπως παραδείγματος χάριν το γνωστό Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (ΜUN), υπήρξε η σπίθα της ανάδειξης και εμπέδωσης βασικών πολιτειακών θεσμών.

Υπό τη μορφή συνεδρίου, στο οποίο νέοι επιστήμονες καλούνται να λάβουν ρόλους Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργού, Υπουργού, Βουλευτή καθώς και όσων άλλων οργάνων διαδραματίζουν ουσιώδη ρόλο κατά την παραγωγή του κοινοβουλευτικού έργου, διεξήχθη η Δ’ Σύνοδος του Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων με άκρως ενδιαφέρουσα θεματολογία.
Νεοφυείς επιχειρήσεις, κατάργηση συνδικαλιστικών συντάξεων, μετατροπή των υφισταμένων Εκκλησιαστικών Νομικών Προσώπων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, ιατρικός τουρισμός και αναδιοργάνωση του Ε.Σ.Υ., καθώς και κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων και νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποτέλεσαν μερικά από τα ζητήματα που πραγματεύτηκε η Βουλή με έντονα ιδεολογικά φορτισμένες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στα κόμματα.

Την πόλη του Ναυπλίου «εκπροσώπησαν» στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων η Ελπινίκη Σταθακοπούλου, φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Ξάνθης, σε ρόλο Βουλευτή, και ο Γιώργος Γαλανόπουλος, ασκ. δικηγόρος και μεταπτυχιακός φοιτητής δημοσίου δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, σε ρόλο προέδρου της νομικής υπηρεσίας της Βουλής.

Στην τελετή λήξης το «παρών» έδωσε ο Ευ. Βενιζέλος ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία αυτή, μίλησε στους νέους για τη σημασία των θεσμών και τους κάλεσε να αναλάβουν ενεργό δράση.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ