ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:12:00 π.μ. |
Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου
-Σε περιπέτεια με αίσιο τέλος κατέληξε ο περίπατος ενός άνδρα στο φαράγγι του Λούλουγκα, στη Σίταινα Αρκαδίας. Ο περιπατητής, κάτοικος της περιοχής, διάβαινε το φαράγγι μαζί με την παρέα του, δεν αισθάνθηκε καλά και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αφού το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο και κατοίκων μεταφέρθηκε στο Γενικό Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης με συμπτώματα θερμοπληξίας.

-Ραντεβού στις 9.00 το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης 23 Ιουνίου, στην πλατεία Αρεως της Τρίπολης, δίνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αρκαδίας ενόψει της ομιλίας του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου στις 10.00 το πρωί.

-Κλειστό παραμένει εδώ και ενάμισι χρόνο, ο ιδιωτικό μουσείο της Ζάτουνας Αρκαδίας. Αιτία αυτής της εξέλιξης είναι τα χρέη προς τρίτους, ύψους 100.000 ευρώ, από υποχρεώσεις εκδηλώσεων παρελθόντων ετών. Το μουσείο της ιστορικής Ζάτουνας, ιδρύθηκε πριν δέκα χρόνια και στο ξεκίνημά του, άφησε πολλές υποσχέσεις, αφού ήταν άκρως δραστήριο και φιλοξένησε ουκ ολίγες πολιτιστικές-ιστορικές δράσεις.

-8000 παραγωγοί δεν έχουν ενεργοποιήσει τα δικαιώματά τους για τις επιδοτήσεις στην Μεσσηνία. Παράταση όσον αφορά στην κατάθεση αιτήσεων για τη «μεταβίβαση» των δικαιωμάτων των παραγωγών στις κοινοτικές επιδοτήσεις, δόθηκε χθες με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Η προθεσμία που αρχικά έληγε χθες, παρατείνεται μέχρι την Πεμπτη 30 Ιουνίου. Να διευκρινιστεί πως η παράταση αφορά μόνο στις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων και όχι στην καταληκτική ημερομηνία της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2016, η οποία εξέπνευσε κανονικά χθες (Τεταρτη 15/6) τα μεσάνυχτα.

-Η Κουμαντάρειος Πινακοθήκη Σπάρτης προσφέρει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για γονείς και παιδιά με θέμα «Μαθαίνω για τις Βυζαντινές Εικόνες». Μέσα από την παρατήρηση, τη βιωματική δράση και το παιχνίδι τα παιδιά εισάγονται στα βασικά στοιχεία της βυζαντινής τέχνης και της κατασκευής των εικόνων. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού.  Θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 πμ. τις δύο τελευταίες Τετάρτες του Ιουνίου και τις δύο πρώτες του Ιουλίου (22/6, 29/6, 6/7 και 13/7).

-
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ