ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Νέα παρέμβαση Ανδριανού για την ακύρωση της απόφασης αφαίρεσης βιοχημικού αναλυτή από το Κέντρο Υγείας Λυγουριού και την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία του.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:30:00 μ.μ. | |
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός μετά και τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού που οργάνωσε σήμερα ο Δήμος Επιδαύρου με τη συμμετοχή του Δημάρχου, δημοτικών συμβούλων και πολιτών, κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό με θέμα τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής η εφαρμογή της απόφασης αφαίρεσης βιοχημικού αναλυτή από το Κέντρο Υγείας Λυγουριού.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

"Μετά και τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού που οργάνωσε σήμερα ο Δήμος Επιδαύρου με τη συμμετοχή του Δημάρχου, δημοτικών συμβούλων και πολιτών, επανέρχομαι με νέα Ερώτησή μου στην ανάγκη άμεσης ανάκλησης της υπ' αριθμό πρωτοκόλλου 4470/11-7-2016 Απόφαση του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων – Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας με την οπόια παραχωρείται προσωρινά ένας βιοχημικός αναλυτής Medilyzer BT από το ΠΕΔΥ – ΚΥ Λυγουριού στο ΠΕΔΥ – ΜΥ Τρίπολης.

Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη ταλαιπωρία στους κατοίκους και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής που θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις μέχρι το Νοσοκομείο του Ναυπλίου για τις εξετάσεις τους. 

Επισημαίνεται ότι η απόφαση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περισταστικό, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συνολικότερης υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας Λυγουριού με τη δημιουργία κενών σε ιατρικό προσωπικό, έλλειψης πόρων που αναγκάζει τα μέλη του προσωπικού ακόμη και να συνεισφέρουν από δικά τους χρήματα για την αγορά συσκευών ορών και άλλων αναλώσιμων, έλλειψη επαρκούς αριθμού οδηγών και ασθενοφόρα που βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση, καθώς έχουν καταγράψει πάνω από ενάμισι εκατομμύριο χιλιόμετρα το καθένα, ενώ δεν διαθέτουν καν κλιματισμό, προβλήματα που επανειλημμένα έχω επισημάνει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με παρεμβάσεις μου.

Κατόπιν αυτού, και με δεδομένες τις μεγάλες ανάγκες της περιοχής οι οποίες πολλαπλασιάζονται ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες λόγω της τουριστικής κίνησης,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Αν θα αναλάβει άμεσα τις προσήκουσες ενέργειες για την ακύρωση της ως άνω απόφασης για την μετακίνηση του βιοχημικού αναλυτήαπό το ΠΕΔΥ – ΚΥ Λυγουριού στο ΠΕΔΥ – ΜΥ Τρίπολης, η οποία θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής.

Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα αντιμετωπιστούν άμεσα τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Λυγουριού στην καθημερινή του λειτουργία.a
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ