ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ημερίδα Μεσαιωνικής Ιστορίας στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:31:00 π.μ. |
Ημερίδα Μεσαιωνικής Ιστορίας στο Άργος
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας και η Εταιρεία Έρευνας των Σχέσεων του Μεσαιωνικού και του Νέου Ελληνισμού με τη Δύση (ΕΕΣΜΝΕΔ) συνδιοργανώνουν στο Εργατικό Κέντρο Άργους το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 και ώρα 10.00 π.μ. Ημερίδα Μεσαιωνικής Ιστορίας υπό τον γενικό τίτλο Ελληνικός και Δυτικός Μεσαίωνας. Συναντήσεις και Διαχωρισμοί με τη ματιά της σύγχρονης
ιστορικής έρευνας.
H Εταιρεία Eρευνας των Σχέσεων του Mεσαιωνικού και Nέου Eλληνισμού με τη Δύση ιδρύθηκε το 1986 από ομάδα αναγνωρισμένων πανεπιστημιακών ιστορικών και μεσαιωνολόγων ερευνητών. Aριθμεί σήμερα περί τα 150 μέλη, μεταξύ των οποίων υπάρχουν πολλοί νέοι επιστήμονες. Ως κύριο στόχο της έχει την προαγωγή των σπουδών και της έρευνας των σχέσεων του Mεσαιωνικού και Nέου Eλληνισμού με τη Δύση, τη συστηματική συγκέντρωση, επεξεργασία και έκδοση των σχετικών πηγών και την καλλιέργεια των βοηθητικών επιστημών που χρησιμεύουν στην έρευνα και αξιοποίηση των πηγών.

Επιπλέον, η Εταιρεία εκδίδει το περιοδικό Εώα και Εσπέρια, τους τόμους του οποίου θα μπορείτε να αποκτήσετε στη διάρκεια της Ημερίδας σε τιμή προσφοράς, με πολύ σημαντική έκπτωση. Καινοτομώντας, σας παρέχουμε τη δυνατότητα να προβείτε στην παραγγελία και μέσω του κινητού σας τηλεφώνου, εφόσον το λειτουρικό σύστημά του είναι Android ή IOS.
Η διοργάνωση μιας Ημερίδας αυτού του βεληνεκούς αποτελεί μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας, με στόχο να προσεγγίσουμε μια άκρως ενδιαφέρουσα, αλλά μάλλον όχι τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό περίοδο της Ιστορίας μας. Καθώς ο Μεσαίωνας είναι μία παρεξηγημένη εποχή που έχει εκθρέψει προκαταλήψεις και ερμηνευτικά στερεότυπα, πράγμα που έχει ενταθεί από τις σύγχρονες εκλαϊκευμένες μυθοπλασίες του, πιστεύουμε ότι μία αξιόπιστη επιστημονική του προσέγγιση είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για την ιστορική του κατανόηση

Είμαστε παραπάνω από βέβαιοι ότι τόσο οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί όσο και το αργολικό κοινό θα αγκαλιάσουν και αυτή την πρωτοβουλία του ΣΦΑ, με την οποία ολοκληρώνεται μια ακόμα άκρως δημιουργική σχολική χρονιά. Σε όσους συμμετάσχουν στις εργασίες της Ημερίδας θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από τους διοργανωτές.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στα συνημμένα έγγραφα (αφίσα, πρόγραμμα, περιεχόμενο τόμων του περιοδικού, φόρμα παραγγελίας)


Για το Δ.Σ.

       Ο Πρόεδρος                     Η Γραμματέας
Νικόλαος Μπουμπάρης      Κωνσταντίνα Πατούρα
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ