ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Εγκαίνια έκθεσης με ακουαρέλες, χειρόγραφα και πορτρέτα του Νίκου Καρούζου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:31:00 π.μ. | | |
 Η πόλη που ξεχνά την ιστορία της και το παρελθόν της, η πόλη που ξεχνά τους ανθρώπους που προσέφεραν στον πολιτισμό αλλά και σε κάθε άλλο τομέα της ιστορίας της χάνει ένα μεγάλο κομμάτι από την ταυτότητά της και συχνά χάνει και τον προσανατολισμό της. Το Ναύπλιο έχει αποδείξει ότι δεν ξεχνά αλλά τιμά τους ανθρώπους του.

Το τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το μεταπτυχιακό του τμήμα, διοργανώνουν το πρώτο Πανελλήνιο Συμπόσιο από τον Μάρτιο έως και τον Απρίλιο του 2016, με τίτλο «ΑΡΓΟΛΙΔΑ, Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝ-ΓΡΑΦΗΣ». Στον κύκλο αυτό ιδιαίτερη θέση έχει ο Νίκος Καρούζος, στον οποίον αφιερώνονται συγκεκριμένες εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδας του Πανεπιστημίου Harvard και με τον προοδευτικό σύλλογο Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης».

Από τον κύκλο αυτών των εκδηλώσεων δεν θα μπορούσε να λείπει ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ. Ως δική μας συμμετοχή προτιμήσαμε κάτι πρωτότυπο και έξω από την συνήθη εικόνα που έχουμε για αυτόν. Πρόκειται για τον ζωγράφο Νίκο Καρούζο. Η προσωπική φιλία και η συναναστροφή του Νίκου Καρούζου με το ζωγράφο Γιώργο Ξένο και τη σύζυγό του Χριστίνα Ντούβρη - Ξένου οδήγησαν σε ένα σύνολο ζωγραφικών έργων, τα οποία βρίσκονται στην κατοχή του ζωγράφου.

Το σύνολο των έργων εκτέθηκε πρόσφατα στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών συνοδευόμενα από έναν εξαιρετικό κατάλογο των εκδόσεων Γαβριηλίδη με τον τίτλο «ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΓΑΛΗΝΗ».

Τα έργα θα εκτεθούν στο Βουλευτικό επί 2 μήνες και έτσι θα υπάρχει η δυνατότητα της προσέγγισης μιας άγνωστης πλευράς του ποιητή Νίκου Καρούζου. Μαζί με αυτά θα εκτεθεί και μια σειρά από χειρόγραφα του ποιητή.

Πρέπει να εκφράσουμε τη ευγνωμοσύνη μας προς τις εκδόσεις Γαβριηλίδη που προθυμότατα μεσολάβησαν και βοήθησαν για την διοργάνωσή της, τον συμπολίτη μας Νίκο Μαναριώτη ο οποίος ήταν ο πρώτος που πρότεινε την διοργάνωση αυτής της έκθεσης και πάνω από όλα τη Χριστίνα και τον Γιώργο Ξένο για την ευγενική προσφορά των έργων στην πόλη μας.

Τα εγκαινια της έκθεσης υα γίνουν την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 8:00 μ.μ. 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ