ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:04:00 π.μ. | |

ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ 100ΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ! 
Tιμάμε φέτος τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) 

Η 70ή επέτειος βρίσκει το ΚΚΕ να διεξάγει σταθερά και αποφασιστικά τον αγώνα για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, για τη συμμαχία τους και για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Όλοι αυτοί οι αγώνες, ιδιαίτερα ο ταξικός αγώνας του ΔΣΕ, εξέφραζε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και της βασικής συμμαχικής της δύναμης, της εξαθλιωμένης αγροτιάς και των φτωχών αυτοαπασχολούμενων στρωμάτων των πόλεων. Χιλιάδες μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ έδωσαν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους, για να πάρει σάρκα και οστά η εποποιία του ΔΣΕ, πολεμώντας και περπατώντας μερόνυχτα, συχνά δίχως τροφή, πολλοί και ξυπόλητοι, στους πάγους και τις θύελλες.

Ο τρίχρονος αγώνας του ΔΣΕ υπήρξε δίκαιος, ηρωικός και μεγαλειώδης.

Καλούμε το λαό της Αργολίδας ,τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρομεσαίους της πόλης και του χωριού. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στη νεολαία και τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις για τα 70χρονα του ΔΣΕ και για την ηρωική 3η Μεραρχία που φωτίζουν μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας.

Ο ΔΣΕ οργάνωσε την κοινωνικοπολιτική ζωή των ελεύθερων περιοχών με τα Λαϊκά Συμβούλια, Λαϊκή Πολιτοφυλακή, Λαϊκά Δικαστήρια. Στους χώρους που επικράτησε ο ΔΣΕ, βρήκαν το συμπαραστάτη και τη δύναμη που αντιμετώπιζε πλήθος λαϊκών προβλημάτων, όπως την προστασία των παιδιών με τη σωτηρία τους από τους βομβαρδισμούς και τον εξανδραποδισμό, τη μόρφωσή τους με την ίδρυση σχολείων.

Να τιμήσουμε ιδιαίτερα ένα από τα σπουδαία επιτεύγματα της εποχής αυτής, την οργάνωση της λαϊκής παιδείας και ειδικά του Λαϊκού Διδασκαλείου Πελοποννήσου στα τέλη του 1947, ένα είδος Παιδαγωγικής Ακαδημίας, που πραγματοποιούσε επιμόρφωση δασκάλων. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η φροντίδα για τις επείγουσες λαϊκές ανάγκες και ιδιαίτερα η μόρφωση για όλους ήταν άμεση προτεραιότητα.

Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα στις οικογένειες που έχουν νεκρούς, που έχουν υποστεί διώξεις γιατί οι πρόγονοί τους συμμετείχαν σε αυτό το σκληρό, άνισο αλλά δίκαιο αγώνα της περιόδου '40-'49, να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις. Τους καλούμε ιδιαίτερα να συμβάλουν στη διάδοση αυτής της ένδοξης ιστορίας, ώστε να γνωρίσει την αλήθεια ο λαός και η νεολαία της Αργολίδας.

Η Ιστορία διδάσκει ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή κυβέρνηση, όποια ονομασία και αν έχει και οποιοδήποτε κόμμα και αν συμμετέχει σε αυτήν, εφόσον η πολιτική εξουσία, τα μέσα παραγωγής και όλος ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη βρίσκονται στα χέρια των καπιταλιστών, εφόσον η Ελλάδα συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Το ΚΚΕ έχει την πεποίθηση ότι πραγματική και ουσιαστική τιμή στην Ιστορία του ΔΣΕ και γενικότερα στην ηρωική εκατοντάχρονη πορεία του ως Κομμουνιστικού Κόμματος, αποτελούν τόσο η διδαχή από αυτήν, όσο και η εξαγωγή συμπερασμάτων που ισχυροποιούν την ταξική πάλη σήμερα, τον αγώνα για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Το ΚΚΕ, έμπειρο και διδαγμένο, φιλοδοξεί και μπορεί να γίνει ο φάρος της νέας και νικηφόρας ταξικής αναμέτρησης για το σοσιαλισμό, που είναι αναγκαίος, επίκαιρος και ρεαλιστικός.

Στα πλαίσια αυτά διοργανώνονται εκδηλώσεις:

- Την Κυριακή 29 Μάη, στα Τρόπαια Αρκαδίας, στις 11 πμ, με ομιλητή το Δ. Κουτσούμπα ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και την Κυριακή Καμαρινού Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της ΚΕ για το Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου.

- Το Σάββατο 28 Μάη, θα γίνει εκδήλωση αφιερωμένη στο Διευθυντή του Λαϊκού Διδασκαλείου Πάνου Γεωργόπουλου στη γενέτειρα του Κερπινή Αρκαδίας, στις 12 το μεσημέρι. Η εκδήλωση που θα περιλαμβάνει αποκαλυπτήρια μνημείου του ΚΚΕ που θα αναφέρεται στον ηρωικό κομμουνιστή Πάνο Γεωργόπουλο αλλά και στους άλλους Κερπινιώτες σκοτωμένους αγωνιστές της δεκαετία του '40. Η εκδήλωση οργανώνεται από την Κομματική Οργάνωση της Πελοποννήσου. Θα μιλήσει η Στέλλα Χρηστέα μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου.

- Την Κυριακή 22 Μάη 2016 στις 7.30 μμ. στο Εργατικό Κέντρο Άργους η Τ.Ε ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ με εκδήλωση για τα 70 χρόνια του ΔΣΕ. Θα μιλήσει ο Θανάσης Κολιζέρας μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ, θεατρικό δρώμενο, έκθεση για τα 70χρονα του ΔΣΕ και έκθεση φωτογραφίας για την τοπική δράση του ΔΣΕ στην Αργολίδα.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΗΝ 70ΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ! 

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΚΚΕ! 


Τ.Ε ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ