ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Παύλος Χρηστίδης: Ψευδαίσθηση όποιος πιστεύει ότι ένα κόμμα θα μας βγάλει από το μνημόνιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:01:00 π.μ. | | |
 Τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για εκλογές όποτε προκύψουν αυτές και πως τα ποσοστά του κόμματος θα ανέβουν εκφράζει σε συνέντευξή του στην Karfitsa ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης. Ο κ. Χρηστίδης ζητά για ακόμα μια φορά εθνική συνεννόηση για να «σωθεί η χώρα» όπως λέει, και εκτιμά ότι οι πρόωρες κάλπες δεν θα δώσουν καμία λύση στα προβλήματα του ελληνικού λαού. Το «πράσινο» στέλεχος υποστηρίζει επίσης πως η συνάντηση Γεννηματά-Θεοδωράκη γεννά ελπίδες, ενώ αναφέρεται και στις σχέσεις της προέδρου του ΠΑΣΟΚ τόσο με τον Γιώργο Παπανδρέου όσο και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.


Συνέντευξη στον Βαγγέλη Στολάκη

Πιστεύετε ότι θα κλείσει η αξιολόγηση ή οδηγούμαστε εκ νέου σε ένα σκηνικό αντίστοιχο με το καλοκαίρι;

Η Κυβέρνηση, έχει συνηθίσει τον ελληνικό λαό και τα πολιτικά κόμματα στις εκπλήξεις, σχεδόν πάντα δυσάρεστες. Ελπίζω, ότι η αξιολόγηση, που θα μπορούσε να έχει κλείσει από τον Οκτώβρη 2015, θα κλείσει έστω και την ύστατη στιγμή. Δυστυχώς, όμως, αυτή την καθυστέρηση στην συμφωνία, θα την πληρώσει η μέση ελληνική οικογένεια, οι συνταξιούχοι, οι παραγωγικές δυνάμεις, η νέα γενιά , με μειώσεις συντάξεων, αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων.

Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, την οποία ζητά και η πρόεδρός σας; Στη θέση του πρωθυπουργού δέχεστε να παραμείνει ο κ. Τσίπρας;

Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε δυσανάλογα το αντιμνημονιακό έκτρωμα της ΝΔ αρχικά, και του ΣΥΡΙΖΑ στην συνέχεια. Σήμερα, η απαίτηση κάθε Έλληνα πολίτη, είναι η συναίνεση για αποδοτικές λύσεις μπροστά στα μεγάλα προβλήματα. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Φώφη Γεννηματά θα είναι σταθερή στην γραμμή της εθνικής συνεννόησης, πέρα και πάνω από πρόσωπα. Δε μπορεί κανείς να βάλει τον εαυτό του, πάνω από την χώρα.

Πως σχολιάζετε τις πρόσφατες αποκαλύψεις των wikileaks και τις επιστολές που εστάλησαν μεταξύ κυβέρνησης και ΔΝΤ;

Όσα περιγράφονται στις διαρροές των wiki leaks, είναι γνωστές, σκληρές θέσεις του Δ.Ν.Τ. Δυστυχώς, ακόμα και οι αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου για τις ευθύνες του Δ.Ν.Τ, πέρασαν ανεκμετάλλευτες από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και αυτό φυσικά, εξηγείται διότι για την κυβέρνηση, το Δ.Ν.Τ ήταν ο χρήσιμος σύμμαχος στην υπόθεση χρέους, μέχρι πριν λίγο καιρό. Βέβαια, μπροστά σε τυχόν επικοινωνιακά οφέλη, η κυβέρνηση θυσιάζει την ουσία. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι οι διαρροές έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το δημοψήφισμα στην Βρετανία.

Γιατί δεν ζητάτε εκλογές, όπως έκανε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Μήπως φοβάστε ότι το αποτέλεσμα μπορεί να σας αφήσει εκτός Βουλής;

Το τρίπτυχο διεύρυνση-ανανέωση-ενότητα αποτέλεσε την επιτυχημένη συνταγή των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Όποτε και αν γίνουν εκλογές, θα είμαστε ακόμα πιο ψηλά. Οι πρόωρες εκλογές δεν θα δώσουν καμία λύση στα προβλήματα του ελληνικού λαού.  Η ψευδαίσθηση ότι κάποιο πολιτικό κόμμα, μόνο του, θα μας γλυτώσει από το μνημόνιο, είναι επικίνδυνη και αδιέξοδη. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η Βουλή μπορεί και πρέπει να δώσει λύση.

Στη Β. Ελλάδα βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι μισοί και πλέον πρόσφυγες της χώρας. Τι πρέπει να γίνει για την αντιμετώπιση της Ειδομένης αλλά και της προσφυγικής κρίσης; Ο Περιφερειάρχης ζητά επέμβαση της αστυνομίας…

Η κατάσταση στην Ειδομένη, τον Πειραιά, το Ελληνικό είναι ντροπιαστική για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η κυβερνητική ανεπάρκεια δεν κρύβεται πίσω από την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά των Ελλήνων πολιτών.  Χρειάζεται επέμβαση των κρατικών υπηρεσιών για να πειστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες να αποχωρήσουν ειρηνικά και να απομακρυνθούν όσοι επιτήδειοι καλλιεργούν φρούδες ελπίδες ανοιχτών συνόρων σε ανθρώπους, γεμάτους αγωνία για το μέλλον τους.

Εκτιμάτε ότι η συζήτηση της κ. Γεννηματά με άλλους πολιτικούς χώρους θα αποδώσει τελικά καρπούς; Και ποια μορφή θα έχουν οι καρποί αυτοί; Νέο κόμμα; Συνασπισμός κομμάτων που βρίσκονται μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ; Ως προς τις διαδικασίες για τον επικεφαλής αυτής της σύμπραξης τι προτείνετε;

Το αδιέξοδο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ δεν προσφέρει λύσεις, παρά μόνο επικοινωνιακούς καυγάδες. Η συνάντηση Φώφης Γεννηματά- Σταύρου Θεοδωράκη δημιουργεί ελπίδες, στις οποίες θέλουμε να επενδύσουμε. Χρειάζονται προοδευτικές αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, προστασία των μη προνομιούχων, φιλικό σχέδιο για επενδύσεις και στήριξη του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας. Ιστορικά και πολιτικά η παράταξη που έκανε τα παραπάνω σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, όπως εκφράστηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο ως τον Ανδρέα Παπανδρέου. Η εκλογή αρχηγού της παράταξης ταυτίζεται με τη συμμετοχή της κοινωνικής βάσης.
Μετά τις ανταλλαγές των πρόσφατων επιστολών μεταξύ της κ. Γεννηματά και του Γιώργου Παπανδρέου ποιες είναι οι σχέσεις του τελευταίου με το ΠΑΣΟΚ; Συζητάτε μαζί του και με το κόμμα του;
Η πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά απευθύνεται σε κάθε κόμμα, κίνηση, φορέα του χώρου. Απευθύνεται, φυσικά, σε κάθε ανήσυχο πολίτη, ο οποίος θέλει να διαμορφώσει ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιο και την πατρίδα μας. Οι επιστολές δημιουργούν προσδοκίες για τη διαμόρφωση ενός κοινού ιδεολογικού, πολιτικού, αξιακού πλαισίου, που θα υπερβαίνει εγωισμούς και παλιότερα λάθη.

Πολλοί αναφέρουν ότι οι σχέσεις της σημερινής Προέδρου με τον προκάτοχό της δεν είναι και οι καλύτερες. Εσείς που είστε η «σκιά» της κ. Γεννηματά τι αίσθηση έχετε; Γιατί δεν τον στήριξε στη διαμάχη με τον κ. Σηφουνάκη και τα διάφορα δημοσιεύματα;

Δεν ισχύουν όσα αναφέρετε. Υπάρχει επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, που αναδεικνύει την αλήθεια. Η ενότητα και η στήριξη όλων στην προσπάθεια της παράταξης είναι αδιαπραγμάτευτη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ