ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Απάντηση Σκουρλέτη σε Ανδριανό για τη λειτουργία του καταστήματος ΔΕΗ Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:31:00 μ.μ. | |
 Στην 4451/1-4-2016 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την ανάγκη άμεσης ανάκλησης της απόφασης για λειτουργία του καταστήματος της ΔΕΗ του Άργους μόνο Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή για εισπράξεις, απάντησε γραπτώς ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Σκουρλέτης, επισυνάπτοντας και έγγραφο της ΔΕΗ.

Στην απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Σκουρλέτη αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι “η επιχείρηση [ΔΕΗ] προσφέρει πληθώρα τρόπων εξυπηρέτησης και πληρωμής λογαριασμών χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του πελάτη στο χώρο του καταστήματος και ότι η προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού της κόστους προς όφελος και των πελατών της λαμβάνει χώρα χωρίς εκπτώσεις σε θέμα εξυπηρέτησης.

Στο επισυναπτόμενο έγγραφο της ΔΕΗ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Η ΔΕΗ χαράσσει την στρατηγική της σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται με γνώμονα τη διαρκή βελτίωση της αποδοτικότητάς της, προς όφελος των πελατών της, των εργαζομένων της, των μετόχων της και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην πληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, η ΔΕΗ ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών της και με στόχο πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση αυτών, προσπαθεί συνεχώς για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της και προωθεί την καινοτομία μέσω σύγχρονων υπηρεσιών πληρωμής.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη είναι διαθέσιμη η υπηρεσία e-pos, με την οποία οι πελάτες της ΔΕΗ έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης των λογαριασμών τους με την χρήση πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών, μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ (www.dei.gr) ενώ έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η εγκατάσταση συσκευών pos στο σύνολο των καταστημάτων της ΔΕΗ, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής και με κάρτα, για τους πελάτες που επιλέγουν τα καταστήματα ΔΕΗ για την εξόφληση των λογαριασμών τους.

Επιπρόσθετα, οι λογαριασμοί μπορούν να εξοφληθούν σε 101 καταστήματα της ΔΕΗ πανελλαδικά, καθώς και σε άλλα εναλλακτικά δίκτυα, σε περισσότερα από 6.000 σημεία σ' ολόκληρη τη χώρα, όπως σε τράπεζες (ΑΤΜ, e-banking, phone banking, πάγια τραπεζική εντολή), στα καταστήματα των ΕΛΤΑ, σε συμβεβλημένους συνεργάτες (supermarkets, πρακτορεία του ΟΠΑΠ, κλπ) καθώς επίσης και μέσω της υπηρεσίας e-bill της ΔΕΗ για τους χρήστες του e-banking.

Σε ό,τι αφορά στο Κατάστημα Άργους, η μείωση των ημερών λειτουργίας του ταμείου σε τρεις (3) ημέρες ανά εβδομάδα αποφασίστηκε αφού συνεκτιμήθηκαν αφ' ενός τα κριτήρια επάρκειας προσωπικού που έχουν υιοθετηθεί από την αρμόδια Διεύθυνση της Εταιρείας για την ομαλή λειτουργία των Καταστημάτων και αφ' ετέρου το γεγονός ότι η ΔΕΗ διαθέτει πλέον πληθώρα τρόπων εξυπηρέτησης και πληρωμής λογαριασμών χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του πελάτη στο χώρο του Καταστήματος, προκειμένου οι μισθωτοί που υπηρετούν εκεί να καλύψουν και άλλες σημαντικές ανάγκες της επιχείρησης.

Επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατόπιν ενδελεχούς εξέτασης τόσο των απολογιστικών στοιχείων των εισπράξεων του Καταστήματος Άργους, όσο και της ορθολογικότερης οργάνωσης του Δικτύου Πωλήσεων της ΔΕΗ.

Οι πελάτες της ευρύτερης περιοχής Άργους, μπορούν πέραν του τοπικού Καταστήματος να εξοφλούν καθημερινά τους λογαριασμούς τους εντός της ίδιας περιοχής και χωρίς κανένα περιορισμό επιλέγοντας μέσα από τη σειρά των εναλλακτικών τρόπων πληρωμής που προαναφέραμε, καθώς και σε τοπικές εξουσιοδοτημένες επιχειρήσεις του Άργους όπου υπάρχει η ένδειξη “Εδώ εξοφλούνται λογαριασμοί ΔΕΗ”. Επιπλέον στα ΕΛΤΑ Άργους παρέχεται η δυνατότητα εξόφλησης των λογαριασμών ακόμα και μετά τη λήξη τους.

Για όλα τα υπόλοιπα εμπορικά τους θέματα και τη διευθέτηση διακανονισμών, οι πελάτες μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά το τοπικό Κατάστημα της ΔΕΗ, ενώ έχουν τη δυνατότητα χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία τους, να εξυπηρετούνται από το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών 11770, το οποίο λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο εξυπηρέτησης.

Τέλος σημειώνουμε ότι η οργάνωση των περιφερειακών κλιμακίων της ΔΕΗ ΑΕ και η βέλτιστη αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού της αποτελεί αντικείμενο συνεχούς μελέτης των αρμόδιων Υπηρεσιών της, ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου σε κάθε γεωγραφικό χώρο με βάση τις συνθήκες που διαμορφώνονται κάθε φορά, σε συνδυασμό με τη συγκράτηση του κόστους εκμετάλλευσης σε αποδεκτά επίπεδα”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ