ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

ΚΚΕ Αργολίδας: Ο λαός της Αργολίδας βιώνει καθημερινά μια βαρβαρότητα μη μπορώντας να ικανοποιήσει βασικές ανάγκες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:17:00 π.μ. | |
ΚΚΕ Αργολίδας: Ο λαός της Αργολίδας βιώνει καθημερινά μια βαρβαρότητα μη μπορώντας να ικανοποιήσει βασικές ανάγκες
 Προκαλούν, η Διοίκηση της Περιφέρειας και ο Αντιπεριφεριάρχης Αργολίδας, κ. Χειβιδόπουλος, που δηλώνουν ότι η Αργολίδα είναι ένα εργοτάξιο, αλλάζει πρόσωπο και εσκσυχρονίζεται, τη στιγμή που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρωματά του νομού ασφυκτιούν από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που κύριο μοχλό προώθησης της αποτελεί και η Περιφέρεια.


Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και διαψεύδει τον κ. Αντιπεριφεριάρχη. Τα μεγάλα λόγια δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανέναν. Ο λαός της Αργολίδας βιώνει καθημερινά μια βαρβαρότητα μη μπορώντας να ικανοποιήσει βασικές ανάγκες και δικαιώματα όπως:

- Τις τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία. Στο Άργος, 7 στα 10 νηπιαγωγεία στεγάζονται σε ισόγεια μαγαζιά πολυκατοικιών, χωρίς προαύλιους χώρους. Οι μαθητές στοιβάζονται σαν σαρδέλες, στο Ναύπλιο το 2o και το 5o Δημοτικό και στο Άργος το 1o και το 7o συστεγάζονται. Το μουσικό Λύκειο στη Προσύμνη δεν έχει αίθουσες να στεγαστεί και όλα αυτά όταν υπάρχουν οικόπεδα και χώροι για να κτίσουν σχολεία.

Ελλιπής χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, ελλείψεις βρεφονηπιακών σταθμών.

- Ανάλογη είναι και η κατάσταση στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού. Υπάρχουν υποδομές και μηχανήματα αλλά δεν αξιοποιούνται γιατί λείπει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ακόμα και βασικές ειδικότητες. Δεν μπορούν να καλυφθούν εφημερίες και Σαββατοκύριακα. Δεν καλύπτονται ούτε οι βάρδιες των ασθενοφόρων. Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε αναλώσιμα, φτάνουν στο σημείο να επαναχρησιμοποιούνται, μετά από επαναποστείρωση, υλικά μιας χρήσης.

- Οι αγρότες και όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής των Μυκηνών, βρίσκονται σε απόγνωση αφού δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους λόγω της τεράστιας έλλειψης σε νερό. Μάλλον έχει ξεχάσει ο κ. Χειβιδόπουλος τις προ διετίας δεσμεύσεις, για ολοκλήρωση του έργου του Ανάβαλου και τη δήλωση του ότι θα παραιτηθεί αν το έργο δεν ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Την ίδια στιγμή διατίθενται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ιδιώτες για συντηρήσεις του υπάρχοντος δικτύου του Ανάβαλου, όταν αυτές θα μπορούσαν να γίνουν με πολύ μικρότερο κόστος από μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

- Διατίθενται 10δες εκατομμύρια ευρώ για την τουριστική προβολή, για τους μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες, τις υποδομές για την καπιταλιστική ανάπτυξη στο τουρισμό. Ενώ οι μικροί επαγγελματίες του κλάδου, μικρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και εστιατόρια, στην Επίδαυρο, στην Ερμιονίδα και στις Μυκήνες δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, λόγω της δυσβάσταχτης φορολογίας αλλά και για το γεγονός ότι τα λαϊκά στρώματα δεν μπορούν να κάνουν διακοπές εξαιτίας της πολιτικής που χρόνια τώρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και λοιπές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, στηρίζουν και υλοποιούν.

- Όσο για τα έργα υποδομών που αναφέρθηκε ο κ. Αντιπεριφεριάρχης, δεν είπε κουβέντα για τη μελέτη για το λιμάνι του Ναυπλίου, που δεν είχε εντοπίσει το βράχο στην πυθμένα, τι είδους μελέτη ήταν αυτή, κανείς υπεύθυνος ούτε γάτα ούτε ζημιά. Για το δρόμο Ναύπλιο – Λυγουριό και τα 1.200.000 ευρώ + τους τόκους κλπ που διεκδικεί ο ανάδοχος δεν αναφέρθηκε καθόλου.

- Μετά από δύο χρόνια από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το Άργος, οι πληγέντες, εκτός από κάτι ψίχουλα που δόθηκαν, δεν αποζημιώθηκαν. Η γέφυρα που κατέρρευσε ακόμη να φτιαχτεί. Υπάρχει παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων μόνο μελέτες και μάλιστα μέσω της Αναπτυξιακής Αργολίδας που έχει έναν υπάλληλο(!) και της Πελοπόννησος ΑΕ.

Η διοίκηση της Περιφέρειας στήριζε και στηρίζει με συνέπεια μια πολιτική που ματώνει τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις ενίσχυσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Υπηρετεί με συνέπεια τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που έφεραν τα λαϊκά στρώματα σε αυτήν τη δεινή θέση.
Μονόδρομος λοιπόν για το λαό είναι η οργάνωση και ο αγώνας για να παρεμποδίσει, να δυσκολέψει, να καθυστερήσει τις αντιλαϊκές επιλογές, να διεκδικήσει στόχους και αιτήματα που απαντούν στις οξυμένες ανάγκες του σήμερα και ανοίγουν το δρόμο για γενικότερες αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας.

Τ.Ε ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ