ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Δύο πυροσβέστες νεκροί στη μεγάλη πυρκαγιά στη Κύπρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:23:00 π.μ. | |
Δύο πυροσβέστες νεκροί στη μεγάλη πυρκαγιά στη Κύπρο
 Τραγική είναι η κατάσταση στην Κύπρο από τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στους πρόποδες του όρους Τροόδους και έχει ήδη αφήσει δύο νεκρούς καθώς και αποκαίδια σε 16 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους.

Απεβίωσε και δεύτερος δασοπυροσβέστης, ο Μάριος Αριστοτέλους, 44 χρόνων, ο οποίος είχε τραυματιστεί από ανατροπή του οχήματος στο οποίο επέβαινε με άλλους δύο συναδέλφους του. Στο ίδιο δυστύχημα έχασε τη ζωή του ο 49χρονος δασοπυροσβέστης Ανδρέας Σοφοκλέους, πατέρας πέντε παιδιών.

Δύο αεροσκάφη Καναντέρ και δύο σούπερ Πούμα από την Ελλάδα, καθώς και τέσσερα αεροσκάφη από το Ισραήλ, συνδράμουν τα κυπριακά πτητικά μέσα. Επιχείρησαν μέχρι και τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας και επανήλθαν με το πρώτο φως της ημέρας. Ολονύκτιες προσπάθειες κατέβαλαν χερσαίες δυνάμεις με τη συνδρομή των εθελοντών.

Για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί κοινότητες, μοναστήρια, καθώς και αποθήκες πυρομαχικών σε στρατόπεδο της περιοχής.

Τα κύριο μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται από τους πρόποδες του βουνού της κοινότητας Κούρδαλι προς τα Σπήλια και στην περιοχή «Ροτσιά» στο δάσος «Αδελφοί».

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας την οδύνη του για τους νεκρούς δασοπυροσβέστες.

Αναβλήθηκε, ύστερα από αίτημα του Προέδρου Αναστασιάδη, λόγω της συνεχιζόμενης δύσκολης κατάστασης με την μεγάλη πυρκαγιά, η σημερινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Ο κ. Αναστασιάδης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ευχαρίστησε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη για την κατανόηση, που επέδειξε. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή του Τροόδους, όπου επίγειες και εναέριες δυνάμεις συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου που αυτές τις ώρες δοκιμάζεται», ανέφερε μέσω Twitter, ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να παράσχει όποια βοήθεια χρειαστεί.

Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνεται και για τον λόγο ότι η ίδια η πυρκαγιά δημιουργεί ρεύματα αέρος.

Η κυπριακή κυβέρνηση απευθύνθηκε για βοήθεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Γαλλία και Ιταλία ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα της Λευκωσίας για βοήθεια.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, αναφερόμενος στη βοήθεια που έχει στείλει η Ελλάδα στην Κύπρο σημειώνει ότι «με εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έχουν σταλεί στην Κύπρο από τη Ρόδο δύο υπερσύγχρονα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL- 415 τα οποία παίρνουν ήδη μέρος στην κατάσβεση των πυρκαγιών. «Τα αεροσκάφη αυτά είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει καθώς μπορούν και πετούν σε θερμοκρασίες άνω των 38 βαθμών που πετούν τα συνηθισμένα πυροσβεστικά αεροπλάνα», υπογραμμίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Παρά το γεγονός ότι και στην Ελλάδα ο βαθμός επικινδυνότητας είναι μεγάλος σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πυρκαγιών, είναι εθνικό μας καθήκον η βοήθεια στην Κύπρο» σημειώνει ο κ. Τόσκας.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ-1
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ