ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Κρασιά και από την Αργολίδα στην μακρινή Αυστραλία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:21:00 π.μ. | |
 Ελληνική αποστολή οινοπαραγωγών και άλλων ειδικών του χώρου, από 23 συνολικά οινοποιίες της χώρας, αναμένεται να επισκεφθεί στα μέσα του Ιούνη την Αυστραλία, με στόχο να παρουσιάσει τα ελληνικά κρασιά στην εγχώρια αγορά και απώτερο σκοπό την αύξηση των εξαγωγών ελληνικού οίνου στην Αυστραλία.

Η εμπορική αποστολή διοργανώθηκε από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου και είναι η δεύτερη αποστολή οινοπαραγωγών που επισκέπτεται την Αυστραλία. Η πρώτη επαφή των Ελλήνων οινοπαραγωγών με την αυστραλιανή αγορά έγινε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία, γεγονός που συνέβαλε στην αύξηση του αριθμού των οινοπαραγωγών που συμμετάσχουν στην φετινή αποστολή. 

Από τις 19 έως τις 25 Ιουνίου τα μέλη της αποστολής θα δώσουν σεμινάρια γευσιγνωσίας και ομιλίες παρουσιάζοντας πάνω από 70 διαφορετικά κρασιά από κάθε γωνιά της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας. Παράλληλα, θα επισκεφθούν αυστραλιανές οινοποιίες ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία με τους ντόπιους παραγωγούς.

Η επίσκεψη της αποστολής θα έχει τρεις βασικούς προορισμούς, τη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ και την Αδελαΐδα όπου και θα λάβουν χώρα τα σεμινάρια γευσιγνωσίας. 

Το Κτήμα Σκούρα βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Πελοποννήσου, στην Αργολίδα, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Άργους. Ο Γιώργος Σκούρας ξεκίνησε την οινοποιητική του ιστορία χωρίς αμπέλια και χωρίς εξοπλισμό, στο γκαράζ του πατέρα του στο Άργος, νοικιάζοντας αμπελώνες και εξοπλισμό από συναδέλφους οινοποιούς της Νεμέας και εμφιαλώνοντας με χειροκίνητα μηχανήματα. Ο στόχος του ήταν εξαρχής ένας και αδιαπραγμάτευτος: να παραγάγει κρασί υψηλής ποιότητας. Σήμερα το κτήμα παράγει 850.000 φιάλες ετησίως και το 45% της παραγωγής εξάγεται. Ο Γιώργος Σκούρας έχει αρκετές καινοτομίες στο βιογραφικό του.

Ο Γιώργος Σκούρας, ηταν ο πρώτος οινοποιός στην Ελλάδα που εισήγαγε τη μέθοδο εμφιάλωσης Stelving (βιδωτό καπάκι) σε λευκό κρασί. Τελευταία του καινοτομία, η παλαίωση κρασιών με τη μέθοδο Solera, με την οποία παλαιώνεται, σε ειδικά βαρέλια, το φίνο Sherry στην Ισπανία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ