ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ψυχογυιός: Αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και αποκλεισμός της ΔΟΥ Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:43:00 π.μ. |
 Το TAXIS όπως διαβάσετε όλοι ή ακούσατε, άνοιξε. Το επάγγελμα όμως του φοροτέχνη-λογιστή συνεχίζει να ευτελίζεται καθημερινά. Η φοροεισπρακτική επιδρομή που έρχεται με το νέο ασφαλιστικό-φορολογικό είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Μια τούρτα που αποτελείται από σωρευμένες υποχρεώσεις με δυσανάλογο κόστος και επιβαρύνσεις,χωρίς την ανάλογες αμοιβές,χωρίς νομική κάλυψη για το λογιστή,χωρίς κατοχυρωμένα δικαιώματα όπως η αποκλειστική χρήση του συστήματος από ενεργούς λογιστές ή το δικαίωμα ηλεκτρονικής υπογραφής στους αρμόδιους λογιστές και μόνο.

Η δυσκολία των καιρών που απ τη μια επιβάλλει την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για λόγους επιβίωσης των λογιστών-φοροτεχνών και ταυτόχρονα για την διασφάλιση των πελατών από τυχόν πρόστιμο έρχεται σε σύγκρουση με την ανάγκη διεκδίκησης αξιοπρεπών όρων εργασίας και διαβίωσης του κλάδου μας. 

Σε κοινά ψηφίσματα Οικονομικού Επιμελητηρίου και Συλλόγων Λογιστών της χώρας έχει αποφασιστεί κυλιόμενη ΑΠΟΧΗ απ την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και παραστάσεις διαμαρτυρίας στις κατά τόπους εφορίες.

Έχοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω καλούμε όλα τα μέλη μας αλλά και το σύνολο της κοινωνίας αλληλέγγυους στον αγώνα για πραγματική αξιοπρέπεια.

Ξεκινάμε άυριο στην Αργολίδα με αποκλεισμό της Δ.Ο.Υ Ναυπλίου στις 9 το πρωί.

Ψυχογυιός Παναγιώτης
Οικονομολόγος-Λογιστής
Μέλος Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ