ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:14:00 π.μ. |
-Ο Διεθνής Σύλλογος Αγώνων Υπεραποστάσεων «ΑΕΘΛΙΟΣ», σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης,  τους Δήμους των περιοχών διέλευσης του Ολύμπιου Δρόμου και άλλους φορείς, διοργανώνει τον 8ο Ολύμπιο Δρόμο, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 & 21 Μαΐου 2016, με αφετηρία το Αρχαίο Στάδιο Νεμέας, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, ώρα 14:30 και θα έχει τερματισμό, το Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας, το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, ώρα 18:30. Συνολική απόσταση διαδρομής αγώνα 180 χλμ


-Οι Οργανώσεις Περιοχής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οργανώνουν εκδήλωση, με αφορμή τα 70 χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού, για το Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου, που λειτούργησε το 1948. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή, 29 Μαΐου, στις 11 το πρωί, στα Τρόπαια Αρκαδίας. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο Γ.Γ. του ΚΕ του ΚΚΕ, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, όπως επίσης και η κ. Κυριακή Καμαρινού, Πανεπιστημιακή Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας.

-15 Ορθόδοξοι φοιτητές του πανεπιστημίου του Μονάχου επισκέφτηκαν την μητρόπολη Κορίνθου. Επιστημονική ομάδα αποτελούμενη από 15 Ορθόδοξους φοιτητές, (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και υποψηφίους διδάκτορες) του Ινστιτούτου Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου Λούντβιχ – Μaximilians, με επικεφαλής τον καθηγητή της Βιβλικής Θεολογίας Dr. Νικολακόπουλο Κων/νο επισκέφθηκαν την Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016, μνημεία της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου αλλά και της πόλεως γενικότερα


-Σημαντικά ζητήματα που αφορούν σε χρηματοδοτήσεις έργων, υποδομών και εκδηλώσεων στη Μεσσηνία, ρυθμίζονται με αποφάσεις που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης. Πρόκειται για τη χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, της αποκατάστασης του λιμανιού της Κυπαρισσίας και της απαραίτητης φωτοσήμανσης στην Αβία και τη Μικρή Μαντίνεια, μετά την ολοκλήρωση των έργων ακτοπροστασίας. Επίσης, υπάρχει πλέον διαβεβαίωση ότι θα ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα η επέκταση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με την ανέγερση ορόφου στο κτήριο της Ψυχιατρικής Κλινικής.

-Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν η Διοίκηση και το προσωπικό του ΝΠΔΔ, το Σάββατο 14 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας. Σκοπός του ως άνω σεμιναρίου ήταν η παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη ζωτικών λειτουργιών, καθώς και την πρόληψη ατυχημάτων και τραυματισμών. 

-Η ομάδα μπάσκετ κατηγορίας Παμπαίδων του Ποσειδώνα (παιδιά που γεννήθηκαν το 2001) κατέκτησε το πρωτάθλημα Κορινθίας και αγωνίζεται την Κυριακή 22 Μαΐου και ώρα 19:00, στο κλειστό του Λεχαίου, με αντίπαλο την ομάδα «Δόξα» Ναυπλίου – Αγ. Αδριάνου, διεκδικώντας το πρωτάθλημα ΕΣΚΑΚ (Αργολίδας-Κορίνθιας)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ