ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Πλατής: Αίνιγμα και ανέκδοτο παράλληλα που προσβάλει τη νοημοσύνη μας η αύξηση εσόδων της ΔΕΥΑΡΜ εν μέσω οικονομικής κρίσης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:27:00 μ.μ. | |
 Σε μία εποχή που η κοινωνία χειμάζεται οικονομικώς και που ο κάθε ένας προσπαθεί να διαφυλάξει την αξιοπρέπειά του αντιμετωπίζοντας το συνεχή βομβαρδισμό αυξήσεων σε φόρους (έμμεσους ή άμεσους) αλλά και σε βασικά αγαθά, έρχεται και η αύξηση στο πιο βασικό αγαθό, αυτό του νερού. 

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόσφατη συνεδρίαση της 12-04-2016 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αργους – Μυκηνών, η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. έφερε σαν θέμα και στη συνέχεια η παράταξη της πλειοψηφίας μόνη της υπερψήφισε, με περισσή άνεση και υποστηρίζοντας με παρρησία, την αύξηση στις τιμές χρέωσης της κατανάλωσης του νερού. 

Η αύξηση αυτή αφορά κυρίως τις πάγιες χρεώσεις οι οποίες αυξάνονται από 33% στην πόλη του Άργους και στη Νέα Κίο και περισσότερο στα άλλα Τοπικά Διαμερίσματα έως ποσοστού 120%. 

Το επιχείρημα της Διοίκησης για την επιβολή της αύξησης είναι η χαμηλή εισπραξιμότητα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ., περίπου 48%, και για να ισοσκελιστούν τα έξοδα προτείνεται να αυξηθούν οι χρεώσεις. 

Αυτό το έργο ο λαός το έχει ζήσει και το ζει καθημερινά με την καταιγίδα των αυξήσεων που επιβάλλει το κράτος, με το ίδιο όμως αποτέλεσμα, την αδυναμία αύξησης των εσόδων. 

Το πώς θα μπορέσει τώρα η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ να αυξήσει τα έσοδά της, εν μέσω της οικονομικής κρίσης που διανύει ο λαός του Δήμου Αργους - Μυκηνών, όπως και ο υπόλοιπος Ελληνικός λαός, για έβδομη συνεχή χρονιά, αποτελεί από μόνο του αίνιγμα και ανέκδοτο παράλληλα που προσβάλει τη νοημοσύνη μας. 

Τα οικονομικά συγγράμματα, αλλά και η παγκόσμια εμπειρία αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων, δείχνει ότι μειώνοντας την τιμή σε οποιοδήποτε αγαθό, αυξάνεται η εισπραξιμότητα από την κίνηση αυτού του αγαθού. 

Αλλά μάλλον η γενικότερη πολιτική συγκυρία και ειδικότερα η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έχει επηρεάσει τόσο πολύ την Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. και την παράταξη της πλειοψηφίας του Δήμου που την μιμούνται τυφλά και κατά γράμμα. 

Δημοτική Παράταξη 
Οι Πολίτες Μπροστά - Νέο Ξεκίνημα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ