ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΚΚΕ Αργολίδας: Η θέση του ΚΚΕ για το σχολείο που θέλουμε

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:04:00 μ.μ. | |
ΚΚΕ Αργολίδας: Η θέση του ΚΚΕ για το σχολείο που θέλουμε
Για να μην δημιουργούν εντυπώσεις όσοι ανώνυμα διαστρεβλώνουν τις θέσεις του Κ.Κ.Ε και δηλώσεις στελεχών του, αναπτύσσουμε παρακατω τις θέσεις μας για το σχολείο που θέλουμε.

Το σχολείο, η γνώση, η παιδεία ήταν και είναι πρώτη προτεραιότητα για το Κ.Κ.Ε. Στον ένα αιώνα ιστορίας του, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είχε και έχει στο επίκεντρο της προσοχής του την πνευματική ανύψωση της λαϊκής οικογένειας.

Η ιστορία των εκπαιδευτικών ιδεών και αγώνων από την ίδρυση του κόμματος μας το 1918 μέχρι τις μέρες μας συμπορεύεται με τα αιτήματα και τις θέσεις του Κ.Κ.Ε.

Πολλοί κορυφαίοι επιστήμονες και παιδαγωγοί στρατεύθηκαν στο Κ.Κ.Ε όπως ο Δημήτρης Γληνός, η Έλλη Αλεξίου, η Ρόζα και ο Γιάννης Ιμβριώτης και τόσοι άλλοι ( που για τις επιλογές τους εξορίστηκαν και πέθαναν φτωχοί χωρίς την ακαδημαϊκή αναγνώριση άλλων),άφησαν πίσω τους ανυπέρβλητες θεωρητικές παρακαταθήκες και πρακτικό έργο για την μόρφωση του λαού μας. Έμειναν στην συνείδηση του λαού ως Δάσκαλοι με το «Δ» κεφαλαίο και οι σημερινοί κομμουνιστές δάσκαλοι έχοντας όλους αυτούς σαν πρότυπα προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει και στο σχολείο η καπιταλιστική οικονομική κρίση, να μεταδώσουν τη γνώση.

Στην εποχή μας κάθε λαϊκή οικογένεια αισθάνεται και είναι ανάγκη τα παιδιά της να αποκτήσουν ουσιαστική μόρφωση, να έχουν γνώσεις, κριτήρια για την ζωή, να είναι καλλιεργημένα, να είναι προσανατολισμένα και ικανά να δημιουργήσουν και να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες απ’ ότι οι γονείς τους. Και τέλος για κάθε οικογένεια και είναι ζωτικό πρόβλημα, τα παιδιά τους όταν τελειώσουν τις σπουδές τους να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και δυνατότητες για ολόπλευρη ανάπτυξη. Σ’ αυτήν την αναγκαιότητα απαντάει η επεξεργασμένη επιστημονικά πρόταση του Κ.Κ.Ε για :

· Ενιαίο υποχρεωτικό, δημόσιο και δωρεάν σχολείο μέχρι τα 18 χρόνια έτσι ώστε το παιδί να μπορεί να αναπτύσσει ολόπλευρα την προσωπικότητα του και να μπορεί ώριμα να επιλέξει το μέλλον του.

Το ΚΚΕ πάλεψε και παλεύει ώστε η μόρφωση να μην είναι εμπόρευμα. Πάλεψε και παλεύει ενάντια σε αντιδραστικές αντιλήψεις και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι δεν ισχύει ότι « κάποιοι δεν παίρνουν τα γράμματα και γι’αυτό να πάνε να μάθουν καμιά τέχνη».

Το σχολείο που παρέχει μόνο πληροφορίες, δεδομένα και γνώση που μπαίνει σε ντουλαπάκια, έχει φάει τα ψωμιά του μαζί με την κοινωνία που το στηρίζει και που, ότι καινοτομία στην επιστήμη και την γνώση, την χρησιμοποιεί με κριτήριο το κέρδος των μονοπωλίων.

Ένα σχολείο λοιπόν των σύγχρονων δυνατοτήτων και αναγκών προτείνει το Κ.Κ.Ε σε μια κοινωνία όπου ο άνθρωπος, η πιο σημαντική παραγωγική δύναμη δεν απαξιώνεται, η μόρφωση του δεν είναι πολυτέλεια ούτε κόστος αλλά αναγκαιότητα.

Μια κοινωνία όπου κανένας δεν περισσεύει, κανένας δεν πετιέται στα αζήτητα της ανεργίας.

Μια κοινωνία που μαζί με τους θεσμούς της έχει την ευθύνη για την μόρφωση του παιδιού και την επαγγελματική του αποκατάσταση και όχι η οικογένεια όπως στον καπιταλισμό που φορτώνεται τα βάρη.

Είναι ένα δρόμος που αξίζει να τον περπατήσουμε, με την δύναμη της γνώσης να τον εξηγήσουμε και με τον αγώνα να τον αλλάξουμε.

Το Κ.Κ.Ε παλεύει για το μέγιστο ιδανικό για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Σε Αυτή την πάλη η μόρφωση όλων των παιδιών της λαϊκής οικογένειας , από ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο, χωρίς ελλείψεις (δασκάλους, καθηγητές, σχολικές αίθουσες, βιβλία κ.λ.π), είναι βασική προϋπόθεση. Άλλωστε η αντίληψη του Κ.Κ.Ε είναι ότι μόνο γνωρίζοντας τον κόσμο , μπορείς να τον αλλάξεις.

Αυτό λοιπόν που θέλει -και δεν το κρύβει- να γκρεμίσει το Κ.Κ.Ε και θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις είναι το καπιταλιστικό σύστημα , που κάνει, εκτός όλων των άλλων, την Παιδεία εμπόρευμα, το σχολείο ταξικό απορρίπτοντας τα παιδιά όσων οικογενειών δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα και την πρόσβαση στη γνώση, με μόνο σκοπό την αμορφωσιά και τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης.

Αυτή την αλήθεια δεν θα μας εμποδίσει κανείς να την προβάλλουμε.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ