ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Υψηλό επίπεδο και με απαιτητικό ρεπερτόριο η χορωδία ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου στο 5ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ερμούπολης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:22:00 π.μ. | |
Υψηλό επίπεδο και με απαιτητικό ρεπερτόριο η χορωδία ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου στο 5ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ερμούπολης
Η ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων χορωδιών χαρακτήρισαν το 5ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ερμούπολης, το οποίο χθες βράδυ ολοκληρώθηκε επιτυχώς στο θέατρο Απόλλων.

Φέτος το φεστιβάλ διήρκεσε μοναχά μια ημέρα και σε αυτό έλαβαν μέρος πέντε χορωδίες, δύο από τη Σύρο και τρείς από την λοιπή Ελλάδα.
Πρόκειται για την Μικτή χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σύρου, τον Μουσικό Όμιλο Γυθείου, την χορωδία του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ερμούπολης Σύρου, τον Ψυχαγωγικό Όμιλο Σιδηροδρομικών και την χορωδία Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου (Μικτό Πολυφωνικό Σχήμα).
Το επίπεδο όλων ανεξαιρέτως των χορωδιών κυμάνθηκε σε υψηλό επίπεδο, ερμηνεύοντας έργα από το άκρως απαιτητικό μουσικό ρεπερτόριο, συνθετών όπως ο Χατζιδάκις, ο Παπαθανασίου, ο Θεοδωράκης , ο Bach, o Mozart, ο Verdi κ.α. ενώ απ’ αυτή την γιορτή της μουσικής δεν απουσίασαν και δύο δικοί μας άνθρωποι, ο Μάρκος Βαμβακάρης και ο Μάνος Ελευθερίου.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο πρόεδρος του Μ.Ο.Σ. Γιάννης Αργυρίου – πέραν των ευχαριστιών του στις χορωδίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα – ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου η οποία, όπως τόνισε, χρηματοδοτεί αδιαλείπτως τον θεσμό από γενέσεώς του, τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης για την παραχώρηση του θεάτρου Απόλλων, καθώς και τον Σταύρο Κοή για την όλη στήριξή του.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην μαέστρο τού Μ.Ο.Σ. Αλίς Λαμπάρς η οποία λόγω του τραυματισμού της δεν κατέστη δυνατό να διευθύνει την χορωδία, υπογραμμίζοντας ότι με τις γνώσεις της έχει αναβαθμίσει θεαματικά το παραγόμενο μουσικό προϊόν τού Ομίλου.
Στο υψηλό επίπεδο του θεσμού επικεντρώθηκε ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Μάρκος Δαδάος, υπογραμμίζοντας ότι δράσεις όπως η συγκεκριμένη θα τυγχάνουν της στήριξης της καθώς αναδεικνύουν το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα των νησιών μας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα, τα οποία όπως σημείωσε ο κ. Αργυρίου μαζί με εκείνα των παρελθόντων ετών θα εκτεθούν στο νέο χώρο που λίαν συντόμως πρόκειται να στεγαστούν.
Σύντομη αναφορά έκανε τέλος στις συνεργασίες του Μ.Ο.Σ. με μεγάλα ονόματα της Ελληνικής Μουσικής Σκηνής όπως ο Ηλίας Ανδρόπουλος, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Πέτρος Γαιτάνος κ.α. υπογραμμίζοντας ότι αποκορύφωμα στην όλη πορεία του Ομίλου θα αποτελέσει το αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο τον προσεχή Ιούλιο, όπου ο ίδιος ο συνθέτης θα διευθύνει κάποια από τα κομμάτια που θα ακουστούν, προσθέτοντας ότι και η σύζυγός του Ηρώ Σαία θα συμπράξει τραγουδιστικά
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ