ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:27:00 π.μ. |
Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου
-Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη, με πρωτοβουλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, παρουσία του Γ.Γ. του Υπουργείου, κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, οι βουλευτές έθεσαν, σε συνέχεια σχετικού Υπομνήματος που είχαν υποβάλει, το πρόβλημα της στελέχωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Νομού.


-Ανοιξε ξανά μετά από πολύ καιρό για το κοινό το Ανάκτορο του Νέστορα, με την τελετή των εγκαινίων του αρχαιολογικού χώρου που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου 2016, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, βουλευτών του νομού, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, των δημάρχων Πύλου – Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, του υπευθύνου του ανασκαφικού έργου Τζακ Ντέιβις, της γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Μαρίας Βλαζάκη και φυσικά πλήθους κόσμου.

-Τις διαμαρτυρίες πολιτών για την ενόχληση από τα κουνούπια, επιβεβαιώνει ο Δήμος Καλαμάτας, ενημερώνοντας πως διαμαρτυρίες φθάνουν και στις υπηρεσίες του. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η εμφάνιση των κουνουπιών ευνοείται από τις γενικότερες περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν. Κι επισημαίνεται πως η ευθύνη για την αντιμετώπιση των κωνωποειδών ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει εργολαβία προς καταπολέμησή τους διά της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας. Στους δήμους, οι οποίοι καλύπτονται, επιμερίζεται το κόστος και ο Δήμος Καλαμάτας συμμετέχει φέτος, κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με ποσόν 30.000 ευρώ όσον αφορά στη νέα διετή σύμβαση, αυξημένο κατά 20.000 ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη.

-Το Τμήμα Παιδείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας, γνωστοποιεί, ότι, πραγματοποιεί ενημερωτική δράση για τα θέματα τηςπαιδείας. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 17 Ιουνίου 2016, ημέρα Παρασκευή, στις 8 το βράδυ, σε γνωστό ξενοδοχείο της Σπάρτης. Ομιλητές θα είναι ο Παύλης Χαραμής (εκπαιδευτικός, αντιπρόεδρος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, πρώην πρόεδρος του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ), θέμης Κοτσιφάκης (εκπαιδευτικός ΤΕΕ, πρώην πρόεδρος ΟΛΜΕ, μέλος επιτροπής διαλόγου για την παιδεία) και Ζήσης Καπράνος (εκπαιδευτικός, τμήμα παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ).

- Σοβαρές είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν σε περιοχές των Γαργαλιάνων (κυρίως στο Λιβάρτζι και την Παλαιοβάλτα) από την έντονη χαλαζόπτωση της περασμένης Παρασκευής, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μεγάλο πλήγμα σε καλλιέργειες εκατοντάδων στρεμμάτων.

-
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ