ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ο Παύλος Χρηστίδης απαντά σε δέκα ερωτήσεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:40:00 μ.μ. | | |
Συνέντευξη στον Γιώργο Ευγενίδη

Είναι ένα από τα λίγα νέα πρόσωπα που έχει αναδείξει το ΠΑΣΟΚ στα χρόνια της κρίσης. Έτσι, παρά τη φθίνουσα πορεία του χώρου της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης ανταποκρίθηκε τον ταραγμένο Ιούλιο του 2015 στην πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά και βγήκε μπροστά.

Γνωρίζει πως η κοινωνία δεν πιστεύει αυτόν που γίνεται δυσάρεστος, εκτιμά όμως πως στο οριακό σημείο που έχουμε φτάσει, πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Φυσικά, αυτό ισχύει και για τον χώρο της Κεντροαριστεράς και εκτιμά πως, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αποδρομή, ο χώρος αυτός έχει την ευκαιρία και το «ηθικό πλεονέκτημα της αλήθειας». Πέραν αυτών, είναι ένας νορμάλ άνθρωπος της ηλικίας του (σ.σ. 33 είναι), βλέπει Game of Thrones, παθιάζεται με τον μπασκετικό Ολυμπιακό και πιστεύει πως έπρεπε να έχουμε φέρει τον Ντιλέινι (σ.σ. κι εγώ συμφωνώ), αλλά στηρίζει τον coach Σφαιρόπουλο.

Και φυσικά έχει και facebook και twitter. Αλλά τον κουράζει μια ερώτηση, αυτή αν θα συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ουπς, του την έκανα κι εγώ!

Η συνέντευξη:

-Γιατί το ΠΑΣΟΚ, ενώ ήταν το κόμμα που συνδέθηκε μια ολόκληρη εποχή, έπαψε να είναι δημοφιλές;

Η κρίση, ειδικά όπως εξελίχθηκε μετά το 2011, δεν επέτρεψε στο ΠΑΣΟΚ να αναδείξει τις αιτίες της. Το αντιμνημονιακό μέτωπο εμφάνισε το Μνημόνιο ως το απόλυτο κακό, παρά το γεγονός ότι η αιτία της κρίσης, βρισκόταν-κυρίως- στην περίοδο 2004-2009. Αυτό είχε ως συνέπεια, το ΠΑΣΟΚ να ταυτιστεί με τις δύσκολες επιλογές της πρώτης μνημονιακής περιόδου και σε συνδυασμό με την επιλογή μη προσφυγής στις κάλπες, να αποτελέσει τον αποδιοπομπαίο τράγο των εκλογών. Λίγα χρόνια μετά, φαίνεται οτι όπως η Νέα Δημοκρατία αρχικά, έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε είχαν άλλο σχέδιο για την έξοδο απο την κρίση. Το αποτέλεσμα, όμως, αυτής της καθυστερημένης αντίληψης της πραγματικότητας, των Ζαππείων και του Προγράμματος Θεσσαλονίκης το πληρώνει ο ελληνικός λαός.

-Σκέφτεσαι μήπως η κοινωνία προσπάθησε να ξορκίσει τις συλλογικές ενοχές τιμωρώντας το ΠΑΣΟΚ;
Κάθε ψηφοφόρος προτιμά να ακούει όποιον του λέει οτι θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ απο αυτόν που τον νομοθέτησε επειδή ήταν απαραίτητος. Και κάθε ψηφοφόρος έχει προτίμηση στην ευχάριστη αλήθεια. Όμως, πέραν των υποσυνείδητων επιλογών που οδηγούν σε αυταπάτες, στην Ελλάδα πρέπει να πιστέψουμε στις δυνατότητες μας. Να δημιουργήσουμε το δικό μας σχέδιο, να ενώσουμε δυνάμεις και να το υλοποιήσουμε. Να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση, να γίνουμε εξωστρεφείς, να παράξουμε. Κόμματα, κινήσεις, φορείς, αυτοδιοίκηση, συνδικάτα, και κυρίως ο κάθε πολίτης, με συλλογική διάθεση και ευθύνη. Δεν αρκεί να μιλάμε για τις ευθύνες των άλλων, ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.

-Υπό δεδομένες συνθήκες, συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς τη ΝΔ, μπορεί να παίξει;

Κάθε υποθετική ερώτηση, δύσκολα μπορεί να απαντηθεί. Όμως δεν θέλω να την αποφύγω: Θεωρω λάθος τη εξαίρεση της ΝΔ απο την συζήτηση και τις ευθύνες. Είπαμε τον Σεπτέμβρη και το επαναλάμβανουμε: Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να βγάλουμε, τη χώρα απο την κρίση στο επόμενο διάστημα. Απο εκεί και ύστερα, Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι ενα μπερδεμένο κόμμα, χωρίς αρχή-μέση-τέλος. Πιστεύω, δε, οτι ειναι και το πιο αρχηγικό κόμμα της ελληνικής Βουλης, μαζί την ένωση κεντρώων. Ταυτόχρονα, δε μπορεί κανείς να πειστεί, οτι υπαρχει έστω και μια ένδειξη εθνικής στρατηγικής γύρω απο τα μεγάλα θέματα: 1) στην οικονομία έκανε μεγάλο πισωγύρισμα , 2) στην λειτουργία της Δημοκρατίας, ο θόρυβος στην δικαιοσύνη και η εμμονή στα ΜΜΕ θυμίζουν άλλες εποχές, 3) στα εθνικά θέματα, όποτε ο κ. Τσιπρας μιλάει, κρατάμε την αναπνοή μας. Επομένως, με αυτό το πλαίσιο δε μπορεί να υπάρξει συνεργασία

-Είναι, ας πούμε, μια δύσκολη εποχή για σοσιαλδημοκράτες. Γιατί να βγεις ειδικά τώρα μπροστά;

Οι νέοι άνθρωποι ειναι για τα δύσκολα. Ειδικά, σήμερα, που τα ζητήματα των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών, απο τη μια, και τα ζητήματα των σκληρής οικονομικής λιτότητας, απο την αλλη, δημιουργούν έντονες τάσεις απομόνωσης, φόβου και ευρωσκεπτικισμού. Ειδικά, τώρα, οι ιδέες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης μπορούν να οδηγήσουν σε μια ανοιχτή Ελλαδα, με κοινωνική, πολιτική, πολιτισμική, οικονομική και πνευματική κινητικότητα. Μέσα στη δυσκολία, γεννιέται η ελπίδα.

-Από το 2013 με διαλείμματα συζητάτε για την ενοποίηση της Κεντροαριστεράς. Μήπως ο κόσμος κουράστηκε με τη συζήτηση;


Η Κεντροαριστερά ειναι θέμα ιδεών ,αρχών, αξιών. Σίγουρα έγιναν λάθη παλιότερα. Εγωισμοί, διστακτικότητα, χάσιμο χρόνου. Η Κεντροαριστερά αποτέλεσε ,κυρίως, θύμα του αντιμνημονιακού ψέμματος. Υπήρξαν πολλοί, που πίστεψαν οτι με έναν νόμο θα μας παρακαλάει ο Σόιμπλε και με ενα άρθρο θα χορεύουν οι αγορές. Σήμερα, που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει στο ψέμα του, η Κεντροαριστερά έχει την ευκαιρία και το ηθικό πλεονέκτημα της αλήθειας. Δεν θα ειναι μια αλήθεια, γεμάτη φρούδες υποσχέσεις, αλλα ενα σχέδιο, που θα οδηγήσει στο μέλλον σε μια δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα, με ευκαιρίες για τη νέα γενιά και δικαιοσύνη.

-Εκτός από το ΠΑΣΟΚ και τη Σοσιαλδημοκρατία, τι κάνεις για να χαλαρώσεις μετά από μια δύσκολη μέρα;

Το κλειδί της χαλάρωσης για μένα ειναι τα αγαπημένα πρόσωπα και ο ανοιχτός ορίζοντας. Με βοηθούν παντα ν’ αλλάξω παραστάσεις, να σκεφτώ πιο καθαρά, να χαλαρώσω. Τωρα, όταν ο χρόνος ειναι πιεστικός, η επιλογή ειναι μουσική, ανάλογα την διάθεση, ιστορικά και αθλητικά ντοκιμαντέρ και από άνοιξη Game of Thrones.

-Ένα μέρος για ποτό και ένα φαγητό στην Αθήνα και στο Ναύπλιο.

Για το Ναύπλιο η απάντηση ειναι εύκολη. Όπου και να πας ειναι καλά!! Όχι μόνο μέσα στην παλιά πόλη, που εχουν επισκεφθεί οι περισσότεροι, αλλά και γύρω από αυτήν. Αν δεν έχεις δοκιμάσει γκόγκες, γκιόσα και σαλάτα αγκινάρα δεν έχεις έρθει στην Αργολίδα. Για την Αθήνα, η δίκή σου άποψη μετράει. Οι δικές μου επιλογές ειναι ανάλογα την διάθεση και παντα κοντά στο μετρό, για να έχω εύκολη πρόσβαση.

-Γιατί ο μπασκετικός Ολυμπιακός δεν πέρασε φέτος καν από το Top-16;

Θα ήθελα πολύ να το παίξω προπονητής της εξέδρας και να πω ο τραυματισμός Γιάνγκ, Λοτζεσκι και οτι δεν πήραμε τον Ντιλεινι (lol) αλλά στα σοβαρά νομίζω οτι ο coach Σφαιρόπουλος, το τεχνικό team και οι παίχτες γνωρίζουν καλύτερα τι έφταιξε. Αυτό που μπορώ να πω εγώ, ειναι οτι η ομάδα αυτή μας έχει χάρισει τόσες στιγμές χαράς και περηφάνιας τα τελευταία χρόνια, που κανείς δε μπορεί να έχει παράπονο. Ειναι η ομάδα που μας έδειξε οτι όσες φορές και να πέσεις ,αν σηκωθείς και ακολουθήσεις το πλάνο με πίστη και αφοσίωση, μπορείς να κερδίσεις.

-Χρησιμοποιείς και twitter και facebook. Ποιο από τα δύο δεν το βλέπεις μόνο ως εργαλείο δουλειάς;


Κανένα απο τα δυο δεν βλέπω αυστηρά ως εργαλεία δουλειάς και γι αυτό συνεχίζω τις αναρτήσεις και για θέματα εκτός πολιτικής καθημερινότητας. Όμως, με την ευκαιρία της ερώτησης, θα ήθελα να σου πω, ότι τα social media-για μένα- ειναι ενα σημαντικό και φρέσκο εργαλείο, που δίνει μεγάλες δυνατότητες, αλλα δε μπορεί να υποκαταστήσει την προσωπική επαφή με τον άνθρωπο και το πρόβλημα του. Η ζωή ειναι έξω

-Από το 1 μέχρι το 10, πόσο σε κουράζουμε οι δημοσιογράφοι μέσα στη μέρα (και 10 να πεις, εγώ δεν παρεξηγώ);


Η συνεργασία μου με τους δημοσιογράφους ειναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία και σχολείο. Μου δίνει την δυνατότητα να διευρύνω την οπτική μου και να αντιληφθώ ποσό δύσκολο ειναι να μεταφέρεις σωστά και έγκαιρα την είδηση. Δεν έχω νιώσει κούραση απο δημοσιογράφο, αλλα με έχει κουράσει να απαντώ στην ερώτηση αν θα συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. (Την έκανες και εσύ!)

Πηγή: koolnews.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ