ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Μνημόνιο συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Αγία Πετρούπολη (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:40:00 π.μ. |
Μνημόνιο συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Αγία Πετρούπολη (βίντεο)
Την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας συμφώνησαν να υπογράψουν τον Οκτώβριο η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τις αρχές της Αγίας Πετρούπολης, όπου αντιπρόσωποί της είχαν πάει για να προβάλουν την Πελοπόννησο, έχοντας ως επίκεντρο τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τα προϊόντα αλλά και τις διαπεριφερειακές σχέσεις.


Πιο αναλυτικά, στο κυβερνείο της Αγίας Πετρούπολης διεξήχθη επίσημη συνάντηση της αποστολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Αγίας Πετρούπολης κατόπιν ενεργειών του Ελληνικού Προξενείου. Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν εκ μέρους της Περιφέρειας οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς, καθώς και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη Πάνος Μπεγλίτης, ενώ εκ μέρους της ρωσικής αντιπροσωπείας συμμετείχαν ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αγίας Πετρούπολης Markov Sergey Leonidovich, η πρόεδρoς της Επιτροπής Tουρισμού της Αγίας Πετρούπολης κ. Sachunova, καθώς και η ειδική γραμματέας της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων κ. Strugova. Στη συνάντηση αποφασίστηκε η προετοιμασία για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας τον Οκτώβριο μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, το οποίο θα διαρθρώνεται σε μια σειρά από άξονες όπως πολιτισμός, διασύνδεση πανεπιστημίων, τουρισμός και επενδύσεις.

Σημείο αναφοράς της αποστολής της Πελοποννήσου στην Αγία Πετρούπολη αποτέλεσε η διοργάνωση εκδήλωσης παρουσίασης του προορισμού με έμφαση στον πολιτιστικό- θρησκευτικό τουρισμό, τη γαστρονομία και τα προϊόντα. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η συμμετοχή της αποστολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην πολιτιστική έκθεση με εκθέματα του παγκόσμιας φήμης Πελοποννήσιου εικαστικού Νίκου Φλώρου με την ονομασία “Imperial Russia”.

Για το μνημόνιο συνεργασίας με την Αγια Πετρούπολη , την Ελληνογερμανική συνεύλευση που θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο αλλά και για την επαναλειτουργία του τρένου κρουαζιέρας, μίλησε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου στην κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ