ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Διάλεξη του Βασίλη Βασιλειάδη "Ψηφίδες" και "Πρωτέας" στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:56:00 π.μ. |
 Στο πλαίσιο του εργαστηρίου "Ψηφιακές γνώσεις και η συμβολή τους στο έργο του φιλολόγου", που θα υλοποιηθεί στις 7-8 Μαΐου 2016 στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, έχει προσκληθεί ο επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας της Θεσσαλονίκης, κύριος Βασίλης Βασιλειάδης, ο οποίος θα δώσει διάλεξη με θέμα: "Ψηφίδες" και "Πρωτέας": ψηφιακοί πόροι για την ελληνική γλώσσα και τη γλωσσική εκπαίδευση. Εργαλείο, αποθετήριο ψηφιακού υλικού ή κάτι παραπάνω;



Ο κ. Βασιλειάδης θα παρουσιάσει τους ψηφιακούς πόρους του ΚΕΓ και τα αντίστοιχα ψηφιακά σενάρια που αναρτώνται στη βάση δεδομένων "Πρωτέας" (πληροφορίεςεδώ)
Η ώρα διάλεξης του κ. Βασιλειάδη είναι η 5 μ.μ.

Η διάλεξη θα εκφωνηθεί στον ισόγειο χώρο του κέντρου ελληνικών Σπουδών Harvard. Οι διαθέσιμες θέσεις είναι σαράντα(40). Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Διευκρινίζεται ότι δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής όσοι συνάδελφοι έχουν ειδοποιηθεί από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών ότι θα συμμετάσχουν στο εν λόγω εργαστήριο.

Ο δρ Βασίλης Βασιλειάδης είναι φιλόλογος, επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Από το 1998 εργάζεται στο Τμήμα Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στη Θεσσαλονίκη με την ιδιότητα του ερευνητή. Στο πλαίσιο της εργασίας του συμμετέχει ερευνητικά και συγγραφικά σε ερευνητικά προγράμματα του συγκεκριμένου Τμήματος στα πεδία της λογοτεχνικής μετάφρασης, της διδασκαλίας της λογοτεχνίας στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, της νεοελληνικής κριτικής.

Επίσης, ασχολείται με τον σχεδιασμό και τον συντονισμό ερευνητικών προγραμμάτων στον τομέα της νεοελληνικής φιλολογίας, με την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για επιμόρφωση και διαρκή εκπαίδευση, καθώς και με τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την πραγματοποίηση σεμιναρίων, επιστημονικών συναντήσεων, ημερίδων και συνεδρίων. Πρόσφατα δραστηριοποιείται ερευνητικά στο πεδίο διδακτικής της λογοτεχνίας με τη χρήση νέων τεχνολογιών (ΤΠΕ). Έχει διδάξει στο τμήμα Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ