ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:52:00 π.μ. |
-Με ένα χρυσό μετάλλιο θα επιστρέψει από τη Μόσχα η Εθνική μας ομάδα ποδηλασίας πίστας, που συμμετείχε στο πολύ δυνατό Γκραντ Πρι «Memorial of Alexander Lesnikov» που ολοκληρώθηκε. Το χρυσό κατέκτησε ο Σπαρτιάτης Βασίλης Δημητρόπουλος, στην κατηγορία του, στο κέιριν, δείχνοντας ότι αποτελεί μια από τις μεγάλες ελπίδες του αθλήματος.

-Απέρριψε τελικά το Συμβούλιο της Επικρατείας, την αίτηση του δήμου Καλαμάτας για την ακύρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, σημειώνοντας στο σκεπτικό της απόφασης πως ο Δήμος δεν μπορεί να ζητάει την ακύρωση, επικαλούμενος την έλλειψη μελέτης Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης, ενώ δεν είχε βάλει ποτέ τέτοιο θέμα στις επανειλημμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την προώθηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

-Φέτος, συμπληρώνονται 563 χρόνια απ’ την Άλωση της Κωνσταντινούπολης-της βασιλίδος των Πόλεων-και οι ποικίλες Λακωνικές δράσεις με την επωνυμία «Παλαιολόγια 2016«, για τον τελευταίο Βυζαντινό-Έλληνα-ηγέτη, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, απέκτησαν ιδιαίτερη βαρύτητα, λόγω της παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, υπό την αιγίδα του οποίου τελούσαν όλες οι εκδηλώσεις. Ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας, εγκαινίασε το Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού, στοχεύοντας στην προώθηση της έρευνας σ’ όλο το φάσμα του Βυζαντινού Πολιτισμού και στην εξωστρέφεια. Φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο εκπαίδευσης μεταπτυχιακών φοιτητών και να συνδράμει στις διδακτορικές διατριβές υποψηφίων διδακτόρων.

- «Η κυβέρνηση πρέπει εδώ και τώρα να αποφασίσει για το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων και να αναλάβει την ευθύνη της. Σε λίγο καιρό η Πελοπόννησος, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε απέραντη χωματερή. Είχα προειδοποιήσει την κυβέρνηση για τον κίνδυνο». Αυτά δήλωσε ο κ. Πέτρος Τατούλης, σε συνέντευξη Τύπου, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, μιλώντας για το θέμα που -κατ’αυτόν-οδηγείται σε αδιέξοδο και με πολλές επιπτώσεις για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ