ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Γ. Μανιάτης: Η Ελλάδα που θέλουμε και μπορούμε είναι στο χέρι μας - Ο Προοδευτικός πατριωτισμός είναι το αύριο της χώρας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:41:00 μ.μ. | | |
 Παρακολουθήστε παρακάτω την ομιλία του  Γιάννη Μανιάτη, Υπεύθυνου της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΣΕΦ, 14-15/5/2016)

Είμαστε εδώ, γιατί πιστεύουμε στον Προοδευτικό Πατριωτισμό της εθνικής αυτοπεποίθησης, της εξωστρέφειας, της γεωπολιτικής αναβάθμισης, της αξιοποίησης των εθνικών κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας.

Είμαστε εδώ, γιατί πιστεύουμε στον Πατριωτισμό με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις για μια Ανάπτυξη Αειφορική, Έξυπνη, Κυκλική, Χωρικής και Κοινωνικής Δικαιοσύνης, που δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Είμαστε εδώ, γιατί πιστεύουμε ότι η ελληνική Σοσιαλδημοκρατία και Κεντροαριστερά είναι η μόνη ευρωπαϊκή που μπορεί να απαντήσει όχι στο εύκολο ερώτημα: πώς μοιράζεται δίκαια ο πλούτος, αλλά στο πρωθύστερο και πιο δύσκολο ερώτημα: πώς παράγεται ο πλούτος, πώς και με ποιους δημιουργούνται δουλειές, δουλειές, δουλειές.

Είμαστε εδώ, γιατί πιστεύουμε σε ένα Δημόσιο που αντί να απομυζά θέσεις εργασίας, αντίθετα γεννάει το ίδιο δουλειές του Ιδιωτικού Τομέα, ένα Δημόσιο που αξιολογείται σε όλες του τις βαθμίδες και τα πρόσωπα και σε δημόσιους λειτουργούς που η αξιοσύνη τους επιβραβεύεται όχι μόνο ηθικά, αλλά και υλικά, κυρίως υλικά!

ΕΝΕΡΓΕΙΑ:
Στο σημερινό «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» υπάρχει ένα δισέλιδο αφιέρωμα με τίτλο «Δυο νέοι Πρίνοι στο βυθό του Πατραϊκού». Αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ στη Βουλή όταν ΕΜΕΙΣ φέραμε τις συμβάσεις για έρευνες Υδρογονανθράκων, σήμερα αποδεικνύεται ότι πρόκειται για πλούτο. Μόνο το οικόπεδο του Πατραϊκού είναι 200 εκατ. βαρέλια. Είναι 350.000.000 ευρώ δημόσια έσοδα κάθε χρόνο, για τα επόμενα 30 χρόνια. Είναι η διασφάλιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ, ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ τον δικό μας νόμο, το ν.4162/2013, τον νόμο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών που τον περάσαμε κόντρα στην τρόικα και που τον ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ κι αυτόν, ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ τα έσοδα αυτού του Ταμείου από τα έσοδα Υδρογονανθράκων να τα δώσουν στον αγαπημένο τους κ. Σόιμπλε. ΕΩΣ ΕΔΩ!

Δημιουργήσαμε 12.000 θέσεις εργασίας με το «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ». Ρίξαμε 500.000.000 ευρώ στην οικοδομή. Προτείναμε στο πακέτο Juncker 2,5 δις ευρώ και δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας στην οικοδομή για εξοικονόμηση σε κατοικίες, σε δημόσια κτίρια και σε επαγγελματικά κτίρια. ΤΑ ΠΕΤΑΞΑΝ!!! Το Εξοικονομώ είναι νεκρό εδώ και 1,5 χρόνο!!! Τους αναλογεί αυτό που τους καταλογίζει η ελληνική κοινωνία για πλήρη διαχειριστική ανικανότητα και πολιτική εξαπάτηση.
Είμαστε η 1η Ευρωπαϊκή χώρα που εφάρμοσε από το 2011 Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.) Σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης, 700.000 οικογένειες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος έχουν φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα έως 42%.
3.500 Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» μέχρι τα Εκκλησιαστικά και Δημοτικά Συσσίτια, έχουν ηλεκτρικό ρεύμα με έκπτωση 70%. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ. Απαιτούμε όμως, όπως είχαμε ετοιμάσει με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, εκτός από το ρεύμα να εφαρμοστεί και στο φυσικό αέριο. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ:
Ένα κράτος που παύει πια να είναι γραφειοκρατικό βαρίδι. Ένα κράτος – στρατηγείο, κράτος Project Manager που μέσα από Μητρώα Πιστοποιημένων Μελετητών, Κατασκευαστών, Ελεγκτών, δημιουργεί δουλειές για τον Ιδιωτικό Τομέα.
Ένα κράτος που στον Τομέα των Δημοσίων Έργων δεν θα εγκρίνει κανένα πριν ολοκληρωθούν οι πρόδρομες εργασίες (απαλλοτριώσεις, ανασκαφές, μετακινήσεις δικτύων κοινής ωφέλειας), που πρέπει να αξιοποιήσει και την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων, προκειμένου να επιταχυνθούν όλα τα έργα.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ:
Το 2014 για 1η φορά η χώρα θεσμοθέτησε Εθνική Στρατηγική Προστασίας της Βιοποικιλότητας. ΌΧΙ ΛΟΓΙΑ. Υπουργική Απόφαση με θεσμικό πλαίσιο κι Επιχειρησιακό Σχέδιο υλοποίησης.
Υλοποιήσαμε τη μεγαλύτερη Διοικητική Μεταρρύθμιση της χώρας. Αυτό που εμείς ονομάζουμε Περιβαλλοντική Διαύγεια. Από 13.500 αχρείαστες πολλές φορές περιβαλλοντικές μελέτες που παρήγαγε αυτός ο τόπος, τα τουμπάραμε όλα. Μόνο 1.500, κι αυτές για έργα εθνικής εμβέλειας. Λέμε στον πολίτη - επενδυτή «Σε εμπιστευόμαστε, αλλά θα υπογράψεις μια Υπεύθυνη Δήλωση ότι σέβεσαι όλους τους κανόνες, εθνικούς και ευρωπαϊκούς, κι έτσι προχωράμε». Αναρτήσαμε στο διαδίκτυο σε μια διαδικτυακή -web πλατφόρμα, όλη τη διαδικασία από τη στιγμή που υποβάλλεται ένα αίτημα περιβαλλοντικής αδειοδότησης, προκειμένου να είναι γνωστό στον καθένα πότε υποβάλλεται, ποιος υπάλληλος το έχει χρεωθεί, γιατί καθυστερεί. ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ(!!!) από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ, ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ!

Παραδώσαμε δύο (2) Προεδρικά Διατάγματα για τη δημιουργία 10.000 θέσεων εργασίας στον Τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος: α) Π.Δ. για Πιστοποιημένους Ελεγκτές Περιβάλλοντος, β) Π.Δ. για Ελεγκτές Μελετών Περιβάλλοντος. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ!

Η δική μας πρόταση είναι 150 νέα ΣΔΙΤ για Μονάδες Αφαλάτωσης σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα και σε όλη την παράκτια Ελλάδα, έτσι ώστε να λύσουμε το πρόβλημα ύδρευσης σε όλα τα νησιά, σε όλα τα κτίρια της χώρας, σε όλες τις παράκτιες περιοχές, με χρήση είτε θαλασσινού, είτε υφάλμυρου νερού. Κάθε νοικοκυριό δαπανά περίπου 500 ευρώ/χρόνο για να αγοράσει εμφιαλωμένο νερό. Με το πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ, τα 500 ευρώ/χρόνο θα γίνουν μόλις 100 ευρώ/χρόνο. Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό για τους δήθεν περιβαλλοντικά ευαίσθητους.

ΔΙΚΤΥΑ – ΕΞΥΠΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ:

Διαδίκτυο Αντικειμένων (Internet Of Things): 2 τρις. $ τζίρο. Παραδώσαμε έτοιμη πρόταση για το πώς μπορεί να είναι η Ελλάδα. Μια Ελλάδα που στηρίζεται στην Έξυπνη Οικονομία, που διαμορφώνει τις Έξυπνες Πόλεις του σήμερα και του αύριο.

Μεγάλη μεταρρύθμιση που σχετίζει με την Καινοτομία, τη Νέα Τεχνολογία, τις Επικοινωνίες και την Πληροφορική με το ανθρώπινο δυναμικό. Απελευθερώνουμε τα ελληνικά Πανεπιστήμια, τους Έλληνες ερευνητές, τα ελληνικά Ερευνητικά Ιδρύματα, από το βαρύ-μακρύ χέρι του κράτους. Τους δίνουμε την ΠΛΗΡΗ ελευθερία να αξιοποιήσουν οικονομικά και αναπτυξιακά τις πατέντες και τις καινοτομίες που παράγουν τα ίδια Ιδρύματα, με ενίσχυση των αμοιβών αυτών που παράγουν οικονομικά αξιοποιήσιμα προϊόντα, με νέους εξοπλισμούς και με ένα μέρος αυτών των εσόδων να πηγαίνει στις Κοινωνικές Επιστήμες που δεν έχουν δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν από αλλού.

ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ:

Εκχωρούμε το σύνολο του ΕΝΦΙΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εμπιστευόμαστε την κοινωνία και την Αυτοδιοίκηση.

Ηλεκτρονική Καταχώρηση Οικοδομικών Αδειών: Παραδώσαμε έτοιμο πακέτο που δούλεψε για 6 μήνες. Το δοκιμάσαμε. Το ισχυρότερο χτύπημα στη διαφθορά και στις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Από το γραφείο ηλεκτρονική καταχώρηση της άδειας και ανοιχτή σε όλους διαδικτυακή επικοινωνία πολίτη-πολεοδομίας. Δημιουργήσαμε 10.000 θέσεις Πιστοποιημένων Ελεγκτών Δόμησης. Είχαμε θεσμοθετήσει τον Μάρτιο 2015 να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Το έχουν αναβάλλει για ανεξήγητους λόγους! για το τέλος του 2016.

Χθες ο Βαγγέλης Βενιζέλος είπε «Ο σύγχρονος Προοδευτικός Πατριωτισμός και η αλήθεια είναι ό,τι πιο προοδευτικό υπάρχει». Ο Κώστας Σημίτης έκλεισε λέγοντας «Προτιμώ να είμαστε δυσάρεστοι, παρά ψεύτες», η Φώφη Γεννηματά έκλεισε λέγοντας «Οι πρώτες αχτίδες μιας νέας ανατολής για την παράταξη μας έχουν ήδη φανεί! Ένας νέος ήλιος ξημερώνει».

Εγώ κλείνω λέγοντας «Η Ελλάδα που θέλουμε και μπορούμε είναι στο χέρι μας. Ο Προοδευτικός Πατριωτισμός είναι το Αύριο της χώρας».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ